• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 747
4 498
113
Nagy összefogás készül Szaúd-Arábia és Kína között
Az eddigieknél is szorosabbra fűzné a két ország közti energiapiaci kapcsolatot Szaúd-Arábia és Kína. A világ legnagyobb olajkitermelőjének számító Saudi Aramco ugyanis elhivatott azzal kapcsolatban, hogy tartósan segítse Kína és az ázsiai térség energiaellátását, nemcsak az olaj, de egyre inkább a gáz terén is.

Nemzetközi gázüzlet kiépítésébe fog a világ legnagyobb olajkitermelőjének számító Saudi Aramco, és a szaúdi állami vállalat erősíti az olyan termeléseit, amelyek csökkentik a „szénlábnyomát" – jelentette be a vállalat vezetője, Amin Nasser.

Ezzel összefüggésben az Aramco egy „energiahidat" épít ki Szaúd-Arábia és Kína közöttannak érdekében, hogy minél stabilabban lehessen biztosítani az ázsiai ország fogyasztóinak növekvő olaj-, gáz-, valamint cseppfolyósított földgáz (LNG) igényét – írja a CNBC Nasser Pekingben kiadott közleménye alapján.

Tartós támogatás
Nasser hozzátette, szeretnék segíteni az érdekelt feleket – beleértve Kínát és a szélesebb ázsiai régiót is – annak tudatosításában, hogyaz olaj és a gáz még évtizedekig kiemelten fontos energiaforrás lesz a világ számára.Ennek kapcsán pedig az Aramco biztosítani akarja ezeket a szereplőket arról, hogy a hosszú távú beruházásaikkal egy biztonsági övet nyújtanak az országoknak, amelyre azok továbbra is számíthatnak – emelte ki a vezérigazgató.

20150715olaj-olajfinomitas-szaudarabia.jpg

Az Aramco olajfinomító a szaúd-arábiai DahranbanFORRÁS: UIG VIA GETTY IMAGES/MYLOUPE
Az Aramco gázpiaci fejlesztési stratégiája egyébként 150 milliárd dollár értékű beruházást foglal magában a következő évtizedben.A társaság célja, hogy növelje a gázkitermelését, és végül gázexportőrré kíván válni– mondta még novemberben Nasser.

A vezető jelezte a szaúdi olaj szénlábnyoma az egyik legkisebb az egész világon, és a Kínának exportáló összes szereplő közül ők rendelkeznek a legalacsonyabb üvegházhatású gázkibocsátással.

Vezető szerepben
Az Aramco egyébként kiemelt befektető a kínai energiaiparban. Ezt támasztja alá, hogy még februárban megkötöttek egy üzletet a védelmi szektorban működő Norinco konglomerátummal, melynek következtében

a szaúdi cég 10 milliárd dollár értékű finomító- és petrolkémiai komplexumot épít.Ezzel együtt arról is megállapodás született, hogy az Aramco részesedést vásárol a Zhejiang Petrochemical nevű vállalatban.

A szaúdi-kínai energiakapcsolatok eddig sem voltak gyengék. Szaúd-Arábia volt ugyanis Kína legnagyobb olajellátója februárban, amivel január után a királyság ismét átvette a vezető szerepet Oroszországtól.

https://www.origo.hu/gazdasag/20190326-szaud-arabia-kina-gaz-olaj-energia-beruhazas.html
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 540
45 058
113
Franciák, Szaúdiak bizniszelnek nagyban a Kínaiakkal?

Így nehéz lesz az az amcsi kísérlet, hogy gazdaságilag izolálják majd a kínaiakat. Azt gondolom, ez a hajó már elment az US-nek...
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 394
23 255
113
Érdekesség Kínáról:

"Kétezertizenhat május 25-én tartották a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhelye szervezésében az eddigi egyik legnagyobb konferenciát Kínáról Budapesten, a Stefánia-palotában....(a Kínai nagykövet előadása szerint):
Kína világelső az árutermelésben, a külkereskedelemben és az exportban. Ugyanakkor tíz év alatt négyszeresére növelte a katonai kiadásait, amely egyedül több mint az ENSZ Biztonsági Tanácsa három tagjának – Oroszországnak, Franciaországnak és Nagy-Britanniának – együttvéve. Ugyanakkor továbbra is óriási a lemaradása az Egyesült Államok katonai kiadása mögött....a Dél-kínai tengeren növekszik a feszültség. A Fülöp-szigetek 9, míg Vietnam 29 kínai szigetet foglalt el illegálisan. A Kína és az ASEAN-államok között kötött 2002. évi megállapodás a vitás kérdések békés megoldásáról nem érvényesül. Ezer idegen, külföldi fúrótorony működik kínai területen, és külföldi katonák is állomásoznak ezeken a szigeteken. 2009 óta amerikai térnyerés van ebben a térségben, és 2020-ig itt fog állomásozni az amerikai haditengerészet és a légierő 60 százaléka. A Fülöp-szigetek a Dél-kínai tengert átkeresztelte Nyugat-Fülöp-szigeteki tengerre. A Malaka-szoroson és a Dél-kínai tengeren érkezik a kínai importenergia 80 százaléka."
Forrás: Nógrádi György: Szerencsénk volt túléltük c. könyve

