[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
1 Pancírnak annyi.
Ezeknek te bármit is elhiszel!?
Jópofa,Izrael figyelmeztette Szíriát, nehogy védje a saját légterét. Bár a szíreket ill. az oroszokat sem értem,ha valóban rakétákat eregetnek az irániak a Szentföld irányába miért nem állítják le a perzsákat a picsába? Ha valamiféle politikai oka van akkor meg csak szó nélkül nyeljék le azt hogy, a dzsudzsuk ezek után néha néha beleszarnak a palacsintába.
Fenét eregetnek sz200 volt.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 843
35 204
113
Ha az iraniak raketaznak izraelt azt biza mem aproznak el nem sunnyomba eregetnenek egyet eggyet ez tuti ahogy az is hogy nem halgatnanak rolla hanem telekurtolnek vele mind a hazai mind a kozelkeleti sajtot. /aminek egy resze irani kezben van./
 

BiancoGasto

Well-Known Member
2018. november 14.
759
918
93
Akkor miért nem mennek rá a ruszkik is a légvédelmre ott Szíriában? Ez az egész magas nekem. Izrael bombázgat random,mert jaj irániak,közben szír katonai ill. civil infrastruktúrát lő szét és semmi extra nem történik...
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Akkor miért nem mennek rá a ruszkik is a légvédelmre ott Szíriában? Ez az egész magas nekem. Izrael bombázgat random,mert jaj irániak,közben szír katonai ill. civil infrastruktúrát lő szét és semmi extra nem történik...
Ők közvetlenül nem avatkoznak be és ez jól is van így.
A szír védelem jól működik 70/80%-os.
De ez most olyan mint két bokszoló akik közűl az egyik csak védekezhet míg a másik nem hogy üti de még idönként a lábával is rugdos.
Amíg a szírek nem tudják vagy nem tehetik hogy az inditókat is támadják addig ez egy egyoldalu küzdelem.
Ettől függetlenűl nekem most van egy olyan érzésem hogy ezek a dolgok is változni fognak hamarosan.
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
a f...z szírek megint inaktívan kirakták a placcra a technikát,legalább most nem mellette bagóztak (lehet benne mert hideg vano_O) ,már a másodikat bukják így el...
DxdEAStWoAEELP3.jpg
DxdEASvXgAAdDUz.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and fishbed

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Szír állítás szerint (ezt erősítette meg az orosz álláspont is) 30 támadó rakétát szedtek le 6 szír légvédelmi egység kapott találatot 2 halott 8 sebesült ezen kívül még 10 kisebb raktárat találtak el amikbe kézifegyverek de volt,hogy pl. felhalmozott élelmiszer volt vagy egyenruha volt.

 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
cikk az Izraeli támadás elemzésével.
Lényege,hogy Izrael taktikát változtatott és három irányból indított kombinált támadást különböző eszközökkel.
A tenger,Libanon és a Golan felől.Egyszerre indítottak ezzel igyekezve leterhelni a szír rendszert.A fő gondot a Libanon felől indított rakéták jelentették.
A cikk is arra a következtetésre jut,hogy amíg Szíria nem mér ellencsapást addig kiszolgáltatott helyzetben lesz.
https://vk.com/syriantube?w=wall-55849790_483588
KDdYmffct9I.jpg
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
At the same time, the Israeli military involved a line of communication with Russian colleagues during night bombardments in Syria, RIA Novosti reports, citing the army spokesman Jonathan Konrikus. "The deconflict mechanism works, is used by both sides. It was routinely activated last night," Konrikus said.