[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 864
113
Tény. Voltam már én is szar helyzetben, egyszer már én is mindent elölről kezdtem. Ez van. Jelenleg.

Két fiatal összekerül. Egyik is keres 150et, a másik is. Aztán jönnek a gyerekek, majd jönnek az újabb kedvezmények, és máris egyszerűbb az élet.
Ez lenne ugye az alapja a családpolitikának. De amíg singli társadalomra nevelés van, sok a válás a egy kis kudarc után, az egész rendszer kudarcra van ítélve.

Idősebbek esetében a családi kedvezmények nem feltétlenül játszanak, de ott van/kell lennie egy szakmának, ami mára kell hogy hozza a pénzt. Ha nincs, tök mindegy mit tesz az emberekért a kormány, ha az egyén lemaradt egy szinten.
A hadseregért anno a Vadai félék feleltek. Okosjogászkodtak ezerrel, de inkább nem mondom mit tettek a szakmáért valójában. A hadsereg, mentők, tűzoltóság olyan, mint az egészségügy. Vagy van hivatástudat, vagy nincs. Ha van, vannak szülők, a polgár nem megy el szerencsét próbálni külföldre, ha nincs, vagy közömbös irántuk, simán.

Pénz meg nem 1998-2002 és 2010-2019 óta nincs. Maradjunk ennyiben. Hol van már, hogy Czinege géppisztollyal vadászik! De Szekeres és a Grippenek esete örökké velünk lesz. Benkő előtt Kárpáti volt az utolsó katonatiszt, mint Honvédelmi Miniszter. Hogy mi várható? Az biztos, hogy nem szarokat akarnak beszerezni, nyilván, előbb vagy utóbb a bérek is nőni fognak.
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Fiatalok. Te mikor mennél ki külföldre szerencsét próbálni piacképes szakmával a zsebedben? 55 évesen, vagy 25 évesen? Ennyi. Ne lássatok bele többet. Pont ez volt a lényege, hogy bekerüljünk az Unióba, hogy ŐK jól járjanak. De ettől még egy török jobban keres Ausztriában, mint egy magyar ...
Szerencsét próbálni a népmesékben szoktak. A kivandorlás fő oka a jövőkép hiánya, a bizonytalanság, ami mögött a szar fizetések, a lerohadt infrastruktúra állnak. A héten beszélgettem egy takarítócégnél dolgozó ismerőssel. Tele vannak diplomás pedagógusokkal, akik minden szar melót bevállalnak, mert arra gyűjtenek, hogy lelépjenek innen. Ez nem kalandvágy, viszont óriási veszteség az országnak, és nem csak pénzben. Szétszakad a családok szövete, idegenben és idegenként születik az új generáció egy része. Az is vicc, hogy itthon fizetem a zongoratanárt a gyereknek, miközben a nagybátyja nyugaton tanít zongorát gazdag kínaiaknak, mert itthon nem tudott úgy elhelyezkedni a szakmájában, hogy felelősen családot alapíthasson. Így mennek veszendőbe a közös értékeink, és ez rohadt nagy gáz. Pár évtized alatt generációk felhalmozott tudása megy a levesbe, amit soha nem szerzünk vissza. Csaladok éve, mi?! Skype-ot a nagyszülőknek...
 
T

Törölt tag 008

Guest
...Meg kell ám venni a praxist, nem osztogatják, ......
Pesttől 40 percnyire kisvárosba kb egy évig nem találtak háziorvost, pedig nem kellett megvenni, instant ingyen lakás, berendezett rendelő és nagy pénz várta volna az orvosot...de hát mind budán akar orvos lenni. Pedig nem is cigó környék. Az is van de a gazdag drogmaffiózó fajta, szal az előző orvost is tolták lóvéval.
 
  • Tetszik
Reactions: krisss

Schurrer

Well-Known Member
2019. március 9.
1 053
792
113
A stadionépítés az nem csak egy stadion. Hanem:
Stadion=labdarúgó stadion, sportkomplexum, műfüves hobbifocipálya, uszoda, lovaspálya, ilyen-csarnok, olyan csarnok, iskolai tornaterem, iskolai focipálya, stb.

Ez mind egyszerre épült. Emellé utak, közlekedés, stb. Ha lett volna olimpia, a paralimpia révén a mozgássérült kérdés is megoldódott volna Budapesten. Egyébként így visszaszorul oda, ahová te raknád a focit.

