A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

szvsz.. nem az a kérdés, hogy OB bemondja vagy nem az F-35-öst.. Az USA nem adná szerintem el nekünk, az elmúlt 8 év bebizonyította nekik, hogy nem az a feltétlenül USA párti ország vagyunk.. (hozzáteszem, inkább ne legyen villámunk, mintsem közép Európában a távoli amerikai érdekeknek legyünk elkötelezve.. Nem véletlenül nem akar sem Franciaország, sem a németek F-35-ost (egyik a haza repülőipar támogatása, a másik az USA-tól való függelem csökkentése..

Index, frissen kiadott amerikai közlemény:
"Magyarország és Szlovákia esetében hiteles elképzeléseket, terveket is látnak arra vonatkozóan, hogy a GDP 2 százalékát védelmi kiadásokra fordítsák, aminek 20 százalékát 2024-ig az eszközbeszerzések teszik ki. Ennek magyar vonatkozásaiként egy légiszállító beruházást, valamint 12 nemzeti beszerzést emeltek ki – ez a bejelentés tehát ma várható is, ahogyan a kétoldalú védelmi megállapodásról szóló egyezség bejelentése is esélyes."

Index, frissen kiadott amerikai közlemény:
"Magyarország és Szlovákia esetében hiteles elképzeléseket, terveket is látnak arra vonatkozóan, hogy a GDP 2 százalékát védelmi kiadásokra fordítsák, aminek 20 százalékát 2024-ig az eszközbeszerzések teszik ki. Ennek magyar vonatkozásaiként egy légiszállító beruházást, valamint 12 nemzeti beszerzést emeltek ki – ez a bejelentés tehát ma várható is, ahogyan a kétoldalú védelmi megállapodásról szóló egyezség bejelentése is esélyes."

Légiszállító beruházáson simán lehet a kecskeméti fejlesztést is érteni pl

Hát az biztos, csak az a helyzet, hogy tisztában vannak az itteni történelemmel, mi feszíti a térség húrjait leginkább.
Ha mi megkapnánk, a rómaiak is. És fordítva.
De nem lesz, mert nem bíznak KKEu-ban.
Legjobb esetben efsziksztín.
Akkor már a Gripen E jobban megfelelne

A vezetés Interkontinentális ballisztikus rakéták elleni védelmet is akar tehát lehet találgatni a rendszer kapcsán én leszek a legjobban meglepve,ha Nasams lesz! Himarsot korábban leírtam vagy az vagy más ,de lesz rakétás tüzérség Lynx olcsóbb lenne nekem szimpatikusabb!

A vezetés Interkontinentális ballisztikus rakéták elleni védelmet is akar tehát lehet találgatni a rendszer kapcsán én leszek a legjobban meglepve,ha Nasams lesz! Himarsot korábban leírtam vagy az vagy más ,de lesz rakétás tüzérség Lynx olcsóbb lenne nekem szimpatikusabb!

Ki és hol mondta/írta ez az "interkontinentális" megjelölést? Ez nekem nagyon új, pedig figyelek ...

Ki és hol mondta/írta ez az "interkontinentális" megjelölést? Ez nekem nagyon új, pedig figyelek ...

Benkő fogalmazott ködösen egyik nyilatkozatában, amibe kb bármit bele lehet magyarázni, egyesek az elfogó rakétákat látják bele.

Semmi "interkontinentális" nincs a témakörben.
Interkontinentális, atyaég. :-) Na jó, itt van, szerintem ez lesz:
  • Ground-based Midcourse Defense: This system uses large, powerful Ground-Based Interceptor missiles launched from underground silos in Alaska and California. The interceptors carry Raytheon’s Exoatmospheric Kill Vehicle, which uses sensors and small thrusters to slam itself into warheads. GBIs can reach targets at the highest point in their arc in space, known as the mid-course phase of flight.
https://www.raytheon.com/capabilities/missiledefense

Jajj már, komolyan, na.

Semmi "interkontinentális" nincs a témakörben.
Interkontinentális, atyaég. :) Na jó, itt van, szerintem ez lesz:
  • Ground-based Midcourse Defense: This system uses large, powerful Ground-Based Interceptor missiles launched from underground silos in Alaska and California. The interceptors carry Raytheon’s Exoatmospheric Kill Vehicle, which uses sensors and small thrusters to slam itself into warheads. GBIs can reach targets at the highest point in their arc in space, known as the mid-course phase of flight.
https://www.raytheon.com/capabilities/missiledefense

Jajj már, komolyan, na.
:)