T
Törölt tag
Guest
Bővebben itt.Az a gyár én úgy tudom sajnos még sehol sincs. Legutóbb azt olvastam problémák vannak az engedélyezéssel. Te többet tudsz?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Bővebben itt.Az a gyár én úgy tudom sajnos még sehol sincs. Legutóbb azt olvastam problémák vannak az engedélyezéssel. Te többet tudsz?
https://magyarnemzet.hu/belfold/patinas-osztrak-hadiipari-ceget-vasarolt-a-magyar-allam-7457474/
Patinás osztrák hadiipari céget vásárolt a magyar állam.
Igen ez meg megvan de megy a gáncsoskodás
Szerintem emiatt ne aggódj! Ha sokat megy a problémázás, akkor stratégiai beruházássá nyilvánítják az ügyet, és ha meg is büntetik őket, akkor az állam kifizeti nekik utánna támogatasként.Igen ez meg megvan de megy a gáncsoskodás
https://alfahir.hu/2018/02/22/balaton_loporgyar_tallai_andras_kepli_lajos
http://delipart.com/2019/07/19/szerencsre-nyertek-a-penzt-fuzfon-lesz-belole-loporgyar/
"Az uniós pályázatok adatbázisa szerint az új cég a Nitrokémia egykori telephelyén tervezett haditechnikai gyártócéget indítani. A Pénzügyminisztérium azt írta, jelenleg szabálytalansági vizsgálatot folytatnak az ügyben, ha pedig visszaéltek a támogatással, szigorú szankciók várnak a cégre – számolt be az RTL híradása nyomán a hvg.hu."
Szerintem egy picit túlgondoltad a dolgot...Ha jól értem, a gyár marad a semleges (és nem mellesleg szomszédos) Ausztria területén, aminek a semlegességét (Svájchoz hasonlóan) minden ország nemzetközileg elfogadta, vagyis egy esetleges háború esetén oda nem valószínű, hogy küld valaki rakétát. Ez egy elég okos húzás.
Az usa miert nem élvez előnyt?Akkor az USA sem élvez előnyt.
Sztem csak próbálják szélesíteni a politikai mozgásterük.
Az index lehozta mar a hírt? Akkor majd jönnek a hozzászolasok a gyermekehezesről, lélegeztetőgépekről stb.https://magyarnemzet.hu/belfold/patinas-osztrak-hadiipari-ceget-vasarolt-a-magyar-allam-7457474/
Patinás osztrák hadiipari céget vásárolt a magyar állam.
Az usa miert nem élvez előnyt?
Milyen jóbarat? Kicsit egyeetelműbben ha lehet.Hogy mást ne mondjak, ott volt a Jóbarát szereplése.
goodfriend ügyvivő sajnálatos ámokfutására céloz.Milyen jóbarat? Kicsit egyeetelműbben ha lehet.
A beszédes nevű nagykövet, Goodfriend ment heccelni a netadós tüntetéseket (is), és elég sok kifejezetten kormányellenes történésnél ott legyeskedett egy időben. Illetve ekkor volt még a "kitiltási botrány", amiről valódi részletek máig nem derültek ki.Milyen jóbarat? Kicsit egyeetelműbben ha lehet.
A magyar telephelyen mit gyártanak jelenleg? A cég honlapja szerint angol és új-zélandi telephelyük is van az osztrákon kívül... Mindent megvettünk 100%-ban? Azért ez jó hírA nyáron volt már szó a Hirtenbergerről. Akkor még az volt a tipp hogy Mo.on lesz egy új gyár:
https://forum.htka.hu/threads/a-magyar-haderő-lehetséges-fejlesztési-irányai.499/page-2660#post-579508
A cég amúgy már jelen van Mo.on egy leányvállalattal és a főnöknek is jó hazai kapcsolatai vannak...
https://www.papa.hu/irasok/pro-publico-dijban-reszesult-hirtenberger-vallalat-tulajdonosa
Akkor az USA sem élvez előnyt.
Sztem csak próbálják szélesíteni a politikai mozgásterük.
Annyiban utánkövetném a fenti posztot, hogy nem biztos, hogy a HDS-nek jelenleg is megvan a 155-ös, és 105-ös vonala, mert több helyen olvastam, hogy a RUAG megvette tőlük.Ez egy kimondottan informatív interjú volt! Ezt a palit félévente meg lehetne kérdezni, egy összefoglaló erejéig.
