A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Speciel én sose tudtam 2 szemmel célozni,csak vörös pontos irányzékkal.Optikával,nyilt irányzékkal egyszemezek.

Azért ma már nem ártana RedDottal lövetni, hihetetlen jó dolog szerintem, kapáslövésnél ég és föld pl.
És mégiscsak 21. század vagy micsoda van.
Én egy optikai+RedDot vegyes alapirányzékot tennék hadifegyverre,mechanikust csak tartalék jelleggel.Persze sinen,cserélhetően-és azért tanuljanak meg az ifjak a régi jó nyilt irányzékkal is lőni.

Speciel én sose tudtam 2 szemmel célozni,csak vörös pontos irányzékkal.Optikával,nyilt irányzékkal egyszemezek.

Azért ma már nem ártana RedDottal lövetni, hihetetlen jó dolog szerintem, kapáslövésnél ég és föld pl.
És mégiscsak 21. század vagy micsoda van.
Szerintem először menjen a nyílt irányzék. Utána, meg ha minden Bren 2-re kerül Reddot, akkor hajrá! :rolleyes:;):D

• Tetszik
Reactions: Ocses and rappali_
Ne keverd már a pisztolyta karabéllyal.Előbbivel 5-7 méter az átlagos lőtáv(az amerikai tapasztalatok 10m de az sem távolsag).Ilyen távolságra karabéllyal célozni sem kell...

Hát ha szerinted jó hogy a fő érzékszerved lekorlátozod. Te tudod.

Ha nem megy. Ok.
Én sem tudok bal előrenyúlytott kézzel az első markolatot megfogva pontosan lőni karabélyal.
Pedig azt mondják úgy jobb. Próbáltam nem ment. De ha ment volna akkor csináltam volna.

• Tetszik
Reactions: Ongbak1971
Sziasztok! Airsoftozom és egy ak 105 tactical meg egy Bren a2 fegyverem van! Hétvégén a Brennel játszottam nyílt irányzékkal és kétszemmel céloztam! Viszont nagyon nehéz volt játszani egy ak után a Brennel! Azoktól a katonáktól kérdezem akik itt vannak és már nem a Brent kapták Ti mennyi idő alatt szoktatok hozzá?

Sziasztok! Airsoftozom és egy ak 105 tactical meg egy Bren a2 fegyverem van! Hétvégén a Brennel játszottam nyílt irányzékkal és kétszemmel céloztam! Viszont nagyon nehéz volt játszani egy ak után a Brennel! Azoktól a katonáktól kérdezem akik itt vannak és már nem a Brent kapták Ti mennyi idő alatt szoktatok hozzá?

Mire gondolsz pontosan?

Ha nem megy. Ok.
Én sem tudok bal előrenyúlytott kézzel az első markolatot megfogva pontosan lőni karabélyal.
Pedig azt mondják úgy jobb. Próbáltam nem ment. De ha ment volna akkor csináltam volna.
100 de még inkább 50 méteren belül alapvetően - szerintem - nem a szemeddel célzol, hanem a karoddal.
De akkor hol fogod a fegyvert? A tárnál?

Na, hogy beindítottam a beszélgetést, büszke vagyok magamra! ;) :D
Én tiniként úgy tanultam, hogy két szemmel kell. Igaz, olyan mondta, aki többnyire épületben, vagy legalábbis beépített környezetben hajt végre feladatot.

• Tetszik
Reactions: Ongbak1971

Ha nem megy. Ok.

Gyakorolni kell...

Ha jól emlékszem valami ilyen hangzott el.

Vegyük már észre magunkat!A világon 100 méterre vagy afölé mindenhol egy szemmel lövetnek de biztos mindenki mindenhol hülye!

• Tetszik
Reactions: ijasz and tonyo
Pl a tűzváltó kezelését a válltámasz állítását a nyílt irányzékhoz való hozzá szokást! Meg nekem a markolata csavarta a csuklómat!

Gyakorolni kell a fegyverkezelést és akkor nem lesz gond,főleg mert a CZ sokkal ergonomikusabb mint az AK.Milyen CZ-d van amire nem diopteres irányzék került?