• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

M

molnibalage

Guest
Ez ADATS + Spike + 12.7 mm + Hydra rakéta? A Hydra gondolom lézeres... Minden LAV-25 (?) alvázon. Nem rossz, csak puhatestű. :)

Harckocsi alvázra való adaptálás ilyen rendszereknél miért nem jön szóba?

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 934
6 276
113
Ez szerintem Stryker. Amúgy mi ez az egész koncepció? Valaki unatkozott karácsonykor, és PS-ezett? :)

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 304
113
Svájci a hegyekbe jó szolgálatot tehet. Az alvaz a prihana miatt gondolom

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 454
4 880
113
Az ADATS rendszert úgy tervezték hogy légvédelmi és páncéltörő képességekkel is bírjon. Ebben az esetben egy komplex tűztámogató járművet próbáltak csinálni de én hiányolom a gépágyút. Az .50-es kalibert kevesellem.
Ez amolyan "svájci bicska". Szerintem nem kerül tömeggyártásra.

• Tetszik
Reactions: fip7
M

molnibalage

Guest
Az ADATS rendszert úgy tervezték hogy légvédelmi és páncéltörő képességekkel is bírjon. Ebben az esetben egy komplex tűztámogató járművet próbáltak csinálni de én hiányolom a gépágyút. Az .50-es kalibert kevesellem.
Ez amolyan "svájci bicska". Szerintem nem kerül tömeggyártásra.
A Bushmaster reakcióereje és vibrációja sanszosan (?) hazavágná az elektronikát. Egy ilyennek nem feladata gpá. használattal irtani. A 12.7-es is kb. végszükség esete. Az ADATS dual koncepciót ismerem. Valamiért nem lett elterjedt.

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 934
6 276
113
Ez egy 10 éves történet, nem valószínű, hogy lett belőle valami, képet is csak ezt az egyet találtam róla. Kanadának van egy csökkentett változata, ADATS+Hydrával. Pedig jó ötletnek tűnik

• Tetszik
Reactions: endre

Cifu

Well-Known Member
2010. július 12.
3 043
10 150
113
Érdekes ez a Maneuver Short Range Air Defense System (MSHORAD) Stryker verzió,...az a 4 radar elhelyezése elég szerencsétlennek tűnik, drága mulatság ha elakad valamiben...

Egyfelől valóban szerencsétlen, mert nem a jármű legmagasabb pontján van, másfelől viszont ha a toronyra szerelik, akkor nő a jármű magassága, magasabbra kerül a súlypont (ami már így is probléma a Strykernél) és a sérülékenység ott is probléma.

A Hellfireeket nem értem.

Kettős okból vannak: Egyfelől nem aktívan manőverező cél (olvasd: nagyobb drónok) ellen is bevethető, és nagyobb robbanófeje miatt komolyabb károkat tud okozni.
Másfelől a Stryker dandárok pct. eszközei a TOW-al felszerelt Stryker ATGM-ek voltak (egy dandárban 300 stryker variáns van, ezekből 9 volt ATGM változat), ami elégtelen mind mennyiségileg, mint hatótáv szempontjából (max. 4km ugye). Az MSHORAD a nagyobb hatótávolságú Hellfire miatt ugye több, mint kétszer nagyobb távolságból nyithat tüzet ellenséges harcjárművekre.

A harmadik, nem részletezett ok inkább opcionális: a torony két oldalán moduláris elven van felszerelve, tehát nem fix a 4x Stinger és 2x Hellfire, lehet 8x Stinger és 4x Hellfire is. Illetve opció későbbi pct. (pl. JAGM) illetve légvédelmi (a Lockheed elkezdte MSHORAD néven egy hit-to-kill rakéta fejlesztését, ami méretileg a Hellfire / JAGM-al azonos, tehát annak a konténerjeibe belefér) rakétára áttérni.

tacticool

Well-Known Member
2015. január 12.
1 217
3 566
113
A Hellfireeket nem értem.

Longbow Hellfire-el drónra is lőnek vele. Ha belegondol az ember van is benne ráció, ha olyan méretű drónra vadászol, amit a Stinger nem tud befogni és kívül van a gépágyú lőtávján is. Izraeli apacsoknak van légigyőzelme különféle Hellfire variánssal Cessna kisgép és iráni drón ellen is.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Igaz ez a Boeing féle shorad elképzelés, de a lényeg ugyan az.

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 513
2 547
113
Stryker alapú önjáró légvédelmi- és páncélvadász harcjármű. A szokásos jenki legyen mindenre is jó megközelítés eredménye...
Egyszer már megcsinálták-ADATS rendszer
images

hqdefault.jpg

images
images

Pont mire végelett a hh-nak.Lehúzták a kölcségcsökkentéssel

• Tetszik
Reactions: ghostrider and fip7

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 304
113
Egyszer már megcsinálták-ADATS rendszer
images

hqdefault.jpg

images
images

Pont mire végelett a hh-nak.Lehúzták a kölcségcsökkentéssel
Ha jol tudom svajci kanadai a rendszer. Es rendszerbe is allt svajcba mar kivontak azthiszem kanadaba meg most vonjak majd ki ha minden igaz. /a kis gyartott db szam miatt nem eri meg se alkatreszt utangyartani se modernizalni komolyabban ha jol tudom ez volt az indok.