Miért fontosak ezek a fejlemények:
- A HDS felvásárlása azt jelenti, hogy gyakorlatilag a teljes tüzérségi palettát le tudjuk fedni "saját" gyártású lőszerrel. Emellett a teljes aknavetős palettával is rendelkezik a cég 60-80-120mm-es, és a korábbi megállapodás alapján automata rendszerekkel is.
Hogy mennyire nem piti céget vettünk, az mutatja, hogy milyen megállapodásai vannak. Pl.: idén októberben nyerte el a Bundeswehr modernizációs programját. 2026-ig 70.000 db 120mm-es gránátot kell leszállítania a cégnek. És ez csak a BW!!! Ezen felül idén sikerült elnyerniük a holland hadsereg tenderét is.
A cég tudtommal gyárt hagyományos tüzérségi lőszert is 105 és 155mm-es méretben is.
Nem vagyok benne biztos, hogy a HDS felvásárlása tervben volt (az interjúban csak a HDS-ről van szó, de lehet, hogy a teljes Hirtenbergerről is szó van!), de lehet, hogy ez volt az egyetlen módja az együttműködésnek. Elképzelhető, hogy egyes beszerzési projektek ezért kerültek átütemezésre.
- Kiskunfélegyházán további licence gyártások (mesterlövés és vadászfegyver) is beindulhatnak. Gondolom, hogy itt a CZ további licence-eire gondoltak. DE ne feledjük a készülő FN Herstal beruházást sem! Nem tudom, hogy az FN gyára hol lesz, de ugye még azzal is kell számolni!
Fontos itt még megjegyezni, hogy a kiskunfélegyházi üzem - a pletykákkal ellentétben - nemzetközi piacra is termelhet.
- Ezzekel a beruházásokkal elértük, hogy tulajdonképpen a hadsereg számára szükséges alaplőszerek, és fegyverek tekintetében önellátókká vál(t)unk.
A kézifegyverek esetében a CZ termékeivel. A hozzá való lőszer Sirokon a RUAGnál. Az aknavetők és gránátjaik (155mm-es is!) teljes termékskáláját a HDS Hungarytól. Az összeshez a lőpor Fűzfőről. Nem lennék meglepve, ha a HDS elkezdene 40mm-es gyalogsági gránátokat vagy 120mm-es harckocsi HE gránátokat is gyártani.
Egyedül a CG4 lőszere marad teljes mértékig a SAAB kezében. (?)
- A Leo 2 A4-ek (12) csak jövő év második felében jönnek, de legalább a lízing végén itt is maradnak! Majd lehet csatlakozni az EU-s korszerűsítési programhoz!
- A Gripenek ügyében pedig megkezdődött a SAAB és a svédek presszionálása!
Ott azért lenne mit bedobniuk a svédeknek ellentételezés címszó alatt. Mondjuk gyárthatnánk pont a HDS-nél a CG4 lőszereit. Hagy ne mondjam, hogy az mekkora üzlet lenne! Gyakorlatilag szinte mindenki elkezdett a CG-re átállni. Köztük pl. részben az USA fegyveres erői is!
https://magyarnemzet.hu/belfold/patinas-osztrak-hadiipari-ceget-vasarolt-a-magyar-allam-7457474/
Az interjúban csak a HDS van benne. Pápán ha jól tudom a járműipari részlegük van.A magyar telephelyen mit gyártanak jelenleg? A cég honlapja szerint angol és új-zélandi telephelyük is van az osztrákon kívül... Mindent megvettünk 100%-ban? Azért ez jó hír
Pár gondolat a vadászgép-váltásról:
"És gondolom, azzal sem árulok el titkot, hogy a világban ezek a beszerzések komoly hatással vannak a nemzetközi és belpolitikai kapcsolatrendszerekre is. Ezért például nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy olyan külföldi országok cégei, amelyek kormányai a demokratikus országok írott és íratlan szabályait felrúgva a magyar választók akaratával ellentétes belpolitikai befolyásolási gyakorlatot folytatnak nálunk, előnyt élvezhessenek egy ilyen folyamatban."
Az interjúban csak a HDS van benne. Pápán ha jól tudom a járműipari részlegük van.
Hirtenberger Automotive Safety - Pápa - From wiring to soldering to plastic injection moulding to final assembly with fully and semi-automatic machineryA magyar telephelyen mit gyártanak jelenleg?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..