Érdekes adatok!
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 747
4 498
113
Akié az 5G, az lesz a világgazdaság ura – ami a Huawei sztori mögött van

A szuper gyors 5G mobil hálózatok fejlesztése hamarosan befejeződik és elkezdődik a telepítésük. Ez valós idejű kommunikációt tesz lehetővé különböző számítógépes eszközök között, ami a most zajló technológiai forradalom egyik alapfeltétele. Ebben a kínaiak és kissé meglepő módon az európaiak járnak az élen, míg Amerika jócskán lemaradt. Ezért, ami nem sikerült USA-nak ésszel, azt most megpróbálja erővel és politikai zsarolással elérni.

Tavaly év végén tartoztatták le a kanadai hatóságok Vancouverben a Huawei pénzügyi igazgatóját, Meng Vanzhou-t, a kínai óriásvállalat alapítójának lányát. A vád a cég ellen az, hogy az amerikai szankciók ellenére továbbra is üzletel Iránnal. Ez természetes, hiszen a kínaikat sohasem érdekelte, hogy az USA kit szankcionál éppen. A másik vád, amit elővettek a Huawei ellen az, hogy a kínai államnak kémkedik szerte a világban. Ez feltehetően szintén igaz állítás, és mindig is így volt. De idáig ezt senkit sem zavart. Egyébként is az amerikai cégek szintén kémkednek Washington javára. Azonban az amerikaiknak valami mostanság nagyon fájhat, hogy ha ilyen primitív diplomáciai afférra szánták el magukat. Ennek a hátterét igyekszünk kideríteni az alábbi cikkünkben.


A Huawei a semmiből jött, és mára már 75 milliárd dollárt termel egy évben

A Huaweit 1987-ben egy Ren Zhengfein nevű úriember alapította, aki Kínai Népi Felszabadító Hadsereg nyugalmazott tisztje volt. A cég kezdetben telefonalkatrészek gyártásával foglalkozott, amely profil aztán gyorsan megváltozott az évek során. Mára egy 75 milliárd dolláros bevételű óriás vállalattá nőtte ki magát, amelynek 170 000 alkalmazottja van, amiből 76 000 kutatás fejlesztéssel foglalkozik. Gondoljuk csak el, 76000 ember, aki a jövő technológiáját fejleszti! Elképesztő szám, és ebből már gyanítható, hogy valamit nagyon akarnak, valamit nagyon fejlesztenek, amiből egyszer majd hatalmas bevételük lesz.

Azt pontosan tudjuk, hogy az 5G technológia élvonalában van a Huawei, ami elsőre nem tűnik olyan nagy valaminek. Volt már 3G, 4G, hát lesz 5G – az is csak egy dolog. Gyorsabb lesz a net, és akkor mi van? Ez azonban nagy tévedés, mert az 5G nagyon-nagyon gyors internetet tesz lehetővé elképesztő sávszélességgel. És ez technikai előfeltétele a „dolgok internetjének”, amely kifejezés angolul jobban hangzik: Internet of Things, vagyis IoT. Az a terv, hogy egy napon a hétköznapi tárgyak, a lámpák, az ajtók, a termosztátok, a gépkocsik, és minden más az interneten lesznek összekapcsolva, és mindegyik kívülről távvezérelhető lesz. Mindezt kvantum számítógépek irányítják majd és a kapcsolatot hipergyors 5G hálózatokon tartják egymással. Tehát akié az 5G hálózat, azé az irányítás, övé az adatforgalom feletti ellenőrzés, övé a hatalom és a “big money”. Hát kérem szépen itt van a kutya elásva, hiszen az amerikaiak nagyon nem akarják, hogy ez az üzlet kizárólag a kínaiak kezébe kerüljön. Azonban az 5G-ben a kínaiak a piacvezetők és sokkal fejlettebb a technikájuk, mint bárki másé a világon. Ezért “fautolták” a Huaweit az amerikaiak, és ezért kellemetlenkednek a cégnek ott, ahol csak tudnak.