A mentők hívásai közül az 50% baromság. A tűzoltóság kapcsán valamivel jobb az arány, de ott is folyamatos baromságok vannak. De mind a mentőknél, mind a tűzoltóknál folyamatos a fejlesztés, de NEM MENNEK a népek tűzoltónak, ahogy katonának se nagyon.

Az a gond a legutolsó állításoddal (de valamilyen oknál fogva ha megfizeted és megbecsülöd az emberek és normális munkakörülményeket biztosítasz nekik akkor talán kevesebben mennek ki), hogy ezt ha nem lennénk uniósok tudnánk megtenni. De akkor mik jöttek? Orbán emelte a minimálbért, úristen, bedől a munkaerőpiac, tönkremennek, elmennek a cégek mantra, és jött Megyó, majd eladtak mindent, a manit meg lenyúlták.

Most is elkezdték. Lásd a Hőgyészi gyors esetet!
Csak ez nem igaz amit írsz. Szombathelyről Salgótarjánig tök felesleges volt felépíteni egy csomó stadiont és baromira nincs is mellette se infrastruktúra csak emiatt és kiegészítő létesítmények sem. A foci meg valóban a legnépszerűbb sportág, csak nem a klub foci, hanem van a válogatott és van a Fradi, azt ennyi. A többin pár száz ember ücsörög, nézve azt a borzalmat , amit ezek művelnek. Az éves fenntartási költségek meg százmilliós nagyságúak, szerinted meddig finanszírozza ezt a helyi város? Itt maradnak majd mementónak, ahogy egymás után rohadnak le. Tömegsportra kellett volna költeni, annak tényleg lett volna értelme.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 014
54 009
113
Szerintem alapvető különbség,hogy ezek is ugyanannyit lopnak,összegszerűen,vagy többet,de mégis jut nekünk is,lehet ezt magyarázni,és ez mellett épül is pár dolog,ami pörgeti a gazdaságot,emeli a béreket,fizetteti az adót,miazmást.
Ha nem így lenne,nem tudták volna megépíteni a kerítést,megvenni a leókat,felépíteni a családtámogatási rendszereket,ami kb világszinten is egyedül álló,csok,most csalási autó vásárlás,stb.
Iszonyat pénzekkel kellett életben tartani a fővárost 10-ben,iszonyat milliárdokat toltak a bkv-ba,a többi önkoriba,tanya program,vidékfejlesztés,rongeteg autópályát építettek,fejeztek be,és nem PPP konstrukcióban,áááhh,kicseszett négyes metró befejezése,régi metrók felújítása,és a sor csak folytatódik.
Nem voltak megszorítások,nem volt lovasroham,koncepciós perek,időben fizet az állam minden beruházást,áfát,és időben fizetik a kisebb vállalkozókat,nincs körbetartozás,kiváltották a Paks2 Orosz hitelt olcsóbb piaci alapúval,kifizették az IMF hitelt,diszkréten felmondták a kedves IMF delegáltak luxus villájának bérletét,hogy húzzanak már haza :D .
Akárki,akármit mond a makro gazdasághoz értenek,és az az alapja mindennek.
 

