[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Pár éve még azt hittük, hogy csak az alufólia sapkás összeesküvés hívők kampányra időzített őrülete a pedofil botrány. Erre most meg kiderül, hogy végig igazuk volt. :eek:
És lőn pizzagate. :) Itthon a 444 volt a tagadás fő bástyája, ők hozták le a sztorit fóliasapkás baromságként. Pedig egy egész ügyes közösségi nyomozás ez, és rengeteg, megalapozott gyanúra okot adó infót szedtek össze a fórumozók. Még ma is pörög a voat.co-n.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Szövevényes történet bontakozik ki az imhpeachment mögött.

Kedden teszik közzé Kurt Volker és Gordon Sondland amerikai diplomaták vallomását, amelyek állítólag szintén terhelőek Trumpra nézve. Éppúgy mint az az érdekes mellékszál, melyre az impeachment vizsgálat kapcsán derült fény Washingtonban: Miért engedélyezte a törökök offenzíváját Szíriában Trump elnök?
Erdogan megzsarolta az Egyesült Államok elnökét azzal a gyilkossággal, melyet szaúdi kommandósok követtek el Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusán. Dzsamal Kashodzsi ellenzéki újságírót, aki az Egyesült Államokban élt és a Washington Post publicistája volt, csapdába ejtették a főkonzulátuson, ahol előbb megfojtották, majd feldarabolták. Nagy késéssel bár, de Mohamed bin Szalman herceg vállalta a felelősséget a gyilkosságért. Ám most egy lap azt állítja: Trump elnök veje engedélyezte az akciót. Jared Kushner, aki apósának közel-keleti főtanácsadója is, kiváló kapcsolatot ápol Szaúd-Arábia trónörökösével. Ezért Mohamed bin Szalman herceg őt kérdezte meg az akció előtt, és Jared Kushner engedélyezte az ellenzéki újságíró elfogását - értesült a Spectator. A dokumentumot megszerezte a törökök titkosszolgálata. Ennek birtokában hívta fel Erdogan török elnök Donald Trumpot kérve: engedélyezze a törökök offenzíváját a kurdok ellen Szíriában. Minthogy a kurdok az USA szövetségesei voltak, ezért Trump kezdetben ellenkezett. Ám a zsaroló dokumentum miatt megváltoztatta az álláspontját. Mindenki meglepetésére közölte: kivonja az amerikai csapatokat Szíriából. Ezzel zöld utat adott Erdogannak, bár később ezt letagadta. Az USA távollétében a törökök megegyeztek az oroszokkal, és így sikerült visszavonulásra késztetni a kurd milíciát. Minderről egy magát megnevezni nem kívánó titkosszolgálati tiszt számolt be az előtt a vizsgálóbizottság előtt, mely Washingtonban azt akarja tisztázni, hogy Trump elnök visszaélt-e a hatalmával. Nem kizárt, hogy a zsaroló dokumentumot nem is a törökök, hanem az oroszok titkosszolgálata szerezte meg. Putyin elnök aztán átadta Erdogannak, mert Oroszország maga szeretné a parádét vezényelni Szíriában Törökországgal és Iránnal együtt - az USA távollétében.
Trump körül szorul a hurok Ukrajnában - és nemcsak ott
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
VIDEO: Leaked ABC News Insider Recording EXPOSES EpsteinCoverup "...We had Clinton, We had Everything..."
" ...So do I think he was killed? A hundred percent, yes I do. ..."



Kiszivárgott egy felvétel, amin az ABC amerikai tévécsatorna bemondója arról beszél, hogy a szerkesztői nem engedték neki, hogy Jeffrey Epstein pedofil ügyeit feltárja. Állítása szerint az egyik áldozat hajlandó interjút is adni, de a felvétel elkészülése után András hercegnek, II. Erzsébet fiának a nyomására el kellett engednie a sztorit, írja a BBC. (Az állítólagos áldozat, egy akkor tizenéves lány a herceget vádolta meg azzal, hogy szexuális kapcsolatot létesített vele Epstein közvetítésével.)
„A palota megtudta, és milliónyi különböző módon megfenyegetett minket” – mondta Amy Robach, az ABC bemondója, aki saját állítása szerint már három évvel az Epstein-botrány kirobbanását megelőzően tudott a milliárdos ügyeiről.
Ebben a videóban a tévés bemondó arról is beszélt, hogy a forrásának köszönhetően fotókat is be tudott volna mutatni, amelyek alapján megalapozottan vádolható volt Epstein a pedofil ügyekkel. Robach arról is beszél a videóban, hogy "Clinton is megvolt", amivel feltehetően arra utal, hogy a demokrata elnökjelölt és a pedofil ügybe keveredett milliárdos közötti kapcsolatokat is be tudta volna mutatni.
A felvétellel a Project Veritas nevű civil szervezet állt elő, aminek a saját állítása szerint az a célja, hogy a főáramú média liberális elfogultságát leleplezze. Epsteinnek kiváló kapcsolatai voltak befolyásos liberális politikusokkal, például Bill Clinton demokrata elnökkel, de republikánusokkal is barátkozott, Donald Trump egyszer úgy nyilatkozott róla, hogy "elképesztő fickó", akivel "remekül lehet szórakozni", hozzátéve, hogy "szereti a szép nőket, főként a fiatalabbakat".
Epstein pedofil ügyeiről korábban is tudott egy újságíró, de nem hagyták, hogy előálljon vele
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Gordon Sondland, az USA Európai Unióba akkreditált nagykövete módosította a korábbi, zárt ajtók mögött a Trump elleni vádeljárást folytató nyomozóknak tett tanúvallomását azzal, hogy az egyik legfontosabb ukrán politikai tanácsadónak azt mondta, az amerikai biztonsági támogatás feltétele, hogy Ukrajna nyilvánosan bejelentsen egy vizsgálatot, ami segíteni fog Donald Trump elnöknek politikailag. Sondland ügyvédje a bizottságnak egy levelet és a vallomásához egy 3 oldalas kiegészítést küldött, amiben azt írta, eszébe jutott egy szeptember 1-i beszélgetés Andrij Jermakkal, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyik tanácsadójával, és azt mondta neki, hogy a segítségnyújtás valószínűleg nem történik meg, amíg nem jelentik be a nyomozást. Sondland vallomását nyilvánosságra is hozták, itt olvasható (pdf).
Gordon Sondland bevallotta, hogy elvitte az ukrán elnök tanácsadójának az üzenetet arról a bizonyos ajánlatról
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 191
3 473
113
https://kitekinto.hu/2019/11/08/eur...s-indulhat-a-2020-as-elnokvalasztason/176920/
"Michael Bloomberg milliárdos, New York volt polgármestere mégis indulna a jövő évi elnökválasztáson – írta több amerikai lap is csütörtökön este Bloomberg szóvivőjére hivatkozva."
Úgy néz ki az ukrán balhé Joe Biden választási győzelmének esélyeit is bedarálja. A demokraták most egy újabb nagyágyúja jelentkezett be kihívóként. Aki Trmphoz hasonlóan szintén milliárdos. Viszont ellentétben Trumppal egy józanabb viselkedésű figura. Ráadásul tavasszal még úgy nyilatkozott, hogy nem indul. Így viszont már érdekes is lehet a jövőévi választás.;)
 