Mit tud a Huawei, amit más nem?

Azonban az 5G nem maga az IOT, hanem csupán a tárgyak közti valós idejű kommunikációt teszi lehetővé. Hogy jobban értsük miről van szó, nézzünk meg egy konkrét példát. A Huawei közelmúltban jelentette be, hogy a kínai haditengerészet egy hajóján végrehajtottak egy műtét robotok és az ott jelenlévő személyzet segítségével. Ám az operációt végző orvos személyesen nem volt jelen, hanem 3000 kilométerrel távolabb egy Pekingi klinikából 5G hálózat segítségével valós időben végezte el a beavatkozást. A robotok, az automata rendszerek csak akkor kapcsolhatók össze, szervezhetők hálózatba, és csak akkor van értelme, ha mindez valós időben történik meg. A példánál maradva, az orvos minden utasítást a távol helyszínen jelenlévő gépek és emberek azonnal végrehajtják. És pont ebben a legjobb a Hauwei által kifejlesztett internetes hálózat.

Ezért a megrendelők sorba állnak a Huaweinél és mindenki tőle szeretné megvenni az 5G technológiát. Pedig valójában a technológiai nincs kész, tulajdonképpen a végső tesztelés stádiumában tart még a fejlesztés. A piacvezetők a Huawei és a szintén kínai ZTE, de meglepően jól állnak az európai cégek, hiszen a 3. és 4. hely a világon a svéd Ericssoné, illetve a finn Nokiáé. Az amerikai Qualcomm ( QCOM.O ) meg rendelkezik egy olyan chip szabadalmával, amely az 5G képes mobil telefonok fognak használni. Most úgy tűnik, hogy jövőben ezt a chipet fogják majd a telefongyártók beépíteni a készülékükbe. Vagy ez kerül telepítésre az otthoni eszközökbe, például a porszívóba, vagy a villanykapcsolóba.

A németeket nem érdekli, ha a kínaiak kémkednek

A fejlesztés másik lényeges eleme a szabványosítás. Nem mindegy ki határozza meg a globális technológiai paramétereit. Ebben az ügyben most úgy tűnik, hogy az Európaiak és Kínaiak szövetséget kötöttek és kihagyják belőle az Amerikaiakat. Ez nem meglepő módon nem tetszik Washingtonnak, és mivel a fejlesztések terén alaposan lemaradtak, ezért más eszközökkel igyekszenek bent maradni a játékban. Elővették a politikai nyomás gyakorlás és zsarolás kártyáját. Kitalálták, hogy a Huawei nem biztonságos és valójában a kínai titkosszolgálatoknak dolgozik. Minden a Huawei hálózaton átmenő adatot továbbít az anyaországba és így az érintett ország teljesen kiszolgáltatottá válik. Az Európaiak azonban jelenleg ellenállnak az amerikai nyomásnak. Angela Merkel közölte,, hogy Németország nem fogja kizárni a Huawei-t az 5G fejlesztéséből. Gerhardt Schröder korábbi kancellár egyenes odáig ment, hogy Washington politikáját „nyilvánvaló zsarolásnak” minősítette. Továbbá azt is kifejtette, hogy Amerika ezzel Németország és Kína gazdasági pozícióit kívánja aláásni.

És ez lehet a lényeg: Az USA, amit nem tudott ésszel elérni, most megpróbálja erővel véghezvinni. Lemaradt a fejlesztésekben, amiért csak magát hibáztatja, és most mindent megpróbál, hogy a hátrányát ledolgozza. Ennek áldozata Meng Vanzhou és azok a kanadai állampolgárok, akiket a kínai hatóságok csuktak le bosszúból.
https://pestisracok.hu/akie-az-5g-az-lesz-a-vilaggazdasag-ura-ami-a-huawei-sztori-mogott-van/
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 319
13 825
113
Akié az 5G, az lesz a világgazdaság ura – ami a Huawei sztori mögött van

A szuper gyors 5G mobil hálózatok fejlesztése hamarosan befejeződik és elkezdődik a telepítésük. Ez valós idejű kommunikációt tesz lehetővé különböző számítógépes eszközök között, ami a most zajló technológiai forradalom egyik alapfeltétele. Ebben a kínaiak és kissé meglepő módon az európaiak járnak az élen, míg Amerika jócskán lemaradt. Ezért, ami nem sikerült USA-nak ésszel, azt most megpróbálja erővel és politikai zsarolással elérni.

