[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Ha az iraniak raketaznak izraelt azt biza mem aproznak el nem sunnyomba eregetnenek egyet eggyet ez tuti ahogy az is hogy nem halgatnanak rolla hanem telekurtolnek vele mind a hazai mind a kozelkeleti sajtot. /aminek egy resze irani kezben van./

Akkor miért nem mennek rá a ruszkik is a légvédelmre ott Szíriában? Ez az egész magas nekem. Izrael bombázgat random,mert jaj irániak,közben szír katonai ill. civil infrastruktúrát lő szét és semmi extra nem történik...

Akkor miért nem mennek rá a ruszkik is a légvédelmre ott Szíriában? Ez az egész magas nekem. Izrael bombázgat random,mert jaj irániak,közben szír katonai ill. civil infrastruktúrát lő szét és semmi extra nem történik...
Ők közvetlenül nem avatkoznak be és ez jól is van így.
A szír védelem jól működik 70/80%-os.
De ez most olyan mint két bokszoló akik közűl az egyik csak védekezhet míg a másik nem hogy üti de még idönként a lábával is rugdos.
Amíg a szírek nem tudják vagy nem tehetik hogy az inditókat is támadják addig ez egy egyoldalu küzdelem.
Ettől függetlenűl nekem most van egy olyan érzésem hogy ezek a dolgok is változni fognak hamarosan.

a f...z szírek megint inaktívan kirakták a placcra a technikát,legalább most nem mellette bagóztak (lehet benne mert hideg vano_O) ,már a másodikat bukják így el...
DxdEAStWoAEELP3.jpg
DxdEASvXgAAdDUz.jpg

• Tetszik
Reactions: fip7 and fishbed
ráadásul állítólag egy ilyennel intézték el...szerintem normál esetbe ez a közelébe se tudna jutni...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Szír állítás szerint (ezt erősítette meg az orosz álláspont is) 30 támadó rakétát szedtek le 6 szír légvédelmi egység kapott találatot 2 halott 8 sebesült ezen kívül még 10 kisebb raktárat találtak el amikbe kézifegyverek de volt,hogy pl. felhalmozott élelmiszer volt vagy egyenruha volt.

szokásos műholdképes zsonglőrködés....

cikk az Izraeli támadás elemzésével.
Lényege,hogy Izrael taktikát változtatott és három irányból indított kombinált támadást különböző eszközökkel.
A tenger,Libanon és a Golan felől.Egyszerre indítottak ezzel igyekezve leterhelni a szír rendszert.A fő gondot a Libanon felől indított rakéták jelentették.
A cikk is arra a következtetésre jut,hogy amíg Szíria nem mér ellencsapást addig kiszolgáltatott helyzetben lesz.
https://vk.com/syriantube?w=wall-55849790_483588
KDdYmffct9I.jpg

At the same time, the Israeli military involved a line of communication with Russian colleagues during night bombardments in Syria, RIA Novosti reports, citing the army spokesman Jonathan Konrikus. "The deconflict mechanism works, is used by both sides. It was routinely activated last night," Konrikus said.