Tény. Voltam már én is szar helyzetben, egyszer már én is mindent elölről kezdtem. Ez van. Jelenleg.
Két fiatal összekerül. Egyik is keres 150et, a másik is. Aztán jönnek a gyerekek, majd jönnek az újabb kedvezmények, és máris egyszerűbb az élet.
Ez lenne ugye az alapja a családpolitikának. De amíg singli társadalomra nevelés van, sok a válás a egy kis kudarc után, az egész rendszer kudarcra van ítélve.
Idősebbek esetében a családi kedvezmények nem feltétlenül játszanak, de ott van/kell lennie egy szakmának, ami mára kell hogy hozza a pénzt. Ha nincs, tök mindegy mit tesz az emberekért a kormány, ha az egyén lemaradt egy szinten.
A hadseregért anno a Vadai félék feleltek. Okosjogászkodtak ezerrel, de inkább nem mondom mit tettek a szakmáért valójában. A hadsereg, mentők, tűzoltóság olyan, mint az egészségügy. Vagy van hivatástudat, vagy nincs. Ha van, vannak szülők, a polgár nem megy el szerencsét próbálni külföldre, ha nincs, vagy közömbös irántuk, simán.
Pénz meg nem 1998-2002 és 2010-2019 óta nincs. Maradjunk ennyiben. Hol van már, hogy Czinege géppisztollyal vadászik! De Szekeres és a Grippenek esete örökké velünk lesz. Benkő előtt Kárpáti volt az utolsó katonatiszt, mint Honvédelmi Miniszter. Hogy mi várható? Az biztos, hogy nem szarokat akarnak beszerezni, nyilván, előbb vagy utóbb a bérek is nőni fognak.