Schurrer

Well-Known Member
2019. március 9.
1 053
792
113
Szerintem alapvető különbség,hogy ezek is ugyanannyit lopnak,összegszerűen,vagy többet,de mégis jut nekünk is,lehet ezt magyarázni,és ez mellett épül is pár dolog,ami pörgeti a gazdaságot,emeli a béreket,fizetteti az adót,miazmást.
Ha nem így lenne,nem tudták volna megépíteni a kerítést,megvenni a leókat,felépíteni a családtámogatási rendszereket,ami kb világszinten is egyedül álló,csok,most csalási autó vásárlás,stb.
Iszonyat pénzekkel kellett életben tartani a fővárost 10-ben,iszonyat milliárdokat toltak a bkv-ba,a többi önkoriba,tanya program,vidékfejlesztés,rongeteg autópályát építettek,fejeztek be,és nem PPP konstrukcióban,áááhh,kicseszett négyes metró befejezése,régi metrók felújítása,és a sor csak folytatódik.
Nem voltak megszorítások,nem volt lovasroham,koncepciós perek,időben fizet az állam minden beruházást,áfát,és időben fizetik a kisebb vállalkozókat,nincs körbetartozás,kiváltották a Paks2 Orosz hitelt olcsóbb piaci alapúval,kifizették az IMF hitelt,diszkréten felmondták a kedves IMF delegáltak luxus villájának bérletét,hogy húzzanak már haza :D .
Akárki,akármit mond a makro gazdasághoz értenek,és az az alapja mindennek.
A 2010-2017 közötti időszakban a GDP 35-37 százalékának megfelelő támogatás érkezett az unióból és ha ehhez még hozzávesszük a 3 ezer milliárd forintos magánnyugdíjpénztári megtakarítások lenyúlását, amelynek jelentős részét beforgatták a gazdaságba, akkor 45-47 százalékos GDP arányos külső többletforrás érkezett a gazdaságba. Ebből sikerült 2010-2017 között összesen 17 százalékos gazdasági növekedést elérni. Ez egy elég gyenge teljesítmény arányosan. Azért nem gazdasági világválság közben kormányoznak, a munkaerő hiány felnyomta a béreket, a közalkalmazottak pedig töredékét keresik a V4-hez képest. Leszólni viszont nem akarom őket, mert komoly eredményeket értek el és valóban nőtt bizonyos helyeken az életszínvonal. A minimumnyugdíj megtartása, ami most 28500 Ft viszont szégyen.
Ha csak ezeket 50ezerre emelnék, évente mindössze plusz kb 20milliárd lenne.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 879
91 424
113
A kivandorlas mint olyannak azert igen nagy köze van a biztonsagpolitikahoz. Az értelmes kimegy itthon meg marad aki semnire sem jo es elmegy katonanak. Ergo hülyek a hadseregben.
Azért nem mindig az értelmes megy el. Ez is változó. Sokan elmennek, de nem örökre. Én is többször voltam, most is megyek, de mindig visszajövök. (Régen csak lazán kimentem, ma már nagyon megválogatom, hogy hova költözöm, főleg az asszony miatt. Érezhetően romlott a nyugati városok közbiztonsága!!)
A kimenők minimum fele egy idő után hazajön, csak megy helyettük új. A kint dolgozók száma az utóbbi 3-4 évben stagnál.
Egyébként egy fiatalnak 1-2 év külföldön kimondottan hasznos. Sőt ő is és az ország is profitálhat belőle ha utána hazajön.

Ez nem magyar jelenség, egész Kelet-Európára jellemző. A többiekkel összevetve talán a csehek után ránk a legkevésbé jellemző a (tartós) kivándorlás.
Ellene tenni nem lehet. A nyugati béreket belátható időn belül nem érheti utol Kelet-Európa. Ez az agyelszívás az EU csapdája volt.

Ha tartós gazdasági növekedést akarunk nekünk is célzottan kell folytatnunk a melósok idecsábítását és az agyelszívást keletről. Ukrajna hatalmas potenciál, ezt a csehek, de a méginkább a lengyelek már ezerrel pörgetik. Több millió ukrán pótolja a kivándorolt lengyel munkaerőt Lengyelországban.
Bár politikailag eladhatatlan, de ez a jövőbeli fejlődésünk és felzárkózásunk záloga. Pedig ez nem ugyanaz mint a Merkeli inváziós politika. Célzottan melózni, építkezésekre, nagyobb projektekre kell idehozni a munkásokat. Orvosok és egyéb hiányszakmák esetén pedig a letelepedést is támogatni kellene.

