Sztem meg a hadiipar stratégiai ágazat. Mivel gyakorlatilag a nulláról indulunk muszáj összeszerelőüzemmel kezdeni, ahogy az autóiparnál 20 éve. Ma már nem összeszerelőüzemet jelent a magyar autóipar, dacára egyes politikai szlogeneknek. A magyar autógyárak ugyanazzal a robotizált csúcstechnológiával gyártanak mint a németek. Sőt mivel új gyárak a modernebb tervezés és a legujabb gépek, robotok miatt jobbak. Durva, de ez van.
Kutatás, fejlesztés, szerszámgyártás, mind itthon. Lambo, Porsche, Audi szerszámok itt készülnek, innen küldjük ki nekik a lemezalkatrészeket összeszerelésre. Elektromotorfejlesztés szintén.
Persze lehet ezt is kérni, lasd BMW, de ezt már kértük. Sztem szintet kellene lépni. Ezt az utat kellene bejárni a hadiiparnak is. A német út bejáratott, én azt szertném, de a töröktől sem fogok sirni.
Értem én a szándékot de az autóipar gyárt ma is , nem álltak meg 200 darabnál. Lásd például a cseh Pandurt, otthon legózták össze a szerviz mégis elég rémálom és drága.
Szervizhálózat nyilván legyen meg, legózásnak szerintem akkor lehetne értelme ha másoknak is mi gyártanánk de ez már nagyrészt nem rajtunk múlik.