Tavaly év végén tartoztatták le a kanadai hatóságok Vancouverben a Huawei pénzügyi igazgatóját, Meng Vanzhou-t, a kínai óriásvállalat alapítójának lányát. A vád a cég ellen az, hogy az amerikai szankciók ellenére továbbra is üzletel Iránnal. Ez természetes, hiszen a kínaikat sohasem érdekelte, hogy az USA kit szankcionál éppen. A másik vád, amit elővettek a Huawei ellen az, hogy a kínai államnak kémkedik szerte a világban. Ez feltehetően szintén igaz állítás, és mindig is így volt. De idáig ezt senkit sem zavart. Egyébként is az amerikai cégek szintén kémkednek Washington javára. Azonban az amerikaiknak valami mostanság nagyon fájhat, hogy ha ilyen primitív diplomáciai afférra szánták el magukat. Ennek a hátterét igyekszünk kideríteni az alábbi cikkünkben.


A Huawei a semmiből jött, és mára már 75 milliárd dollárt termel egy évben

A Huaweit 1987-ben egy Ren Zhengfein nevű úriember alapította, aki Kínai Népi Felszabadító Hadsereg nyugalmazott tisztje volt. A cég kezdetben telefonalkatrészek gyártásával foglalkozott, amely profil aztán gyorsan megváltozott az évek során. Mára egy 75 milliárd dolláros bevételű óriás vállalattá nőtte ki magát, amelynek 170 000 alkalmazottja van, amiből 76 000 kutatás fejlesztéssel foglalkozik. Gondoljuk csak el, 76000 ember, aki a jövő technológiáját fejleszti! Elképesztő szám, és ebből már gyanítható, hogy valamit nagyon akarnak, valamit nagyon fejlesztenek, amiből egyszer majd hatalmas bevételük lesz.

Azt pontosan tudjuk, hogy az 5G technológia élvonalában van a Huawei, ami elsőre nem tűnik olyan nagy valaminek. Volt már 3G, 4G, hát lesz 5G – az is csak egy dolog. Gyorsabb lesz a net, és akkor mi van? Ez azonban nagy tévedés, mert az 5G nagyon-nagyon gyors internetet tesz lehetővé elképesztő sávszélességgel. És ez technikai előfeltétele a „dolgok internetjének”, amely kifejezés angolul jobban hangzik: Internet of Things, vagyis IoT. Az a terv, hogy egy napon a hétköznapi tárgyak, a lámpák, az ajtók, a termosztátok, a gépkocsik, és minden más az interneten lesznek összekapcsolva, és mindegyik kívülről távvezérelhető lesz. Mindezt kvantum számítógépek irányítják majd és a kapcsolatot hipergyors 5G hálózatokon tartják egymással. Tehát akié az 5G hálózat, azé az irányítás, övé az adatforgalom feletti ellenőrzés, övé a hatalom és a “big money”. Hát kérem szépen itt van a kutya elásva, hiszen az amerikaiak nagyon nem akarják, hogy ez az üzlet kizárólag a kínaiak kezébe kerüljön. Azonban az 5G-ben a kínaiak a piacvezetők és sokkal fejlettebb a technikájuk, mint bárki másé a világon. Ezért “fautolták” a Huaweit az amerikaiak, és ezért kellemetlenkednek a cégnek ott, ahol csak tudnak.

Mit tud a Huawei, amit más nem?

Azonban az 5G nem maga az IOT, hanem csupán a tárgyak közti valós idejű kommunikációt teszi lehetővé. Hogy jobban értsük miről van szó, nézzünk meg egy konkrét példát. A Huawei közelmúltban jelentette be, hogy a kínai haditengerészet egy hajóján végrehajtottak egy műtét robotok és az ott jelenlévő személyzet segítségével. Ám az operációt végző orvos személyesen nem volt jelen, hanem 3000 kilométerrel távolabb egy Pekingi klinikából 5G hálózat segítségével valós időben végezte el a beavatkozást. A robotok, az automata rendszerek csak akkor kapcsolhatók össze, szervezhetők hálózatba, és csak akkor van értelme, ha mindez valós időben történik meg. A példánál maradva, az orvos minden utasítást a távol helyszínen jelenlévő gépek és emberek azonnal végrehajtják. És pont ebben a legjobb a Hauwei által kifejlesztett internetes hálózat.

Ezért a megrendelők sorba állnak a Huaweinél és mindenki tőle szeretné megvenni az 5G technológiát. Pedig valójában a technológiai nincs kész, tulajdonképpen a végső tesztelés stádiumában tart még a fejlesztés. A piacvezetők a Huawei és a szintén kínai ZTE, de meglepően jól állnak az európai cégek, hiszen a 3. és 4. hely a világon a svéd Ericssoné, illetve a finn Nokiáé. Az amerikai Qualcomm ( QCOM.O ) meg rendelkezik egy olyan chip szabadalmával, amely az 5G képes mobil telefonok fognak használni. Most úgy tűnik, hogy jövőben ezt a chipet fogják majd a telefongyártók beépíteni a készülékükbe. Vagy ez kerül telepítésre az otthoni eszközökbe, például a porszívóba, vagy a villanykapcsolóba.