Ennek nem mond ellent, hogy a képzetlen muszlim és afrikai invázióra nemet mondunk!! Nagyrészük kint sem melózik. Nem tud, nem akar, részketkérdés. Az a populista, aki ezt a kettőt összemossa!!
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 994
113
Tessék ezt azzonnal befejezni!
Szépen játszatok mert be lesztek zárva.
Szerintem teljesen normális viszonyok között megy a diskurzus, ez elfogadható... az nem volt az amikor szpg9 belekezdett a mocskolódásba még régen, mondjuk azóta már megint itt van csak más néven.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 014
54 009
113
A 2010-2017 közötti időszakban a GDP 35-37 százalékának megfelelő támogatás érkezett az unióból és ha ehhez még hozzávesszük a 3 ezer milliárd forintos magánnyugdíjpénztári megtakarítások lenyúlását, amelynek jelentős részét beforgatták a gazdaságba, akkor 45-47 százalékos GDP arányos külső többletforrás érkezett a gazdaságba. Ebből sikerült 2010-2017 között összesen 17 százalékos gazdasági növekedést elérni. Ez egy elég gyenge teljesítmény arányosan. Azért nem gazdasági világválság közben kormányoznak, a munkaerő hiány felnyomta a béreket, a közalkalmazottak pedig töredékét keresik a V4-hez képest. Leszólni viszont nem akarom őket, mert komoly eredményeket értek el és valóban nőtt bizonyos helyeken az életszínvonal. A minimumnyugdíj megtartása, ami most 28500 Ft viszont szégyen.
Ha csak ezeket 50ezerre emelnék, évente mindössze plusz kb 20milliárd lenne.


Az úniós támogatásokat nem tudom számszerűen,a 35-37% az nekem nagyon soknak tűnik,de ne felejtsd el,hogy egy csődben lévő országot vettek át,csődben lévő fővárossal,hát,mondjuk 2010-ben azért még rendesen válság volt itt is,inkább 13-tól kezdett enyhülni.
Nem vagyok gazdasági szakember,de azt is meg kellene nézni,hogy mennyi lett az eu-s pénzekből fizikai értékre,építményekre váltva,amik itt maradnak,használjuk azokat,és javíítják az életünket,vonzóbbá teszik,versenyképesebbé az országot,szerintem úgy lenne teljesebb a kép.
Abba meg bele sem merek gondolni,hogy hová lett volna az összes eu-s pénz,mi épült volna belőle,ha fletóék maradnak,görcsbe is rándult a gyomrom.:oops:
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 879
91 424
113
Azért nem mindig az értelmes megy el. Ez is változó. Sokan elmennek, de nem örökre. Én is többször voltam, most is megyek, de mindig visszajövök. (Régen csak lazán kimentem, ma már nagyon megválogatom, hogy hova költözöm, főleg az asszony miatt. Érezhetően romlott a nyugati városok közbiztonsága!!)
A kimenők minimum fele egy idő után hazajön, csak megy helyettük új. A kint dolgozók száma az utóbbi 3-4 évben stagnál.
Egyébként egy fiatalnak 1-2 év külföldön kimondottan hasznos. Sőt ő is és az ország is profitálhat belőle ha utána hazajön.

Ez nem magyar jelenség, egész Kelet-Európára jellemző. A többiekkel összevetve talán a csehek után ránk a legkevésbé jellemző a (tartós) kivándorlás.
Ellene tenni nem lehet. A nyugati béreket belátható időn belül nem érheti utol Kelet-Európa. Ez az agyelszívás az EU csapdája volt.

Ha tartós gazdasági növekedést akarunk nekünk is célzottan kell folytatnunk a melósok idecsábítását és az agyelszívást keletről. Ukrajna hatalmas potenciál, ezt a csehek, de a méginkább a lengyelek már ezerrel pörgetik. Több millió ukrán pótolja a kivándorolt lengyel munkaerőt Lengyelországban.
Bár politikailag eladhatatlan, de ez a jövőbeli fejlődésünk és felzárkózásunk záloga. Pedig ez nem ugyanaz mint a Merkeli inváziós politika. Célzottan melózni, építkezésekre, nagyobb projektekre kell idehozni a munkásokat. Orvosok és egyéb hiányszakmák esetén pedig a letelepedést is támogatni kellene.

