Ha jol szamolom abban az 1000-1500 milliardban benne lenne minden szuken. Vegyuk pl egy tobb szazas licencdijat. Hatter, kepzes, technikai eszkozok stb.Meg. Csak nem Magyarországon. Honnan kaparsz össze évente 500 millió eurót tíz éven keresztül? Az 5 milliárdos gyár a SpaceX konkurense lenne vagy csak Pátriákat legóznának össze? Május elseje van nem április.
A gond mivel tapasztalatunk nem lenne benne. Marmint a teljes gyartasi folyamatban. Igy szinte garantalt lennenek a csuszasok. Minosegi stb problemak.
Ahogy elnezem. A cseheknel is biztosan lesz valami zicer. A csuszasok szerintem ott is garantalt hogy lesznek. Ha lesz naluk nagyobb beszallitoi gyartas.
Ezert is jegyeztem meg hogy inkabb maradjunk meg osszeszerelesre (esetleg egyebb nem maceras reszegysegek gyartasa il beszallitasa ) il hatter kiepitese. Fokent szerviz (teljeskoru) il alkatreszek gyartasa. (nem fegyverzet). Magyaran a teljes logisztikai hatter kiepitese szamunkra. Utanna esetleg a piacra.
Szerintem erre lenne kapacitas itthon is. Nem is fajna annyiba ha azt nezzem hogy egy megfelelo logisztikai hatteret fel lehetne kinalni. Pl pumak, patriak stb teljeskoru szervizelese. Kezdve az alapoktol a reszegysegek cserejeig. Pl serult pancelzat javitasa csereje stb.......
Na ebben latok raciot. Mivel a legtobb autoipari beszallito il ipar kepviselteti magat hazankba.
Ilyen iranyba kelenne nekunk is elmozdulni. Mert reszben ebben van mar tapasztalat az iparban.