Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Bevallom töredelemesen: Én is!Te is félszemmel célzol??
Bevallom töredelemesen: Én is!
Tudod van egy ilyen külön szekta. Szégyeljük is nagyon!
Ez a felszerelés emberiség elleni bűncselekmény...Én sem azt írtam, hogy csúcstechnika, hanem hogy a célnak megfelel, és használható.
Annak idején én az egyik ujjamat odaadtam volna soreszként egy ILYEN felszerelésért.
Csak úgy iderakom :
Igazán nagyon sajnálom, hogy nincsen "sírva röhögő" smile!
????.Szerinted az oláh hadsereg/titkosszolgálat nem vesz számba minden olyan lehetőséget amit itt mi ki tudunk ötleni?Még azt is amit nékünk eszünkbe se jut.Azért, ha valahogy megoldható, ne diskuráljunk már szó szerint a világ szeme láttára, hogy ki hogyan fegyverezne fel civileket itt-ott.
Gondolkozzatok már kicsit.
100-on belül erősen tagolt, akár beépített terepen jön a kontakt, a tűzpárod akadályt vagy töltést kiált (amit lehet, hogy hall és ért az ellenség), te meg rá vagy szűkülve a szektorod közepére, hát nem tudom.Az nem gond ha kiesik 60-70° erre valo a tuzpar. /de ez csak az en velemenyem./ha meg nincs tuzparod se masik tuzpar a kozelben akikhez csatlakozhatnal es az ellen 300 on bellul van es tobb iranybol jonnek rad... /oda isten kell hogy veled legyen es nem a ket nyitott szemed celzas kozben./
Igen nagyon valoszinű hogy azt ott t rohamcsapatkent foglyak alkalmazni... Beepitett teruleten nem fog amugy se senki tarcseret kialtozni. Akkor indulsz meg ha mindketten fel vagytok ra keszulve. Ha meg a rohamozoknak tarcseret kell vegrehalytani egy szokkeles kozben vagy annak vegen ott valami el van cseszve... /akkor inkabb arra kellett volna hangsulyt fektetni kikepzeskor.../ 100 m en bellulre ha bejon az ellen ha vedelembe vagy akkor pucolni kell es kesz ameddig nem egy granat csattan el melletted.,, /nem azon a 100 m en fog mullani barmi is de egy elvesztett tuzparon mulhat egy komplett raj sorsa./beepitett teruleten egeszen biztos./ de a mezon is ha 100 ra be tudtak jonni akkor vannak annyian hogy siman legazolnak... Ha csak nem esztetek el valamit. /ami megint inkabb arra kellett folna figyelni kikepzeskor es nem hogy ket szemmel celozgass./egyebkent az nem celzas szerintem./100-on belül erősen tagolt, akár beépített terepen jön a kontakt, a tűzpárod akadályt vagy töltést kiált (amit lehet, hogy hall és ért az ellenség), te meg rá vagy szűkülve a szektorod közepére, hát nem tudom.
de nyitott irányzékot használva sem egyszerű, már csak anatómiailag sem...Optikával hogy célzol 2 szemmel?
Egy sima járműcsoporton való rajtaütésnél ugyanez van. Azt azért remélem tudniuk kell.Igen nagyon valoszinű hogy azt ott t rohamcsapatkent foglyak alkalmazni...
...és honnan tudod, hogy a társad készen áll-e? Vele keresed a szemkontaktot és addig nem figyelsz a szektorodra?Beepitett teruleten nem fog amugy se senki tarcseret kialtozni. Akkor indulsz meg ha mindketten fel vagytok ra keszulve.
AHHAHA!Mondjuk egy reddottal?
ott is tanítják a 2 szemes célzást, eléggé alap.AHHAHA!
A fenti képen melyik AK-63D-n látsz REDDOT-ot?
Srácok ez alapkiképzés!
Bár biztos nem pontosak a számai,elvégre itt még a kanálgépek raktári mennyisége is titkos,de az alapvetése jogos.Dudi székejföldi SF akciójához nincs meg semmink.Képtelenek lennénk ott miliciát felállitani.Nem tudnánk sem felfegyverezni,sem ellátni.Ahoz nagyon komoly,és a feladatra alkalmas logisztikai kapacitás kéne.Viszont saját határainkon belül lehetne Ilyen miliciákat felállitani.Csak arra meg szerintem sokkal jobb lenne egy svájci mintájú Nemzetőrség.Aminek harcát viszont támogathatják,és vezethetik SF csoportok,ősszehangolva a harcát a reguláris manővererőkkel.2 ezer? XD ezt a számot honnan álmodtad ?
A probléma ott kezdődik, hogy fingod sincs, se a létszámról, se a felépítésről se a kiképzettségről, sem az alegységek feladatáról, de te megint elképzeltél valamit (mint általában) aminek semmi köze sincs a valósághoz.
Csak a dottal nincs gond, mint a csapott célgömbbel. Ott az oda megy ahol a pötty van. A csapott célgömbbel való célzás 2 szemmel kicsit szemfolyatós.Mondjuk egy reddottal?
...és nem is KELL, hogy mindenkinek menjen, anatómiai okokból. Még akkor sem, ha éveket gyakorolja.Csak a dottal, nincs gond a csapott célgömbbel. Ott az oda megy ahol a pötty van. A csapott célgömbbel való célzás 2 szemmel kicsit szemfolyatós.
Csak a dottal nincs gond, mint a csapott célgömbbel. Ott az oda megy ahol a pötty van. A csapott célgömbbel való célzás 2 szemmel kicsit szemfolyatós.