  • Tetszik
Reactions: dragonette

BiancoGasto

Well-Known Member
2018. november 14.
759
918
93
https://kitekinto.hu/2019/11/08/eur...s-indulhat-a-2020-as-elnokvalasztason/176920/
"Michael Bloomberg milliárdos, New York volt polgármestere mégis indulna a jövő évi elnökválasztáson – írta több amerikai lap is csütörtökön este Bloomberg szóvivőjére hivatkozva."
Úgy néz ki az ukrán balhé Joe Biden választási győzelmének esélyeit is bedarálja. A demokraták most egy újabb nagyágyúja jelentkezett be kihívóként. Aki Trmphoz hasonlóan szintén milliárdos. Viszont ellentétben Trumppal egy józanabb viselkedésű figura. Ráadásul tavasszal még úgy nyilatkozott, hogy nem indul. Így viszont már érdekes is lehet a jövőévi választás.;)
Na végre valaki,aki normális elnök lehet. Ez a Clingon vs. Trumpli dolog szomorú volt.
 
  • Tetszik
Reactions: Loken

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Azért az a szaúdi újságíró-gyilkossági ügy elég forró pite. Ha tényleg bizonyítható, hogy a jó Jared benne volt, akkor sztem reszeltek az újraválasztásnak.
Úgy értettem, hogy az orosz után az ukrán balhéból sem lesz semmi.
Az is hamar ki fog derülni, hogy mi közük a gyilkossághoz. Ezt a sztorit nem lehet elhúzni a választásokig. Kíváncsi vagyok mi lesz ebből. :rolleyes:
 
  • Tetszik
Reactions: Loken and FilcTroll

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 497
113
Azért az a szaúdi újságíró-gyilkossági ügy elég forró pite. Ha tényleg bizonyítható, hogy a jó Jared benne volt, akkor sztem reszeltek az újraválasztásnak.


Ja,mert eddig csak a makulátlan elnököket válsztották újra....:D
A ny európai választópolgár sem okos,na de az amerikai...:rolleyes:
Ne feledjétek,hogy kb nincs is miből választani,akármelyik jelöltet megdörzsizzük kicsit, máris kibuggyan a izé,vagyis na.:D
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Ja,mert eddig csak a makulátlan elnököket válsztották újra....:D
A ny európai választópolgár sem okos,na de az amerikai...:rolleyes:
Ne feledjétek,hogy kb nincs is miből választani,akármelyik jelöltet megdörzsizzük kicsit, máris kibuggyan a izé,vagyis na.:D
Hát azért az elég erős kampányadu a demek kezében, hogy Trump veje egy hidegvérű, előre kitervelt, brutális gyilkosságot hagyott jóvá. Sztem az ilyesmin még a legtufább redneck is fennakad. :) (Ja és persze: szerintem sincsenek se jófiúk, se angyalok a politikai osztályban. Ha akad is, azt mi nem látjuk. :))
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Ha Trumpot korábban az ügyvédjével sem tudták besározni, akkor most sem fog sikerülni.


Ahogy latom a demokratak mit csinalnak, ok nem akarjak levaltani trumpot, ez az impicsment is elege komolytalan, kulonosen ha megnezzuk hogy nemsokara jonnek a valasztasok..inkabb a demokrataknak ez csak egy kifogas hogy kutassonak a trumpli hulyesegei utan.
Egyszeruen trumpli annyi hulyesegbe,rossz uzletbe, csalasba kavarodot hogy ahol megpiszkaljak egy kicsit ugy potyog ki a na...az ...es meg a republikanusok is minden aron kialnak trump vedelmeben, meg akor is amikor direkt hazugsagban van elkapva, es igy a komplet republikanus csapat is lejaratja magat..

mostma a demokrataknak nem is kell csinalnuk semmit kulonoset, csak kutatni trump ugyei utan. a trumpli meg a hulyesegeivel majd gondoskodik a tobbirol...
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo and zeal