De, meg lehet venni a használható embert! Nem értem ezt az egész diskurzust. Itt most egyesek azért vitáznak, hogy a katonák ne keressenek pénzt a munkájukért cserébe? Csak azért mert jelen tudásom szerint súlyos létszámhiány van és a meglévő létszám szignifikáns hányada is teljesen használhatatlan!
A negyven éves szolgálatra pedig azt tudom írni, hogy elvben ennyit bírnia kell egy embernek! Ötven éves koráig bármelyik átlagembernek, ha nem tette tönkre magát teljesítenie kell tudnia a fizikaiakat és ebből adódóan alkalmasnak kell lennie. A korkedvezményes nyugdíjnak a gondolatával se tudok egyetérteni. Olyan szintű igazságtalanság volt, hogy felszámolásának szükségszerűségét semmilyen formában nem tudom vitatni!
Olvasd már vissza amiket írtam.
Mikor írtam azt, hogy ne fizessék meg a katonákat???
Mikor írtam azt, hogy ne emeljék a fizetésüket???
Azt mondtam nincs rá pénzügyi lehetőség. Legalábbis nem úgy ahogy te szeretnéd.
Hát 50 éveskorban átlagemberként tényleg kell teljesíteni.
Csak van egy kis baj.
Egy katonának nem ÁTLAGOS teljesítményt kell letenni az asztalra ha baj van.
Lehet hogy a tescoban a polcot feltölteni 50 évesen is simán jó az ember.
De egy külszolgálatban pl napi 16 órát repeszállóban,tárakkal,fegyverekkel,gránátokkal, ifakal,rádióval szóval +35 kgmal a hummerban 40 fokban azt hiszed átlag teljesítmény???
Esetleg egy harcérintkezést végigcsinálni így???
Kimenteni egy sérült társadat a tűzvonalból???
Lerohanni egy lesállást???
Vagy onnan elszakadni???
Miről beszélsz???
Nem a fizikai felmérőt kell teljesíteni. Az LÓFASZ.
Mikor eljöttem 33 évese 350 pontot csináltam fizikai felmérőn. Úgy hogy szinte alig edzettem. 360 a max. Futás,felülés,húzódzkodás.
A fizikai felmérőnek így semmi értelme. Életkorra, nemre van leosztva. Minnél idősebb vagy annál könnyebb. 21 évesen a 260 pontért ami a minimum rendesen megizzadtam.300 ról meg csak állmodtam.
Szóval annak semmi értelme. Kellene egy minimum amit mindenkinek mindenkor tudni kellene teljesíteni.
De remélem pár év múlva 60 éves tűzoltók másznak majd létrán fel hozzád ha baj van. Biztosan lessz olyan gyors mint egy 25 éves.
Az az igazság akármennyit olvashatod ezt az oldalt foggalmad nincs a katonaságról.
Nem is leszel tartalékos sem. Csak puffogsz ezen az oldalon.
De mivel én itt érvelek tényekkel te meg csak sírsz részemről berekesztem ezt a beszélgetést.
Csőő.