A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Van egy tippem a török gépekkel kapcsolatban:
Icenc gyártás Magyarországon (esetlek nyugati technikákkal kiegészítve az alapgépet) a tartalékosok részére

• Tetszik
Reactions: rappali_
Engem érdekelne a BTR-ek sorsa is. Túl sok van belőlük hogy csak úgy ki legyenek dobva.
BTR el kapcsolatban mar korabban is emlitettek hogy nagyon megugrott hozza az alkatresz arra. Ha meg felujiatanad akkor motor kuka (reszben emleknek rakni) valto szintugy, mert uj motorhoz uj valto is dukalna. Valamint azt az embernyuzo tornyot (simma btr) is kukazni kenne mar akkor. Na szamoljuk ki ez mennyibe fajna. Csak motor es valto legalabb egy tizes lenne minimum. Ha csak kammion alkatresz oldalbol indulsz ki. Plusz atalakitas, esetleg gumizas, hajtas megpiszkalasa stb. Szerintem egy btr rendbeszedese benne lenne tobb tiz millioba. Annyibol meg mar lehet hogy egy olcsobb licencbol jobban kijosz. Pl a torok 4*4.

• Tetszik
Reactions: Loken and rappali_
BTR el kapcsolatban mar korabban is emlitettek hogy nagyon megugrott hozza az alkatresz arra. Ha meg felujiatanad akkor motor kuka (reszben emleknek rakni) valto szintugy, mert uj motorhoz uj valto is dukalna. Valamint azt az embernyuzo tornyot (simma btr) is kukazni kenne mar akkor. Na szamoljuk ki ez mennyibe fajna. Csak motor es valto legalabb egy tizes lenne minimum. Ha csak kammion alkatresz oldalbol indulsz ki. Plusz atalakitas, esetleg gumizas, hajtas megpiszkalasa stb. Szerintem egy btr rendbeszedese benne lenne tobb tiz millioba. Annyibol meg mar lehet hogy egy olcsobb licencbol jobban kijosz. Pl a torok 4*4.
Kéne hozzá új fékrendszer is és meg kéne erősíteni a futómvűvet.

Van egy tippem a török gépekkel kapcsolatban:
Icenc gyártás Magyarországon (esetlek nyugati technikákkal kiegészítve az alapgépet) a tartalékosok részére
Nezve ezt a torok oldalt, inkabb rendvedelemnek, rendfentartoknak gyartanak. Eleg megnezni az oldalon levo videot meg gyartott paletajukat.

Egy bizonyos szint felett már értelmetlen a modernizálás, mivel még egy kevés pénz és az ember vesz egy újat, ami valszeg sokkal jobb. Viszont itt eszembejut a török BTR-60 modernizáció, amit jelenleg is használnak (leginkább belbiztonsági feladatokra). Egy hatástanúlmányt azért megérne a dolog.

Ehj, ki ne ismerné a méltán híres Nurol Makinat, csodálatos választás akármilyen feladatra.

Van ez a ungarische SKJ változat, ennek alapján lehetne a tetejére rakni egy automata HSN löveget, az RMK 30 mintájára.
Én másodvonalas valamilyen kisegítő feladatokban látom a jövőjét olyan magasított felépítménnyel: lőszerszállító, üzemanyagszállító, vöröskeresztes, parancsnoki stb. Esetleg belbiztonsági feladatokra, lefegyverezni és odaadni a TEK-nek.
Ilyesmik.

• Tetszik
Reactions: Loken and Anti
Én másodvonalas valamilyen kisegítő feladatokban látom a jövőjét olyan magasított felépítménnyel: lőszerszállító, üzemanyagszállító, vöröskeresztes, parancsnoki stb. Esetleg belbiztonsági feladatokra, lefegyverezni és odaadni a TEK-nek.
Ilyesmik.

Esetleg ha tényleg eldurvul az afrikai migráció, és az a 100 millió ember akit rebesgetnek útra kel, ha csak 5-10%-a jön erre, úgyis kell újból határőrség, és annak terepre kiváló lenne minimális átalakítással, és úgyis sok kell akkor belőle.

A videóban 2.28 nál az Ejder törkis cucc mögött van valami ismeretlen,, legalábbis számomra. Tudja vaki mi az? Köszi előre is.

Engem érdekelne a BTR-ek sorsa is. Túl sok van belőlük hogy csak úgy ki legyenek dobva.

Hat, ha jol ertem az allaguk eleg kutya, azaz esetleg a hatarra, rendeszeti feladatokra stb, mondjuk a felet elrakva alkatresznek...? Bar oszinten en inkabb eladnam valami vilagvegi orszagnak gombokert es annyi.