"Stadionok" vs. Egészségügy &" Lokálmédia" vs. "független média"
Nagyon sokszor fordulnak elő a pro-és kontra ezek a kifejezlések, természetesen annak függvényében ki kit utál
Mert a mi magyarok általában, mint szokták mondani szakavatott emberek, szóval a magyar polgár az protest szavazó, valami ellen szava, valaki ellen akit utál, mert mellenszenves, mert vélt-valós kárt okozott neki, valamilyen szinten. Lehet ez egy félresikerült vállakozás, magányugdíjpénztár-bukás, elvesztett státusz, pozició, munkahely, magánéleti probléma, vagy csak egyik-másik vigyorba, grimaszba belenézett, negatív, lekezelő magatartás, esetleg irritáló hang, akármilyen furcsa az elvek iks szerepet játszhatnak néhányunkánl,....és még sorolhatnánk. Józan ész? Van-e szakértelem, elég apparátus-kiállító készség, vannak-e pozitivumok, lehetsőségek, milyen rizikók lehetnek egyes hatalmi csoportoknál........Hmm...nem tudom, szerintem ez kevésbé dominál....Tegyük hozzá...SAJNOS....Szóval...stadionok...én nem vagyok elkötelezett politikai oldal felé, csak a hazámnak, nem vagyok nagy sportrajongó, de 2016-ban láttam mit tett az az ici-pici siker, a sokat gyűltölt-szidott foci által.....hihetetlen módon nem volt gyűlöködés, nem nézett senki sandán a másikra, hurrá-optimista, és talán kimondható, boldog hangulat volt....Úgy gondolom, hogy ennek a népnek már régen szüksége van sikerekre, ez a nép betegeskedik lelkében-testében....aki mást mond hazudik...nem romkocsmák, kábítószer, LMBTQ, kibeszélő- és reality showműsorok kellenek, ezek csak ideig-óráig adnak örömet, hanem egészséges közösségi érzés, kohézió! A sport és egy megfelelő háttér, infrastruktúra megadja ezt, a drukkolónak, szülőnek, játékosnak egyaránt, illetve egészségesebb, ellenállóbb szervezetet biztosít... Azaz elgondolkodhatunk mi a fontosabb....gyógyítani a betegségeket vagy megelőzni.....Ez hosszú távú program része(mert merem és akarom hinni, hogy nemcsak a stadionok építési költségeinek árrése az ok), megformázni egy testileg-lelkileg egészségesebb nemzedéket, aki kevesebbet fog kórházba járni, mint mi, és apáink.....Ne értsetek félre....nem a foci által...de van aki a foci miatt lép erre az útra...a sport, a mozgás, és ehhez kapcsolódóan a társadalmi-személyes kapcsolatok javulása, tartóssá válása lehet a reménye egy optimista fickónak, mint én és még pára, illetve az országunknak.
Na és jöjjön egyetlenegy hosszú gondolatom a médiáról.....1. Független médium nincs! Tegyük hozzá sajnos......de valójában ez egy kortünet és valahol szükségszerű.....NIncs új a nap alatt, mindig a rómaiat hozzuk elő, hogy ők mondták először, hogy "divide et impera", oszd meg és uralkodj....valószínűleg ez sokkal régebbi módszer. Mi magyarok mégse vesszük észre ezt...felülírja a fentebb említett gyűlölet-érzésünk. Pedig le is van írva! Úgyhívják történelem.....igaz ez se pontos, sőt...de legalább az utolsó 100-150 évét egy átlagos koponya simán értelmezheti. Tanulni kellene belőle...és látni...milyen kis játékszerek vagyunk, a nagyok sakktábláján....és igen....valakinek fáj, hogy nem elég nekünk a paraszt szerepe, hanem mondjuk bástya vagy futó akarunk lenni....és a mostani kormányzat ezt játsza....na meg némi "Kállai kettős". Egy másik kormányzatnak elég lenne a paraszt szerepe, megfelelően bevédve.....mindkettőnek van előnye, és hátránya.....Úgy gondolom, hogy a nagyoknak egy nem elkötelezett ország nem tetszik! És tesznek azért, hogy ez megváltozzon.....tevékenyen tesznek.... Erre is vannak példák....az arab tavasztól, Ukrajnán át a nemrégiben leszavazott balkáni csatlakozási tárgyalásokig. De elég visszmenni fájdalmunkig Trianonig....remélem soha nem feledi senki! Tanulni kell belőle.....DE! nem mi voltunk a célpont...szerintem...a lényeg a megosztás volt....sok kicsi széthúzó nemzetecske egy, potenciális, függetlenedési veszélyt hordozó konglomerátum helyett. Jól, éles és könyörtelen logikával meglépett lépések. Szóval.....az erősek manipulálnak...kezükben ostor a média! Itthon a kormánypárt erős, tehát kezükben egy fegyver a jobboldali média, míg a magát függetlennek nevező többi médium, amellett, hogy a "szövetségbeforrt" baloldalt szolgálja ki, egyéb, magasabb erőknek is javára tesz, ahogyan általában a nehézfegyverzet, a nagy közösségi oldalak is "függetlenül pártatlanok"
Nálam a független szó azt jelenti, hogy objektívan nézve melyek a pozitiviumok, melyek a hibák, s nem azt, hogy agysejtjeimet, korbáccsal meghajtva kitaláljam, hogy miért nemzetrontó, korrupt, náci, fajgyűlölő, homofób, meg még ki tudja mi, egy egy döntés. Ezért nem független a "független média". Az ország ténylegesen 2 pólusúvá vált, a több évszázados megosztásunk új szintre lép. Izgalmas, félelmetes, reményteli, bukást magában hordozó, önmagába visszatérő....mind mind lehet...előttünk áll, és át fogjuk élni! Amit tehetünk, az eszünkkel írjuk felül a gyülöletet és gondolkodva, visszatekintve, tényekre alapozva mondjunk véleményet és hozzunk döntéseket. Olvassunk, téjékozódjunk több forrásból, fenntartásokkal, és ne féljünk felemelni a hátsónkat, akkor se ha fáradtak vagyunk, mozogjunk és barátkozzunk élőben, szavakkal, gesztusokkal!