A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

A felkészítése a technikának a művelet végrehajtása előtt, de minimum a vízzárás ellenőrzése, ha nem sokkal előtte volt karbantartva. Ez kurvára minden úszó cuccnál alap. Szabályzat szinten.... De szerintem DINAMO meg tudná mondani, hogy ők mit csinálnak a kétéltű járművekkel.

• Tetszik
Reactions: Fundin
Röviden:

• féldiktatúra
  • autokrata rendszer
  • gyorsan kihalunk
  • jah meg választási csalás persze, azt se hagyjuk ki
Ilyen szövetségesek mellet kell egyáltalán ellenség most komolyan?
Ezt sztem félreértetted. Pont hogy kétkedve fogadják ezeket, a fasza német - magyar katonai együttműködés tükrében. Illetve ez ugye nem kormányálláspont. A cseh min. elnökkel harmonikus az együttműködés.

Ne Pavol kommentjeiből indulj ki!

Ezt sztem félreértetted. Pont hogy kétkedve fogadják ezeket, a fasza német - magyar katonai együttműködés tükrében. Illetve ez ugye nem kormányálláspont. A cseh min. elnökkel harmonikus az együttműködés.

Ne Pavol kommentjeiből indulj ki!

Maďarsko je některými představiteli Evropské unie či jednotlivých států Evropy bezmála označováno za polodiktátorský stát.

Ez az első mondat.

Maďarsko je některými představiteli Evropské unie či jednotlivých států Evropy bezmála označováno za polodiktátorský stát.

Ez az első mondat.
"Az Európai Unió egyes képviselői vagy az egyes európai államok képviselői szinte féldiktatorikus államnak írják le Magyarországot."

"Ezenkívül a német gazdasági minisztérium adatai szerint, Omid Nouripour, a külügyekért felelős német szóvivő kérésére, Magyarország 2019 első felében katonai felszerelést rendelött Németországból 1,76 milliárd euróért . Így Magyarország lett a német fegyverek legnagyobb vásárlója az év első felében."
A Qatari csomag (62 db A7+) kb. 1,8 Md EUR volt.
Akkor nem tudom mitől lenne ez olyan olcsó... Vagy vettünk mást is a németektől 2019 első élévében?

"Ezenkívül a német gazdasági minisztérium adatai szerint, Omid Nouripour, a külügyekért felelős német szóvivő kérésére, Magyarország 2019 első felében katonai felszerelést rendelött Németországból 1,76 milliárd euróért . Így Magyarország lett a német fegyverek legnagyobb vásárlója az év első felében."
Akkor nem tudom mitől lenne ez olyan olcsó... Vagy vettünk mást is a németektől 2019 első élévében?
Helik.

Kicsit félrevisz a magyar fordítás... nem Omid Nouripour kérésére vett Magyarország fegyvert a németektől 1,76 milliárd euróért.
Ő kérdezett rá valamire a német Gazdasági Minisztériumnál és abból derült ki hogy ki és mennyit rendelt tőlük.

"In addition, according to data from the German Ministry of Economy, which was requested by Omid Nouripour, spokesperson for German green Foreign Affairs, Hungary in the first semester 2019 ordered a military material from Germany for 1.76 billion euros. Hungary became the largest consumer of German weapons in the first half of this year."

Aki ilyen buta azzal nem szabad foglalkozni.az arabokat mindenki úgy veri át ahogy csak tudja!
Hogy ki a buta azt sajnos nem "tudhassuk", reméljük, hogy nem mi. Nem tudni mit tartalmaz a magyar és a katari szerződés. Viszont egy új építésű tank bazi drága, a hozzá kapcsolódó kiszolgáló eszközök, járművek szintén. Azt tudjuk, hogy a Rheinmetall 300 millió EUR-t kap, a KMW meg 585 millió dollárt vagy EUR-t említett tavaly decemberi közleményében...

Kicsit félrevisz a magyar fordítás... nem Omid Nouripour kérésére vett Magyarország fegyvert a németektől 1,76 milliárd euróért.
Ő kérdezett rá valamire a német Gazdasági Minisztériumnál és abból derült ki hogy ki és mennyit rendelt tőlük.

"In addition, according to data from the German Ministry of Economy, which was requested by Omid Nouripour, spokesperson for German green Foreign Affairs, Hungary in the first semester 2019 ordered a military material from Germany for 1.76 billion euros. Hungary became the largest consumer of German weapons in the first half of this year."
Nyilván, csak betettem a szöveget egy az egyben ahogy a googli fordította. Ez amúgy azt jelenti hogy kicsengették az égész pénzt? miért jelent meg így a németeknél, ha még csak x éven belül fizetjük ki tejesen?

A felkészítése a technikának a művelet végrehajtása előtt, de minimum a vízzárás ellenőrzése, ha nem sokkal előtte volt karbantartva. Ez kurvára minden úszó cuccnál alap. Szabályzat szinten.... De szerintem DINAMO meg tudná mondani, hogy ők mit csinálnak a kétéltű járművekkel.
Persze,hogy alap.De maguk a járművek úgy vannak tervezve,hogy képesek legyenek a menetböl vizreszállásra.Azoknak a tömitéseknek biztos,hogy van egy szavatossági idejük,amig meg kell tudniuk őrizni a használhatóságukat.Nyilván ez az idő egy intenziven használtban jóval rövidebb,mint egy M-záérolt raktárban.De elvileg az ilyen jellegű járműveknek olyan állapotban kéne harchelyzetbe kerülniük,hogy szügség esetén külön előkészités nélkül,menetből képesek legyenek folyamátkelésre.Gyakorlatilag meg szerintem a jobb tengerészgyalogságok és a jobb hadseregek készenléti alakulatainak járgányai vannak csak arra alkalmas állapotban tartva.A mi BTRjeink állapotával kapcsolatban meg nem vagyok valami optimista.Elvileg folyamatosan vizreszállásra alkalmas állapotban kéne lenniük,de gyakorlatban ez sci-fi.De ha megnézzel egy 80as évekbeli hadműveleti tervet,azokat úgy csinálták meg,mintha ez a képesség ténylegesen és folyamatosan meglenne.Élcsapatnak simán beterveztek napi 2 menetből való erőszakos folyóátkelést.BMP-1 meg PSZH-1 járgányoknak