A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Nyugodtan szorozd meg 2 el szerintem s talán kijön az A7 árra. Azt az 565 misit meg nagyon kurtának találom. Egy biztos semmi sincs ingyen.
azért írtam így mert szerintem is nagyon valótlan azaz 5,7 misi , a személyes tippem olyan 9-12 között van de mégegyszer ez csak az én tippem , ami az 565-öt illeti , adtunk persze sok sok mindent , rendelést főleg a német iparnak és még van olyan amit nem tudunk , lényeg a lényeg ahogy írtad , semmi sincs ingyen DE ha okosan játszunk akkor simán kijöhet ilyen ár
azért a katari üzletet nem sorolnám a mérvadók közé, nincsenek olyan szoros kapcsolatban a német féllel és nem is NATO tag , simán kijöhet ilyen ár ha a normális árazást nézzük az ilyen cuccokra mindezt úgy hogy ez a 1,89 milliárd már a jobbik ár volt mert rendeltek EF-ket is , tehát ez már az "alkudott" ár 66 Leo2A7+ MEG 24 Pzh , hasonló darabszám, mégis kb negyed akkora árcédula , néha megéri jóban lenni a németekkel és jól üzletelni velük ;) ( ha ennyiért jöttek volna a mieink akkor tuti mindenki szidná a vezetést , köztük én is szerintem)

Amibol lefele mesz, igen.

Nyugodtan szorozd meg 2 el szerintem s talán kijön az A7 árra. Azt az 565 misit meg nagyon kurtának találom. Egy biztos semmi sincs ingyen.

Ugyan, dehogy. Azert a tank az egy tank, soha a budos eletben nem fog annyit erni, mint egy helikopter, ne hulyeskedjetek mar

azért írtam így mert szerintem is nagyon valótlan azaz 5,7 misi , a személyes tippem olyan 9-12 között van de mégegyszer ez csak az én tippem , ami az 565-öt illeti , adtunk persze sok sok mindent , rendelést főleg a német iparnak és még van olyan amit nem tudunk , lényeg a lényeg ahogy írtad , semmi sincs ingyen DE ha okosan játszunk akkor simán kijöhet ilyen ár

Hogy lenne mar helikopterarban, ne viccelj mar. :D Az az 5.7 az amugy realis, talan meg ma is, csak valoszinuleg az a pimp (fegyverzet, akarmi) nelkul volt, mig a maiakon meg tobb a szenzor meg minden. A harckocsi es a PzH durvan egy arban lehetnek (1-2 millio diff), szoval ha az az 565 milliot elosztjuk mondjuk 85-tel (tank+PzH+hidvetok,muszakiak,akarmi) az bizony cirka 6.5 millio, mar minden teljesen kipimpelve.:)

azért a katari üzletet nem sorolnám a mérvadók közé, nincsenek olyan szoros kapcsolatban a német féllel és nem is NATO tag , simán kijöhet ilyen ár ha a normális árazást nézzük az ilyen cuccokra mindezt úgy hogy ez a 1,89 milliárd már a jobbik ár volt mert rendeltek EF-ket is , tehát ez már az "alkudott" ár 66 Leo2A7+ MEG 24 Pzh , hasonló darabszám, mégis kb negyed akkora árcédula , néha megéri jóban lenni a németekkel és jól üzletelni velük ;) ( ha ennyiért jöttek volna a mieink akkor tuti mindenki szidná a vezetést , köztük én is szerintem)

Qatarnak semmi koze a mi arainkhoz, a legtobb cuccot az olajszagu burnuszosoknak jo dragan adja mindenki. :)

• Tetszik
Reactions: BiancoGasto
Amibol lefele mesz, igen.

Ugyan, dehogy. Azert a tank az egy tank, soha a budos eletben nem fog annyit erni, mint egy helikopter, ne hulyeskedjetek mar

Hogy lenne mar helikopterarban, ne viccelj mar. :D Az az 5.7 az amugy realis, talan meg ma is, csak valoszinuleg az a pimp (fegyverzet, akarmi) nelkul volt, mig a maiakon meg tobb a szenzor meg minden. A harckocsi es a PzH durvan egy arban lehetnek (1-2 millio diff), szoval ha az az 565 milliot elosztjuk mondjuk 85-tel (tank+PzH+hidvetok,muszakiak,akarmi) az bizony cirka 6.5 millio, mar minden teljesen kipimpelve.:)

Qatarnak semmi koze a mi arainkhoz, a legtobb cuccot az olajszagu burnuszosoknak jo dragan adja mindenki. :)
feladtam , ha nem hiszed el az a te dolgod de mást azért ne győzz meg mert amit mondasz az egészen egyszerűen nem úgy van ahogy gondolod

Legyen igazad hogy az egész csomag csak 565 millióba került, szerintem inkább ennek a duplája de attól még egy adag jöhetne :)

Amire még kíváncsi vagyok hogy mennyi lesz áldozva ATGM-re. Arra se sajnálnám a pénzt. Ebben amúgy melyik az abszolút legjobb? Spike/Javelin/MMP-MLP?

