Így lesznek egy kis sétarepülésért cserébe a Mi-24 ek szupefegyverek..
Már megbocsáss, de a Mi-24-esek szuperfegyverek - bár engem még nem vitt el senki se sétarepülni.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Így lesznek egy kis sétarepülésért cserébe a Mi-24 ek szupefegyverek..
HTT? Hááááááááát. Olyan régen dolgozom másik írásokon, hogy inkább azokat vinném előre. Bár ki tudja.Akkor jöhet is a soron következő sajtóelemző cikk, várjuk!
Nana, nem lesz az egy kicsit sok?! Hollandia több mint másfélszeres lakossággal, 6-7-szeres GDP-vel is csak 40 körüli F-16-ot tart hadrendben, ezek is a hidegháború kényszerű fegyverkezésének a maradékai, az utóbbi 30 évben kivontak/eladtak több tucat gépet. A jelen légierőnk is sokkal modernebb az ősöreg felszereltségű földi erőkhöz képest, egyenlőre inkább azokat kellene legalább azonos szintre fejleszteni.Megmondtak, a terseg egyik legszamottevobb hadsereget akarjak felepiteni. Fel tucat ertelmetlen szerintem. Akkor inkabb masik 16-24 E/F par ev mulva plusz a jelenlegik modernizalasa, ahogy irtam. Ha az anyagiak tovabb bovulnek, akkor 20-30 even belul eljuthatunk egy 60 gep koruli allapothoz, ami szerintem mar egy egeszseges, utokepes legiero a meretunkhoz, meg akar ugy is, ha csak a fele lenne E/F mindennel szerelve.
100%-ban egyetértek. Egészen elképesztő, mint micsoda elszállt ötletei vannak egyeseknek mennyiségi téren. Vagy egyszerre akarunk hadat viselni miden környező NATO tagállammal és a semleges Ausztriával is? Miért akarnak egyesek Szovjetuniót játszani...?Nana, nem lesz az egy kicsit sok?! Hollandia több mint másfélszeres lakossággal, 6-7-szeres GDP-vel is csak 40 körüli F-16-ot tart hadrendben, ezek is a hidegháború kényszerű fegyverkezésének a maradékai, az utóbbi 30 évben kivontak/eladtak több tucat gépet. A jelen légierőnk is sokkal modernebb az ősöreg felszereltségű földi erőkhöz képest, egyenlőre inkább azokat kellene legalább azonos szintre fejleszteni.
Szerintem is sok egy picit a 60 gép, de a másik oldal, hogy hollandia nagyon komolyan visszavette a hadiköltségvetését. Pl. Eladták szinte az összes tankjukat. A finnek tőlük vettek 100a6-ot. Egyetlen épkézláb a6-os zászlóaljuk maradt, az is egy tulajdonképpen német-holland közös zászlóalj, ami érdekes módon mindkét ország hadrendjében benne van. Először a 2 századot célozzuk meg, és ha már a megfelelő mennyiségű AMV-t és Pumát már megvettük, akkor lehet talán még egy...Nana, nem lesz az egy kicsit sok?! Hollandia több mint másfélszeres lakossággal, 6-7-szeres GDP-vel is csak 40 körüli F-16-ot tart hadrendben, ezek is a hidegháború kényszerű fegyverkezésének a maradékai, az utóbbi 30 évben kivontak/eladtak több tucat gépet. A jelen légierőnk is sokkal modernebb az ősöreg felszereltségű földi erőkhöz képest, egyenlőre inkább azokat kellene legalább azonos szintre fejleszteni.
A holland haderő igen érdekesen van balanszolva. A páncélos erőt szinte teljesen felszámolták, bár vannak halvány emlékeim arról, hogy ezt a végén visszacsinálják. Vagy a németekkel közös páncélos alakulat lenne az?Szerintem is sok egy picit a 60 gép, de a másik oldal, hogy hollandia nagyon komolyan visszavette a hadiköltségvetését. Pl. Eladták szinte az összes tankjukat. A finnek tőlük vettek 100a6-ot. Egyetlen épkézláb a6-os zászlóaljuk maradt, az is egy tulajdonképpen német-holland közös zászlóalj, ami érdekes módon mindkét ország hadrendjében benne van. Először a 2 századot célozzuk meg, és ha már a megfelelő mennyiségű AMV-t és Pumát már megvettük, akkor lehet talán még egy...![]()
Nem tudják, hogy helikopterrel nem lehet gátat megtámasztani?A holland haderő igen érdekesen van balanszolva. A páncélos erőt szinte teljesen felszámolták, bár vannak halvány emlékeim arról, hogy ezt a végén visszacsinálják. Vagy a németekkel közös páncélos alakulat lenne az?
