A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Azért kapott géppuskát mert amikor felszerelt abba a beosztásba írt alá.Minden más csak belemagyarázás!

Na de nem nézte senki, mekkora a srác és mit bír ? Géppuskásnak tényleg erősebb gyerekek kellenek. Lőni úgyis megtanítják vele rendesen.

Na de nem nézte senki, mekkora a srác és mit bír ? Géppuskásnak tényleg erősebb gyerekek kellenek. Lőni úgyis megtanítják vele rendesen.

Engem amikor fölvettek azt mondták bmp irányzó leszek.
Mire odaértem sima lövész beót kaptam.
Pár hét múlva leszerelt a raj rpg-se így az lettem.
Nincs benne logika. Épp ahová kell ember oda raknak.

Minőségbiztosításban már nemzetközi szabályok vannak. Ez a török cégekre is vonatkozik. Ne az előítéletek alapján alkossatok véleményt. Majd ha lesz tapasztalat bármelyik török cuccal, akkor adjanak a felhasználók szakvéleményt. Először tudjuk meg, mire, hova kell a török járművek beszerzése. Akik most leszólják a törököt, azok magyar összeszerelést akarnak. Mi közben mi a gépkarabély projekttel is csúszunk, már az elején. A török meg ezt is tudja. :

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Hat, cirka 1 milliard dollar es 10 ev fejlesztes utan legyartottak *negy* azaz 4 prototipust egy tankbol, aminek az egesz hajtasat a Hyundai adta hozza a K1/K2 boreai tankokbol, mikozben fegyverzetben es pancelzatban mar most sincs az elvonalban, szenzorokrol, onvedelemrol egy szot sem hallani.
Mondjuk penzkoltesnek a hazai (torok) vedelmi cegeknel biztos jo...

Hat, cirka 1 milliard dollar es 10 ev fejlesztes utan legyartottak *negy* azaz 4 prototipust egy tankbol, aminek az egesz hajtasat a Hyundai adta hozza a K1/K2 boreai tankokbol, mikozben fegyverzetben es pancelzatban mar most sincs az elvonalban, szenzorokrol, onvedelemrol egy szot sem hallani.
?

Szárazföldi technikához hozzá sem szagolnak. Nem véletlenül nyert pl. az IVECO a tengerészgyalogság kétéltű tenderén sem, de nem véletlenül
Elektronika, légierő, rakéta technológiák, radartechnológiák, C4ISR. Ezekben mind-mind játszanak. Az a baj, hogy ezekben sem mind a legjobbal rendelkeznek.
Az európai gyártók ezek nagy részéből legalább olyan jót tudnak ajánlani, mint az Amerikaiak (sőt, gyakran jobbat).
MBDA, SAAB, BAE Systems, Rheinmetall, KMW, Airbus, Konsberg, Eurospike, stb.

Kérdés, hogy mit vesznek?

Engem amikor fölvettek azt mondták bmp irányzó leszek.
Mire odaértem sima lövész beót kaptam.
Pár hét múlva leszerelt a raj rpg-se így az lettem.
Nincs benne logika. Épp ahová kell ember oda raknak.

Akkor még a Néphadseregben is átgondoltabb volt, ki hova kerül alapkiképzés után. Mert akkor dőlt el. Ki lesz RPK. irányzó, harcjármű vezető, géppuskás. rpg-s, szvd-s, stb. Na mindegy, akkor bővében voltun kembernek, lehetett válogatni a század pk-nak, kit hova akar.

Ezekről a török járgányokról tud valaki valamit? Az egyiken magyar zászló meg a Honvédség címere is rajta van. Ezeket vesszük vagy esetleg licenszbe gyártjuk majd?
Sracok! Ha valaki (civil) kint jar a bemutaton, akkor leci kerdezzetek mar ra az uj vasakra, hogy megis hol szeretnek alkalmazni ezeket. Koszi!

Nem ástam bele magam a harckocsi eddigi történetébe, inkább azt szerettem volna érzékeltetni, hogy ilyet is tudnak készíteni. Nem tudom miért nem kezdték el a sorozatgyártást, illetve talán a motor nem volt meg hozzá ? Passz.