MiG-31 Foxhound (Mikojan-Gurjevics)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 217
4 568
113
En azert nem gondolnam hogy az a kinai fenyegetes annyira minimalislenne. Kinanak eroforras, eletter, viz gondjai SZUKSEGEI vannak. Gazdasagilag is katonailag is eross annyira hogy ha nem megy maskeppen akkor szimplan elvegye. Sok alternativa a terjeszkedesre nincs. Tole delre a teruletek mar lakottak es nem is elegsegesek. Indiai is foglalt . Egyedul eszak az ami szamitasba johet a gyer lakossagaval raadasul tortenelmileg magukenak tekintik .

Hogy most mi van az egy dolog. 1941 Junius 21.en a Naci nemetorszag nem hogy szovetsegese de baratja volt az oroszoknak es forditva. 24 ora mulva meg mar hadban alltak. Nemetorszag sem DelAmerikaban terjeszkedett. Nem az volt szamara elerheto es elfogadhato. Kina pedig hamarosan lepeskenyszerben lesz mert olyan utemben teszi tonkre a sajat teruleteit es lesz szuksege egyebb forrasra hogy a rendszer fentartasahoz uj teruletekre lesz szuksege. Esetleg meg Ausztralia jatszhatna de az meg messze van nagyon serulekennye tenne barmilyen akciot illetve komunikaciot.

Szerintem az elso falat Mongolia lesz .
Bocsánat, elfelejtettem idézőjelbe tenni a "minimális" szót. Úgy érthetőbb a szöveg ;)
 

Rotten878

Active Member
2018. november 21.
211
181
43
Francia színvonalú technikával nem lenne gond ezt harmadannyi géppel megoldani!

A Rafale sosem lenne képes kiváltani egy MIG-31est, ez pedig nagyrészt a repteljesítményének köszönhetõ.
És harmadannyi technikával kiváltani az orosz légierõ jelenlegi típusait...

Ez még valójában légtérrendészeti szempontból se müködne, nem hogy harcászati és hadászati szempontból.

De nem akarom tovább offolni a topikot.

Kíváncsian várom mikor kerülnek nyilvánosságra az elsõ tervek az esetleges váltótípusról, ha ugyan lesz.
 
M

molnibalage

Guest
Francia színvonalú technikával nem lenne gond ezt harmadannyi géppel megoldani!
Ez a kijelentés úgy baromság, ahogy van. Ha most arról megy a vita, hogy egy nem nuki hagyományos fegyverekkel vívott háború estén Oo. hogyan védené meg magát, akkor elröhögöm magam.

A kínaiak az elmúlt 18 évben kb. 400+ korszerű 4. gen különböző fokain levő vadász állított hadrendbe, tengernyi korszerű SAM-et, stb.

Az orosz lépték meg ez.
fdnubwr.png

44 db MiG-2öSzMT, ami finoman szólva azért nem a világ teteje.
20 db Szu-27SzM3
20 db Szu-27SzM2
78 db Szu-35Sz
113 db Sz-30SzM

Ez összesen 275 db gép. És Oo. hatalmas...
Alig 2 éve tett be Hpasp egy elit gárda hadosztályról képet moszkvai parádéról, ha jól emlékszem és erősen 80-as évek utánérzés volt.
https://sg.hu/forum/uzenet/1074537255/83280
https://sg.hu/forum/uzenet/1074537255/83283

Szóval anyagilag nem fogják bírni az oroszok ezt PPP hatása ide vagy oda. Csak mert volt odafent orosz GPD-ről való parolázás is.
Kb. minden orosz gépnek F-22 és F-35-nek kéne lennie, ha te ezt az egyharmados hülyeséget ki akarod jelenteni úgy, hogy a kínaiaknál ne legyen a közeljövőben stealth gép. Ha szerinted Oo-nak elég lenne kb. 150-200 db Rafale az összes 4. gen gépük helyett, akkor szerinted te el vagy tévedve vagy valami nagyon erős hallucinációt okozó szert szedsz.

A Sz-400 is szépen csillog villog a honi légvédelemben csak azt a fals képzetet adja, mintha az lenne az általános. Ehhez képest a 30+ éves Psz változatokat most váltja le együtt a Sz-350-kel... 2016 végén a legelterjedtebb Sz-300 változat a Psz volt, lásd HTÖ.

Azon persze lehet lamentálni, hogy milyen területeken tűnik tényleg céltalannak az oroszok forrás elosztása.

Fő irányok sincsenek. Alapvetően csak a NATO van mint ellenség.
Ekkora marhaságot. A hh alatt igaz, hogy sokszor másodvonalas gépek, de mennyiségileg a távol-keleti erők arányban álltak az európaival. Kína a teljes hh alatt kezelendő és számításba vett fenyegetés volt. Egy szigetnél még napokig ütötték is egymást...
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Igen molni, de Oroszország nem szuperhatalom többé. Egyszerűen nincsenek erőforrásai ennyi szembenállásra. Valakivel, valaki ellen szövetkeznie kell. Kínával az USA ellen vagy az USAval Kína ellen.
 
  • Tetszik
Reactions: Roni

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 315
13 369
113
Fő irányok sincsenek. Alapvetően csak a NATO van mint ellenség.

Az ugye megvan, hogy Kína egyre nyíltabban Szibériára tart igényt - a lakosság 50% feletti része már kínai... Oo-ra katonailag a veszélyt nem a nyugat jeleni, hanem Kína.

Igen molni, de Oroszország nem szuperhatalom többé. Egyszerűen nincsenek erőforrásai ennyi szembenállásra. Valakivel, valaki ellen szövetkeznie kell. Kínával az USA ellen vagy az USAval Kína ellen.

Ja, Kína meg szuperhatalom szép lassan és pont nem kell neki Oo, akivel mint lásd fentebb, inkább ölték egymást az elmúlt fél évszázadban.
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 217
4 568
113
"...egyéb nemzetiségi válság nincs, viszont kínaiak milliói élnek Szibériában és a környező délkelet-ázsiai államokban."
http://real-j.mtak.hu/11404/6/Haditechnika 2011_6_teljes_red.pdf 11.oldal
"Az 1400 milliós Kína áll a 2030 körül 120 millióra csökkenő orosz hatalommal szemben, amelyet növekvő belső etnikai válság is aláás. Mivel az orosz nacionalizmus miatt képtelenek társadalmi rendszerük átalakítására és hatékony gazdaság működtetésére, Kína hatalmas pénzügyi ereje bérmunkára fogja."
u.o. 12.oldal

És ez 2011-es cikk. Azóta csak nőhetett a létszám.
 

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 203
2 673
113
Itt amugy azt is figyelembe kell venni, hogy Kinan belul is inkabb delre koltoznek a kinaiak a jobb megelhetes erdekeben, szoval sziberiaba is csak ugy koltoznenek szerintem, mint ahogy pl.az epitomunkasaik afrikaba -> olyan kotelezo/kirendeltsegi jelleggel.

De ez a tema nem ebbe a topicba valo.