Ennek nem mond ellent, hogy a képzetlen muszlim és afrikai invázióra nemet mondunk!! Nagyrészük kint sem melózik. Nem tud, nem akar, részketkérdés. Az a populista, aki ezt a kettőt összemossa!!
Egy esélyt látok csak a magyar kivándorlás csökkenésére. Ha akkora szociális feszkó lesz Nyugaton a tömeges afrikai és muszlim bevándorlás miatt, hogy a gazdaságra is tartósan negatív hatással lesz. Sztem egyébként ebbe az irányba tartunk. Hogy ez mikor következik be? Passz.. 5-10 év vagy 30? Nemtom. De néhány nyugati nagyváros már egész konkrétan elesett. Nem az európaiak vannak többségben és 5-10 év múlva biztosan nem teszem be oda a lábam. Az őslakosok is folyamatosan költöznek ki. Kezdi a szemét minden formájában elárasztani ezeket a városokat. Még a régi falak állnak, látom hogy szép volt, de az arab grafitik már mutatják a jövőt.
Ez qrva dühítő!!!! És ezt kint lenyelik, mert azzal ámítják őket, hogy ezek a naplopók fogják megtermelni az őslakosok nyugdíját. Nem véletlen, hogy szinte minden nyugati nagyvárost bevándorláspárti politikusok irányítanak. A bevándorlók rájuk szavaznak, a helyiek megosztottak és ezzel el is dőlt minden. Demokratikus úton az őslakosok már nem tudják megfordítani a folyamatot. Vagy ahhoz ugyanolyan egységesen kellene szavazniuk mint a jövevényeknek. De ilyen nem lesz, ezt a kulturmarxista ballib média biztosítja. És még nálunk van propaganda....
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 304
113
Szerintem alapvető különbség,hogy ezek is ugyanannyit lopnak,összegszerűen,vagy többet,de mégis jut nekünk is,lehet ezt magyarázni,és ez mellett épül is pár dolog,ami pörgeti a gazdaságot,emeli a béreket,fizetteti az adót,miazmást.
Ha nem így lenne,nem tudták volna megépíteni a kerítést,megvenni a leókat,felépíteni a családtámogatási rendszereket,ami kb világszinten is egyedül álló,csok,most csalási autó vásárlás,stb.
Iszonyat pénzekkel kellett életben tartani a fővárost 10-ben,iszonyat milliárdokat toltak a bkv-ba,a többi önkoriba,tanya program,vidékfejlesztés,rongeteg autópályát építettek,fejeztek be,és nem PPP konstrukcióban,áááhh,kicseszett négyes metró befejezése,régi metrók felújítása,és a sor csak folytatódik.
Nem voltak megszorítások,nem volt lovasroham,koncepciós perek,időben fizet az állam minden beruházást,áfát,és időben fizetik a kisebb vállalkozókat,nincs körbetartozás,kiváltották a Paks2 Orosz hitelt olcsóbb piaci alapúval,kifizették az IMF hitelt,diszkréten felmondták a kedves IMF delegáltak luxus villájának bérletét,hogy húzzanak már haza :D .
Akárki,akármit mond a makro gazdasághoz értenek,és az az alapja mindennek.
Nem volt megszorítás??? Bakker, annyi új adót vezettek be, hogy addig még Chuck Norris sem tud elszámolni! Aminek többek között az volt az oka, hogy a dunaparti Napóleon kitalálta az egysávos SZJA-t, amivel 400-500 milliárdot kidobott a költségvetésből és majdnem csődbe mentünk. Ennyire értenek a makrogazdasághoz! Az országhelyzete 2013 után kezdett javulni, amikor egyrészt megoldódott az euró válság, pluszba jött az új 7 éves EU-s költségvetési ciklus, aminél évente átlagban 1500 milliárd forint jut nekünk! Ez most első blikkre harmadával romlik, plusz egyéb ínyencségek. Na utána kíváncsi vagyok, hogy mi lesz.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 879
91 424
113
A 2010-2017 közötti időszakban a GDP 35-37 százalékának megfelelő támogatás érkezett az unióból és ha ehhez még hozzávesszük a 3 ezer milliárd forintos magánnyugdíjpénztári megtakarítások lenyúlását, amelynek jelentős részét beforgatták a gazdaságba, akkor 45-47 százalékos GDP arányos külső többletforrás érkezett a gazdaságba. Ebből sikerült 2010-2017 között összesen 17 százalékos gazdasági növekedést elérni. Ez egy elég gyenge teljesítmény arányosan. Azért nem gazdasági világválság közben kormányoznak, a munkaerő hiány felnyomta a béreket, a közalkalmazottak pedig töredékét keresik a V4-hez képest. Leszólni viszont nem akarom őket, mert komoly eredményeket értek el és valóban nőtt bizonyos helyeken az életszínvonal. A minimumnyugdíj megtartása, ami most 28500 Ft viszont szégyen.
Ha csak ezeket 50ezerre emelnék, évente mindössze plusz kb 20milliárd lenne.
Tény az EU-s tamogatások dobnak az országon, dehát éppen ezért léptünk be! Az is egyértelmű hogy ez a kormány ezt jobban kihasználja mint az előző. Sőt a többi országnál is jobban kimaxolja, pedig nekünk Brüsszelből politikai okokból ez ügyben is igyekeznek keresztbetenni. De a német iparlobbi azért még erősebb mint a zöld hippik.

