A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Oké, legyen a Szentatya. Ezen nem veszünk össze.
Bár Taszár újranyitását könnyebben megugorhatónak tartanám, mint plusz 2 század Griff beszerzését, ha már itt tartunk.
látod ez biztos , bár az egész azon múlik hogy az amik mit akarnak , 15 éve még elég morcosak voltak a Taszár kérdésben , amúgy +1 századnak is örülnénk szerintem , bár erről már volt vita hogy melyik érné meg jobban +1 század grif vagy új vas

• Tetszik
Reactions: Irsai Olivér
látod ez biztos , bár az egész azon múlik hogy az amik mit akarnak , 15 éve még elég morcosak voltak a Taszár kérdésben , amúgy +1 századnak is örülnénk szerintem , bár erről már volt vita hogy melyik érné meg jobban +1 század grif vagy új vas

Igen követ(t)em azt a thread-et és valóban sok a pro és kontra mind a 39E, mind a 35 mellett/ellen.

Ha nem csak sima beszerzés lenne, hanem némi (rész)gyártás is, akkor azért más lenne a felállás. Brazilok csinálják, most velük amúgy is összebútorozhatnékunk van, ha jól értem a szállítógépeknél felmerült esetleges opciókat, kormányzat is azt kommunikálja, hogy a repülôgépgyártás felé tendálunk (jön az Airbus), ez lenne a kívánatos irány(?).
Ha csak sima vásárlás, akkor van a LM-nak is keresnivalója errefelé (már ha egyáltalán adnának (majd) belôle - nekünk).

Persze ez csak wishful thinking, a Homonyik Sándor dúdol a fülembe közben.

A Griffekhez nem kell ekkora mennyiség.

Most mennyi Gripen és AIM-120 van? 14 gripen és 40 rakéta.
A Gripen egy póttartállyal 4 AIM-120-at, két póttartállyal 2 AIM-120-at tud hordozni?
Akkor az mennyi gépre és mennyi bevetésre elég, ha tényleg komoly a konfliktus és nem csak egymást hergelik évekig néha 1-1 lelövéssel?
Az első bevetésre elindul 7 Gripen 4 rakétával és 6 Gripen 2 rakétával, a 14. gépre meg már nem is jut.
Mennyi rakéta marad a második bevetésre? És a harmadikra?

Ugyanez hogy alakul 180 rakétával? Mind a 14 Gripen három bevetést repülhetne 4 rakétával és még úgy is maradna 12 rakéta a következő bevetésekre. Az összes szomszédos ország összes sugárhajtású repülőeszközét le lehetne lőni :D Vagy bármelyik szomszédos ország összes repülőeszközét. :p Mert Közép-Európa legerősebb haderejét építik :cool:

Ezek voltak már?

MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred - tetrischallenge

71727573_950553108640243_5458779605013889024_n.jpg

71760586_955201534842067_4852631733817835520_n.jpg