A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Egyébként még arról is lehet ám szó, hogy az utolsó forintig ki van számolva az ezévi költségvetés és ha feljön valami hirtelen (khömm, személyi felszerelés beszerzés) akkor oda átdobhatják a pénzt.
Esetleg picit drágább lett más beszerzés, mint ami az idei költségvetési keretben elő volt irányozva. ;)

Meg minden költségvetésben van komoly tartalékképzés!
Olyannyira nincs, hogy ha emlékszel a tavalyi költségvetésben is tervezett költségvetésen felül kellett beletolni + forrást, az elkerülhetetlen beszerzések ütemezése/összetorlódása miatt.
Azt is el tudom képzelni, hogy esetleg az előző eresztés "krézigránát" is ott figyel a raktárban érintetlenül. (nem tudom, csak tippelek!!!)

Szivesen olvasnék még pár sort néhány részletről, ergonómia, összeszerelés és anyagok minősége,...úgy általában milyen érzés volt kézbe véve az 1-es.

Nekem kimondottan bejött.
A minőségre nem éreztem semmilyen problémát.
Látszott, hogy egy sportlövészetre használt példány volt, amire kellőképp vigyáztak.
Dobozból ki lövészet elején, dobozba vissza a végén.
Egy karcolás sem volt rajta.
Semmi nem lötyögött vagy zörgött.
Nekem a válltámasz ránézésre sosem volt szimpatikus, de lövészet közben nem éreztem hátrányát.
Kicsi (8as) a kezem ezért a mutató ujjammal nem értem el a tárkioldót. Nem tudom ez nagyobb kezűeknek megy e.

Jó szórása volt. Főleg mellette lőttünk amdvel. Ahoz képest.Bár az meg egy ütött kopott példány volt. Kitudja mennyi lövéssel a csövében.

Akadályom 1 volt. Saját balfaszságból, a balkezem hüvelykujjamra nem figyeltem így azt a felhúzó kar lövés közben megütötte.
Ekkor nem töltött csőre.

Nem tudom hadi használatban mennyire strapabíró. De egy rövid lövészeten élmény volt.

Az ellen a kedvedért 700-800 méterről integetni fog,hogy itt vagyok,ide lőjj!?

Gondolom a különböző dmr puskák azért terjedtek el mert elég a 300mes lőtáv. És afölé nem lőnek.:cool:

És ha 3-400mre lőssz optikával akkor is pontosabb leszel.

Vagy akkor szedesd le az szvd-kről is. Úgysem pontosabbak optikával.

Maga a fegyver nem pontosabb. De a fegyver+lövész kombó igen.

De valószínű mindenhol hülyék ahol raknak a gpukra.:D

Gondolom a különböző dmr puskák azért terjedtek el mert elég a 300mes lőtáv. És afölé nem lőnek.:cool:

Szerintem inkább csak arra célzott, hogy 7-800 méterre inkább csak területtüzet lősz.

• Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

A DMR fegyverek nem azért terjednek (csak nyugaton terjednek,az oroszok nem tüntették el őket a szakaszokból/rajokból) mert nőtt a lőtáv hanem azért mert rájöttek nyugaton hogy szükség van raj/szakasz szinten is olyan képességre amivel biztosított a kulcsfontosságú élőerő gyors és nagyeséjű leküzdése.Erre a DMR fegyver sokkal alkalmasabb mint egy géppuska.Az ami TGY 5,56-os DMR fegyvert rendszeresített aminek konkrétan kisebb a hatásos lőtávja mint a könnyü-géppuskáknak.Ennyit arról,hogy a nagy céltáv az ok.

Itt olyan 30 éve nem vót XD
Pedig idén rekordtartalek van:
https://m.portfolio.hu/gazdasag/harom-abra-arrol-mi-folyik-a-koltsegvetesben.333789.html

Tavaly is a tartalék terhére hoztuk előre a haditechnikai fejlesztéseket. Azért volt a karácsonyi bejelentési bumm.
Idén eddig faszán állunk. A német visszaesés ellenére még hasitunk.
eugdp180914evev-20190814.png

eurgdp190814nevnev-20190814.png

Ráadásul az allampapirhozamok is beszakadtak, soha nem finanszírozta a hiteleinket ilyen olcsón.
https://m.portfolio.hu/deviza-kotve...tovabb-szakadnak-a-magyar-hozamok.334335.html

A DMR fegyverek nem azért terjednek (csak nyugaton terjednek,az oroszok nem tüntették el őket a szakaszokból/rajokból) mert nőtt a lőtáv hanem azért mert rájöttek nyugaton hogy szükség van raj/szakasz szinten is olyan képességre amivel biztosított a kulcsfontosságú élőerő gyors és nagyeséjű leküzdése.Erre a DMR fegyver sokkal alkalmasabb mint egy géppuska.Az ami TGY 5,56-os DMR fegyvert rendszeresített aminek konkrétan kisebb a hatásos lőtávja mint a könnyü-géppuskáknak.Ennyit arról,hogy a nagy céltáv az ok.

Mire gondolsz. M27?

Hogy is mondtátok, hogy a z2026-ra tuti lesz pénz :rolleyes:
Mivel a kormány mindig nagy visszafogott, konzervatív költségvetést tervez, benne lehet pénzügyi takarékosság a pakliban, de a honvédség a prio 3-ban most bent van, tehát ha nem romlanak továbbra sem jelentősen az adatok, lesz zsé. No parao_O

• Tetszik
Reactions: rappali_
Pedig idén rekordtartalek van:
https://m.portfolio.hu/gazdasag/harom-abra-arrol-mi-folyik-a-koltsegvetesben.333789.html

Tavaly is a tartalék terhére hoztuk előre a haditechnikai fejlesztéseket. Azért volt a karácsonyi bejelentési bumm.
Idén eddig faszán állunk. A német visszaesés ellenére még hasitunk.
eugdp180914evev-20190814.png

eurgdp190814nevnev-20190814.png

Ráadásul az allampapirhozamok is beszakadtak, soha nem finanszírozta a hiteleinket ilyen olcsón.
https://m.portfolio.hu/deviza-kotve...tovabb-szakadnak-a-magyar-hozamok.334335.html
Off: max 2-3 évig. Addig talán még van lendület a gazdaságban ha a német (eu) beesik. Nem tudom hogy a gdp hez a "gyenge" forint euró árfolyam hogyan járult hozzá. Inkább folytassuk a beszélgetőben.