A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 367
16 775
113
Mikor en voltam ott akkor csinaltak(csinaltuk mert jartunk sikamikalni meg ellopni az ottmaradt anyagot felsobb utasitasra) azt az epuletet (3?szintes) amelyik az etkrzde

Ha a 408ast kérdezed az 1es út mellett akkor ott nincs étkezde.
Minden szinten van 2 konyha ahol lehet főzni. A földszinten talán csak 1.
4 ágyasok a szobák. Plussz van 1 wc,zuhanyzó,2 csap meg egy kis előszoba. Minden szobában hűtő, 4 beépített szekrény.

Nem volt rossz. Nekem 2 dolog nem tetszett,amikor beköltöztünk már akkor használt 100 éves ágyak voltak, szétfeküdt matracokkal.
És szintenként mindössze 2 mosógép. Azért rendesen harcolni kellett.:D
Pár gyakteres nap után pedig az ember szerette volna kimosni a gyakorlóit.

A fényesen lévőben csak párszor voltam felújítás után. Úgyhogy arra nem emlékszem.

• Tetszik
Reactions: antigonosz

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 260
113
Ha a 408ast kérdezed az 1es út mellett akkor ott nincs étkezde.
Minden szinten van 2 konyha ahol lehet főzni. A földszinten talán csak 1.
4 ágyasok a szobák. Plussz van 1 wc,zuhanyzó,2 csap meg egy kis előszoba. Minden szobában hűtő, 4 beépített szekrény.

Nem volt rossz. Nekem 2 dolog nem tetszett,amikor beköltöztünk már akkor használt 100 éves ágyak voltak, szétfeküdt matracokkal.
És szintenként mindössze 2 mosógép. Azért rendesen harcolni kellett.:D
Pár gyakteres nap után pedig az ember szerette volna kimosni a gyakorlóit.

A fényesen lévőben csak párszor voltam felújítás után. Úgyhogy arra nem emlékszem.
Na majd este belovon pontosan melyikre gondoltam a laktanyaban, de szerintem egyrol beszelunk.

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 638
5 491
113
Na majd este belovon pontosan melyikre gondoltam a laktanyaban, de szerintem egyrol beszelunk.

Vannak bőven kormányközeli építőcégek a hazánkban, kb. 10-15 milliárdot ráköltenek, és a teljes leo, és pzh 2000 flottának lesz saját új teljesen fedett garázsa, talán még fűthetőséggel együtt is. Ez tipikusan olyan tétel a honvédségnél amit könnyedén meg tudunk saját magunk is építeni. A 72-esek meg amíg megmaradnak szerintem ott lesznek tárolva ahol eddig is voltak.

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 636
15 231
113
Vannak bőven kormányközeli építőcégek a hazánkban, kb. 10-15 milliárdot ráköltenek, és a teljes leo, és pzh 2000 flottának lesz saját új teljesen fedett garázsa, talán még fűthetőséggel együtt is. Ez tipikusan olyan tétel a honvédségnél amit könnyedén meg tudunk saját magunk is építeni. A 72-esek meg amíg megmaradnak szerintem ott lesznek tárolva ahol eddig is voltak.

A szlovák F-16-nál merült fel hogy ha nincs rendes reptér akkor esik a garancia. Remélem mi is rá vagyunk "kényszerítve" a normális feltételek biztosítására.

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 601
3 273
113
Magyarország erőteljes haderőfejlesztésbe kezd – a NATO ezt értékeli
https://novekedes.hu/interju/magyarorszag-eroteljes-haderofejlesztesbe-kezd-a-nato-ezt-ertekeli
"...Beszélik, hogy beszerzési forrásként továbbra is Németország, illetve Törökország (vagy is-is) vehető számításba..."

"2028-ra fel kell, hogy álljon a megígért magyar nehézdandár, és ahhoz további nehéz haditechnika vásárlása kell. "
Remélem ez alatt nem apc-re és ifv-re gondolt, hanem további leokra.

T

Törölt tag

Guest
"2028-ra fel kell, hogy álljon a megígért magyar nehézdandár, és ahhoz további nehéz haditechnika vásárlása kell. "
Remélem ez alatt nem apc-re és ifv-re gondolt, hanem további leokra.
ÖÖÖ, NEEEM.... :rolleyes:
A felajánlott nehézdandár pontosan ki lett elégítve azzal a mennyiséggel, amit lerendeltek.

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 586
8 458
113
ÖÖÖ, NEEEM.... :rolleyes:
A felajánlott nehézdandár pontosan ki lett elégítve azzal a mennyiséggel, amit lerendeltek.
Jó lenne hallani valamicskét majd a közepes dandár technikai hátteréről is a későbbiekben. Mert eddig a nehéz dandár igényein kívül jóformán semmit se hallani róla. Oké hogy 2026-28 Nato felajánlás,sztenderd stb.... de azon kívül?

ibanez de bobadilla

Well-Known Member
2019. szeptember 5.
912
2 955
93
Szerintem inkább úgy értette, hogy nem lesz több harckocsi.
értem. itt a fórumon is meg a sajtóban is sokszor olvasni úgy arról a biz. nehézdandárról, mint egyfajta kezdeti magról, első szervezeti egységről. logikus, hogy ezt ifv-vel, infrastruktúrával, állománnyal, illetménnyel, satöbbivel együtt komplettálják. ha a 44+12+24 tényleg kiadja a dd-t.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 856
21 176
113
Igen, így értettem :)
IFV-re és APC-re is szükség van persze, meg ott a légvédelem, a szállítók, egy-két év múlva a vadászok.
Emberi számítás szerint nem fog beleférni még egy adag Leo...

Ahogy a helyzet esetleg változik, úgy a Honvédelemre fordított források nagysága is fog.