A Manyup lenyúlása szükséges volt. Nem veletlen, hogy ezt a csak Kelet-Europara az IMF által ráerőltetett konstrukciót igyekeznek mindenhol a minket követve kivezetni. Ez a modell csak az ország eladósításához vezetett. Ezt a pénzt anno fullban egyből elköltötték tűzoltásra, adósságtörlesztésre. Hogy kikerültünk az adósságcsapdából a devizahitelek kivezetése mellett ez volt az egyik legfontosabb lépés.

Ugye a kommunizmusban sikerült eladósítani az országot. Ezért a mai nyugdíjbefizetésekből fizetik az öregek nyugdíját. A Manyup rendszer ezen ütött rést. Kivezetett egy csomó nyugdíjbefizetést külföldi cégeknek. Így, hogy fizessük a nyugdíjakat, hitelt kellett felvenni. A poén az, hogy ezeknek az állampapíroknak jó részét ezek a magánnyugdíjpénztárak vásárolták meg. Tehát az állam ingyen utalt nekik nyugdíjpénzt, ők meg ebből kamatra adtak kölcsön az államnak. A kamat fokozatosan nőtt, mivel egyre több hitelre volt szükségünk. Ez qrvajó üzlet volt csak nem nekünk!! Köszönjük IMF....

A főleg külföldi tulajdonú magánnnyugdíjpénztárak meg a semmin kerestek egy csomó pénzt kockázat nélkül. Max.az államcsőd volt a kockázat. De ott 2008-2009ben az IMF közbelépett. És Magyarország gazdasági irányításáért cserében tovább finanszírozta ezt a kiszipolyozó rendszert. Nem véletlen lett Bajnai, aki lényegében az IMF helyi helytartója volt, önálló gondolat nélkül. Nem is arra vették fel, hanem hogy gazdasági szakemberként végrehajtsa, amit az IMF diktál.

A manyupért nem kell sírni! Az önkéntes nyugdíjpénztár viszont más tészta. Aki tud abba tegyen zsét, csak válogassa meg hova. Ezt támogatja is kedvezményekkel az állam. Ez nem a nyugdijbefizetésekből, hanen azon felül megy. Ez a rendszer működik tőlünk nyugatabbra is érdekes módon, nem a kiherélt korábbi magyar rendszer, aminek megszüntetésén anno balhéztak. Az az ő üzleti érdekeiket sértette, nem a magyar emberek megtakarításait. Az csak a duma része volt.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 879
91 424
113
Nem volt megszorítás??? Bakker, annyi új adót vezettek be, hogy addig még Chuck Norris sem tud elszámolni! Aminek többek között az volt az oka, hogy a dunaparti Napóleon kitalálta az egysávos SZJA-t, amivel 400-500 milliárdot kidobott a költségvetésből és majdnem csődbe mentünk. Ennyire értenek a makrogazdasághoz! Az országhelyzete 2013 után kezdett javulni, amikor egyrészt megoldódott az euró válság, pluszba jött az új 7 éves EU-s költségvetési ciklus, aminél évente átlagban 1500 milliárd forint jut nekünk! Ez most első blikkre harmadával romlik, plusz egyéb ínyencségek. Na utána kíváncsi vagyok, hogy mi lesz.
Durva de tényleg nem volt igazi megszorítás. A melód után ilyen kevés adót még sosem fizettél. 36-40% volt a korábbi SZJA, most meg 15%!!! A gyerekek utáni kedvezmények csak a bónusz. Cserében 2%-al nőtt az ÁFA. Ez jo deal volt. Nem a munkát, hanem a vásárlást adóztatjuk. Így nemhogy rést nem ütött a költségvetésen, hanem ez biztosítja többek közt, a stabilan 3% alatti ktg vetési hiányt.
A fenntarthatatlan rezsicsökkentés is kitart már 5-6 éve. Az se durva megszorítási progi volt.

