Sztem meg a hadiipar stratégiai ágazat. Mivel gyakorlatilag a nulláról indulunk muszáj összeszerelőüzemmel kezdeni, ahogy az autóiparnál 20 éve. Ma már nem összeszerelőüzemet jelent a magyar autóipar, dacára egyes politikai szlogeneknek. A magyar autógyárak ugyanazzal a robotizált csúcstechnológiával gyártanak mint a németek. Sőt mivel új gyárak a modernebb tervezés és a legujabb gépek, robotok miatt jobbak. Durva, de ez van.
Kutatás, fejlesztés, szerszámgyártás, mind itthon. Lambo, Porsche, Audi szerszámok itt készülnek, innen küldjük ki nekik a lemezalkatrészeket összeszerelésre. Elektromotorfejlesztés szintén.
Persze lehet ezt is kérni, lasd BMW, de ezt már kértük. Sztem szintet kellene lépni. Ezt az utat kellene bejárni a hadiiparnak is. A német út bejáratott, én azt szertném, de a töröktől sem fogok sirni.
Értem én a szándékot de az autóipar gyárt ma is , nem álltak meg 200 darabnál. Lásd például a cseh Pandurt, otthon legózták össze a szerviz mégis elég rémálom és drága.
Szervizhálózat nyilván legyen meg, legózásnak szerintem akkor lehetne értelme ha másoknak is mi gyártanánk de ez már nagyrészt nem rajtunk múlik.

Jó magyarosch lett volna 
91-2 környékén ez korszerűnek minősölt.Némi ráncfelvarrásra azóta már rászorult volna ez is-de ami van,az a 70es évek szu-(degradált)export szintje.