A németeket nem érdekli, ha a kínaiak kémkednek

A fejlesztés másik lényeges eleme a szabványosítás. Nem mindegy ki határozza meg a globális technológiai paramétereit. Ebben az ügyben most úgy tűnik, hogy az Európaiak és Kínaiak szövetséget kötöttek és kihagyják belőle az Amerikaiakat. Ez nem meglepő módon nem tetszik Washingtonnak, és mivel a fejlesztések terén alaposan lemaradtak, ezért más eszközökkel igyekszenek bent maradni a játékban. Elővették a politikai nyomás gyakorlás és zsarolás kártyáját. Kitalálták, hogy a Huawei nem biztonságos és valójában a kínai titkosszolgálatoknak dolgozik. Minden a Huawei hálózaton átmenő adatot továbbít az anyaországba és így az érintett ország teljesen kiszolgáltatottá válik. Az Európaiak azonban jelenleg ellenállnak az amerikai nyomásnak. Angela Merkel közölte,, hogy Németország nem fogja kizárni a Huawei-t az 5G fejlesztéséből. Gerhardt Schröder korábbi kancellár egyenes odáig ment, hogy Washington politikáját „nyilvánvaló zsarolásnak” minősítette. Továbbá azt is kifejtette, hogy Amerika ezzel Németország és Kína gazdasági pozícióit kívánja aláásni.

És ez lehet a lényeg: Az USA, amit nem tudott ésszel elérni, most megpróbálja erővel véghezvinni. Lemaradt a fejlesztésekben, amiért csak magát hibáztatja, és most mindent megpróbál, hogy a hátrányát ledolgozza. Ennek áldozata Meng Vanzhou és azok a kanadai állampolgárok, akiket a kínai hatóságok csuktak le bosszúból.
https://pestisracok.hu/akie-az-5g-az-lesz-a-vilaggazdasag-ura-ami-a-huawei-sztori-mogott-van/
Az egész Huawei sztoriban több csavar is van. Az egyik talán legérdekesebb, hogy a kínaiaknak az a politikájuk, hogy ha gyártást akarsz Kínába vinni, köteles vagy bevonni egy helyi partnert 50% részesedéssel és köteles vagy továbbá teljes technológiai transzfert is biztosíts. Annó a Nokia is kivitte a gyártása egy jelentős részét Kínába, főleg mobilhálózati routereit. Akkoriban szárnyalt a cég, dübörgött a GSM, ő volt a csúcs. A helyi partner pedig a névtelen Huawei volt.
Innen a dolog már történelem :)
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 872
9 850
113
Az egész Huawei sztoriban több csavar is van. Az egyik talán legérdekesebb, hogy a kínaiaknak az a politikájuk, hogy ha gyártást akarsz Kínába vinni, köteles vagy bevonni egy helyi partnert 50% részesedéssel és köteles vagy továbbá teljes technológiai transzfert is biztosíts. Annó a Nokia is kivitte a gyártása egy jelentős részét Kínába, főleg mobilhálózati routereit. Akkoriban szárnyalt a cég, dübörgött a GSM, ő volt a csúcs. A helyi partner pedig a névtelen Huawei volt.
Innen a dolog már történelem :)

Mint tudjuk Kína szinte minden technológiát így(lopás, másolás, revengineering, stb.) szerez meg. A haditechnikát is. Viszont a Huawei-el olyan szintet léptek pár év alatt, hogy csak na! A kínai hadiiparral ellentétben Huawei már nem követi a technológiai fejlődést, hanem diktálja azt! Ez az, ami az USA szemét szúrja. Foggal körömmel harcolnak ellene. Remélem, nem sikerül nekik tönkretenni a céget.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55 and Roni

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 319
13 825
113
Mint tudjuk Kína szinte minden technológiát így(lopás, másolás, revengineering, stb.) szerez meg. A haditechnikát is. Viszont a Huawei-el olyan szintet léptek pár év alatt, hogy csak na! A kínai hadiiparral ellentétben Huawei már nem követi a technológiai fejlődést, hanem diktálja azt! Ez az, ami az USA szemét szúrja. Foggal körömmel harcolnak ellene. Remélem, nem sikerül nekik tönkretenni a céget.
Tavaly vagy 19% növekedést produkált.