Amire még kíváncsi vagyok hogy mennyi lesz áldozva ATGM-re. Arra se sajnálnám a pénzt. Ebben amúgy melyik az abszolút legjobb? Spike/Javelin/MMP-MLP?

Papíron az MMP rendelkezik a legjobb képességekkel jelenleg. Hordozhatóságban (legkisebb tömeg) és könnyű használatban (nem kell hozzá állvány, a másik kettővel ellentétben) meg a Javelin a legjobb. De ez a három a legkorszerűbb, szóval bármelyik jó lenne.

Ez megint csak százmilliós tétel már ha normális mennyiséget akarnak de inkább erre költsék mint PAC-3-ra.

Ebbe a vitába csak annyira szeretnék beleugatni, hogy ha bárhol araboknak szóló szerződést látsz, akkor azt releváns kalkulációkhoz nyugodtan figyelmen kívül hagyhatod.
Náluk mindig, minden esetben valami olyan szerződéssel dolgoznak a nyugati fegyverszállítók, ami elképesztően megdrágítja az eszközök árait. (kb. 1,5-2X szorzó)

Papíron az MMP rendelkezik a legjobb képességekkel jelenleg. Hordozhatóságban (legkisebb tömeg) és könnyű használatban (nem kell hozzá állvány, a másik kettővel ellentétben)
Az MMP alatt van állvány...
p1726631.jpg

Nem egy fajta ATGM re van szükség.
Nem u.az az eszköz kell a H145 re mint egy gyalogos (vagy egy könnyű járműre telepített) atgm team nek.
A helire jó lenne egy nagy hatótávolságú (min.8 km de ha lehet akkor több..) rendszer.
Egy földi team nek bőven eleg egy 4 km hatótávolságú könnyebb rendszer.
Ha lehet, jó lenne fegyvercsaládban gondolkodni, ez pedig jelenleg egyedül a Spike.

Az a baj, hogy egészen elképesztő szórásban vannak a Leopard 2-esek árai.
De a legtöbb helyen tényleg az van, hogy valahol 10 körül vannak az ÚJAKNAK az árai. A Finnek 100 tankja valahol 3 és 5M között lehetett, de azok használt holland A4-ek voltak, amit A6 szintre modernizáltak.
Az 565M úgy oszlik meg, hogy 400M az A7-ekre, és 165M a PZH-kra. És szerintem ugyan jönnek műszaki járművek, de azok nincsenek ebben a csomag árban (még ha jóval olcsóbbak, mint az MBT-k), mint ahogy az A4-ek sem. De ha az A7-ek így kijöttek 10M alatt, úgy, hogy ebből többnek (4db) parancsnokinak is kell lennie, akkor szerintem nem csináltunk rossz "bótot".

Hát azt kén

Senki sem mondta, hogy az lesz a helire, a Hforce-ban az a szép, hogy nagyon sok minden integrálható hozzá.
Másrészről a H145M Hforce-ában (level2) nincs is benne a klasszikus irányított rakéta funkció, bár azért elég meggyőzőek voltak a lézerirányítású blockból indíthatóak is.

Másrészről a H145M Hforce-ában (level2) nincs is benne a klasszikus irányított rakéta funkció, bár azért elég meggyőzőek voltak a lézerirányítású blockból indíthatóak is.
A lényeg, nekünk a legmagasabb fokozat lesz ;)

"Aside from that baseline option, HForce comes in three levels of sophistication:
  • option one, for light scout missions, features only ballistic weapons – a Nexter 20mm cannon or FN Herstal 12.6mm gun, plus unguided 68mm Thales rockets;
  • option two adds an L-3 Wescam MX-15 electro-optical/infrared turret;
  • while option three, as a light attack platform, adds 70mm Thales guided rockets as well as guided missiles."
Továbbá:

"In the meantime, Airbus Helicopters is working to complete qualification activities with laser-guided rockets by mid-2019, says Henning, with guided missiles to follow in 2020 "for other export customers".
At present, the Lockheed Martin AGM-114 Hellfire and Rafael Spike anti-tank missiles are seen as the most likely candidates for integration, depending on customer demand.
MBDA's dual-mode seeker-equipped Brimstone 2 is a possibility further out, says Henning, along with air-to-air or anti-ship munitions, but will again depend on operator preference.
The missile is going to be a customer selection. We will simply prepare the system, he says."

https://www.flightglobal.com/news/a...s-helicopters-on-target-with-hforce-s-450758/

Ebben amúgy melyik az abszolút legjobb?
Nincs olyan hogy abszolút legjobb. Pusztán technikai/műszaki szempontból a Spike lenne megfelelő, minden platformra gyártanak rakétát, de a Javelint is folyamatosan fejlesztik, az MMP új, viszont a fejlesztőnek előtte is sikeres modelljei voltak és a teszteken(meg élesben is) jól szerepelt.
Ezekhez jönnek a politikai/gazdasági szempontok, ami azt eredményezi hogy bármelyiket rendszeresíthetjük, legalábbis szerintem. :D Én mindegyikkel elégedett lennék.

• Tetszik
Reactions: Celebra