2013 előtt is volt EU támogatás csak azt a szoci kormány vagy nem hivta le vagy többnyire faszságra költötte, netán ellopta?? Lásd 4es metró!
Lázár alig bírta, az utolsó pár évben a kifizetéseket felpörgetni, hogy ne vesszen el az előző ciklus penze.
Az tudod, hogy új EU ktg.vetés csak akkor lesz, ha minden állam elfogadja?! Tehát itt vétó jogunk van! Ráadásul nem egyedül indulunk a harcba, V4 és Kelet-Európa érdekei hasonlóak. Sőt mezőgazdasági területen lehet Macronnal is újra közös érdek Timmermans es Webber megbuktatása után.
Fog csökkeni a támogatás egyértelmű, de a mértéke még erősen kérdéses.
 

Schurrer

Well-Known Member
2019. március 9.
1 053
792
113
Tény az EU-s tamogatások dobnak az országon, dehát éppen ezért léptünk be! Az is egyértelmű hogy ez a kormány ezt jobban kihasználja mint az előző. Sőt a többi országnál is jobban kimaxolja, pedig nekünk Brüsszelből politikai okokból ez ügyben is igyekeznek keresztbetenni. De a német iparlobbi azért még erősebb mint a zöld hippik.

A Manyup lenyúlása szükséges volt. Nem veletlen, hogy ezt a csak Kelet-Europara az IMF által ráerőltetett konstrukciót igyekeznek mindenhol a minket követve kivezetni. Ez a modell csak az ország eladósításához vezetett. Ezt a pénzt anno fullban egyből elköltötték tűzoltásra, adósságtörlesztésre. Hogy kikerültünk az adósságcsapdából a devizahitelek kivezetése mellett ez volt az egyik legfontosabb lépés.

Ugye a kommunizmusban sikerült eladósítani az országot. Ezért a mai nyugdíjbefizetésekből fizetik az öregek nyugdíját. A Manyup rendszer ezen ütött rést. Kivezetett egy csomó nyugdíjbefizetést külföldi cégeknek. Így, hogy fizessük a nyugdíjakat, hitelt kellett felvenni. A poén az, hogy ezeknek az állampapíroknak jó részét ezek a magánnyugdíjpénztárak vásárolták meg. Tehát az állam ingyen utalt nekik nyugdíjpénzt, ők meg ebből kamatra adtak kölcsön az államnak. A kamat fokozatosan nőtt, mivel egyre több hitelre volt szükségünk. Ez qrvajó üzlet volt csak nem nekünk!! Köszönjük IMF....

A főleg külföldi tulajdonú magánnnyugdíjpénztárak meg a semmin kerestek egy csomó pénzt kockázat nélkül. Max.az államcsőd volt a kockázat. De ott 2008-2009ben az IMF közbelépett. És Magyarország gazdasági irányításáért cserében tovább finanszírozta ezt a kiszipolyozó rendszert. Nem véletlen lett Bajnai, aki lényegében az IMF helyi helytartója volt, önálló gondolat nélkül. Nem is arra vették fel, hanem hogy gazdasági szakemberként végrehajtsa, amit az IMF diktál.

A manyupért nem kell sírni! Az önkéntes nyugdíjpénztár viszont más tészta. Aki tud abba tegyen zsét, csak válogassa meg hova. Ezt támogatja is kedvezményekkel az állam. Ez nem a nyugdijbefizetésekből, hanen azon felül megy. Ez a rendszer működik tőlünk nyugatabbra is érdekes módon, nem a kiherélt korábbi magyar rendszer, aminek megszüntetésén anno balhéztak. Az az ő üzleti érdekeiket sértette, nem a magyar emberek megtakarításait. Az csak a duma része volt.
Egyáltalán nem értek veled egyet a manyup pénzt illetően. Bűn volt lenyúlni és ennek még is lesz az ára.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Egyáltalán nem értek veled egyet a manyup pénzt illetően. Bűn volt lenyúlni és ennek még is lesz az ára.
Hagyjuk már ezt a manyupos témát! Ha valami új infó van akkor az jöhet, de az ezerszer kitárgyalt dolgokon ne pörgessük a topikot.
(Visszatették az állam kasszájába a lenyúlt pénzt és most úgy működik a rendszer, ahogyan azt eredetileg is tervezték. Ennyi történt. Pont.)
 
Status
Not open for further replies.