Viszont érdekesen balanszolt a haderejük, mert irgalmatlan mennyiségű dedikált harci helijük van, majdnem 30 db AH-64. Ezzel kapcsolatos friss hír a topikjában.
Messzebb is vannak az oroszoktól.Megmondtak, a terseg egyik legszamottevobb hadsereget akarjak felepiteni. Fel tucat ertelmetlen szerintem. Akkor inkabb masik 16-24 E/F par ev mulva plusz a jelenlegik modernizalasa, ahogy irtam. Ha az anyagiak tovabb bovulnek, akkor 20-30 even belul eljuthatunk egy 60 gep koruli allapothoz, ami szerintem mar egy egeszseges, utokepes legiero a meretunkhoz, meg akar ugy is, ha csak a fele lenne E/F mindennel szerelve.
A világ legdrágább és egyik legrosszabb vadászgépét veheti a kormány
"A becslések szerint egy F-35-ös 100 millió dollárba, vagyis 28-29 milliárd forintba kerül. Ha a 12 svéd Gripen helyett ugyanennyi F-35-öst vennék, az közel 350 milliárd forintba kerülne. A National Interest szerint az elképesztően drága, ár-érték arányban csapnivaló F-35 benne van minden idők öt legrosszabb vadászgépe között."
Leszarom. Ebből HTT lesz, még ha rövid is.Nyilván az Indexen belül is azért egy politikai újságíró írta a cikket, és nem a technika-tudomány rovat mert...
![]()
Az a baj, hogy háború esetén a világ összes pénzéért se veheted meg azt a gépet, ami nincs legyártva. Pilótákról már ne is beszéljünk.Szerintem pontosan erre játszik a HM,...ha menetközben szuper ajánlat lesz lépnek, addig is van idő min. 28-ig, hogy döntés legyen a hogyan továbbra...
Azt feltételezem, hogy egy percig sem maradunk vadászgépek nélkül. Ha 28-ban adunk le rendelést valamire a Gripenek még simán bevárhatják az újak érkezését, bármi legyen is az.Az a baj, hogy háború esetén a világ összes pénzéért se veheted meg azt a gépet, ami nincs legyártva. Pilótákról már ne is beszéljünk.
A légierőnk két napra elég.Azt feltételezem, hogy egy percig sem maradunk vadászgépek nélkül. Ha 28-ban adunk le rendelést valamire a Gripenek még simán bevárhatják az újak érkezését, bármi legyen is az.
Nem, akkor már régen késő.Azt feltételezem, hogy egy percig sem maradunk vadászgépek nélkül. Ha 28-ban adunk le rendelést valamire a Gripenek még simán bevárhatják az újak érkezését, bármi legyen is az.
Nem akkor kell rendelni, amikor a gép is kell. Elárulom, egy 2026-os érkezéshez már most kell tisztázni a rendelendő technikát. Ez lehet F-16V, F-35A, JAS-39E/F de akár az EBS-HU továbbéltetése is.Ha 28-ban adunk le rendelést valamire a Gripenek még simán bevárhatják az újak érkezését, bármi legyen is az.
Messzebb is vannak az oroszoktól.
Én is ezt látom a dologba inkább bele.Szerintem nem az újságíró volt tudatlan és butaságból irt össze ennyi hülyeséget, hanem a svédek így próbálnak lobbizni, pénzt fizetnek újságíróknak, hogy a közvéleménnyel elhitessék, hogy a másik gép az szar és övek a legjobb.
Van valahol a padláson egy MilitAir című újságom még a '90-es évek végéről, amiben szakértők elmondják minden rossznak a Gripent és istenítik az F/A-18-ast (nyilván őket meg az MDD pénzelte) Tőlünk nyugatra a közvélemény ilyen félé formálása sajnos bevett gyakorlat.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..