A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Ezek voltak már?

MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred - tetrischallenge

71727573_950553108640243_5458779605013889024_n.jpg

71760586_955201534842067_4852631733817835520_n.jpg

Az a gond, hogy már vagy egy hete lecsengett a dolog.
Tök jó, amit csinálnak, csak későn.

• Tetszik
Reactions: Kishuszár
Az sem az elmúlt 25 évben lehetett.

Bizony nálunk még gyufásdoboz élével húzták az arcot, persze poénból, ha valakinek nem volt borotvált az arca reggel. Naponta borotválkozni kellett, ez alól csak a gyakorlatok voltak kivételek. Nagyon kényesek voltak rá, mint a hajviseletre is. Kicsit nekem is furcs a szakállas katona. Persze, én már öreg vagyok. :)

A katona legyen borotvaltes a gallerja is vasalt es a fu olyan de olyan zoldhgy csak na. Az apoltsag fontos.Nallunkis sot a hajon kotelezoen elo van irva a napi egyszeri zuhanyzasde vannak olyan reszlegekakiknekkotelezo naponta ketszer minimum zuhanyozni de igeny szerint akartobbszor is de nem ettol katona a katona.
Aki volt mar egy tobbnapos gyakorlaton plane missziba vagy komoly hadmuveleti zonaba az tudja hogy ezek sokadrangu lenyegtelen dolgok.

Úgy elképzeltem, ahogyan a külföldi katonai hirszerző szakszolgálatok emberei lementik és a megfelelő mappába rakják ezeket a képeket :rolleyes::cool:

Van valami a képeken, amit a hírszerzők eddig nem tudtak? Még nekünk fórumozóknak sincs újdonság a képen, nemhogy a szolgálatoknak.

• Tetszik
Reactions: Kishuszár
A katona legyen borotvaltes a gallerja is vasalt es a fu olyan de olyan zoldhgy csak na. Az apoltsag fontos.Nallunkis sot a hajon kotelezoen elo van irva a napi egyszeri zuhanyzasde vannak olyan reszlegekakiknekkotelezo naponta ketszer minimum zuhanyozni de igeny szerint akartobbszor is de nem ettol katona a katona.
Aki volt mar egy tobbnapos gyakorlaton plane missziba vagy komoly hadmuveleti zonaba az tudja hogy ezek sokadrangu lenyegtelen dolgok.
Hát én nem vasalok, mosás után vállfán szárad aztán akkor nem lesz gyűrött :D lifehack

Azért lényegtelennek nem mondanám de valóban vannak ennél fontosabb dolgok is.Amúgy laktanyában meg igenis nézzen ki normálisan az ember.Ne legyen büdös, koszos a ruhája vagy ne nézzen ki úgy mint amit a kutya szájából húztak ki.

Szakáll viselés mióta megengedett? Amikor én voltam soros, akkoriból nem emlékszem szakállas katonára. Bajusz volt a max..
Már a 2000-es évek legelején is megengedett volt. Ugyan azzal a feltétellel - ápoltnak, karbantartottnak kellett lennie. Viszont ahhoz a fizimiskához kellett tartanod magad, ami a katonakönyvben volt.

Régóta engedélyezett az ápolt szakál viselése.
Már a 2000-es évek legelején is megengedett volt. Ugyan azzal a feltétellel - ápoltnak, karbantartottnak kellett lennie. Viszont ahhoz a fizimiskához kellett tartanod magad, ami a katonakönyvben volt.
20 éve nagyjából.
Ok, köszi. Amiről én beszélek az a 90-es évek első felében volt.