[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

BiancoGasto

Well-Known Member
2018. november 14.
759
918
93
Ugyan, ez mind semmi. Tegnep tudatta velem egy uj dolgozo hogy Jezus magyar volt... Mondtam neki eddig ukranrol meg romanrol hallottam csak.
Na na! Esélye nem volt egy mélyen vallásos nép hitét megváltoztatni,halott ügy volt az elejétől fogva. Miközben Izraelt egy birodalom megszállva tartotta. Nagyon magyaros! :D
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 561
113
Ugyan, ez mind semmi. Tegnep tudatta velem egy uj dolgozo hogy Jezus magyar volt... Mondtam neki eddig ukranrol meg romanrol hallottam csak.
Én kb két hete fogadtam egy idősebb útiembert a munkahelyemen a főnököm helyett, aki feltétlen meg akarta osztani a világmegváltó ötletét a cégünkkel. A történetet ott kezdte, hogy ő 12 éves korában feldobott egy vasdarabot a levegőbe ami mind a mai napig nem esett le és ott kering Budapest felett és ezt a vasdarabot be kellene fogni, mert micsoda energia potenciál van benne. :D Sajnos sok a futóbolond idehaza.....
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

BiancoGasto

Well-Known Member
2018. november 14.
759
918
93
Én kb két hete fogadtam egy idősebb útiembert a munkahelyemen a főnököm helyett, aki feltétlen meg akarta osztani a világmegváltó ötletét a cégünkkel. A történetet ott kezdte, hogy ő 12 éves korában feldobott egy vasdarabot a levegőbe ami mind a mai napig nem esett le és ott kering Budapest felett és ezt a vasdarabot be kellene fogni, mert micsoda energia potenciál van benne. :D Sajnos sok a futóbolond idehaza.....
Ha adott elérhetőséget,az jó volna,érdekelne a dílere száma! :cool:
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 516
113
Azt hiszem, felvirrad lassan a napja az úgynevezett "ukrajna" teljes körű kirablásának...
Jó volna, ha néhány millió hektár erejéig beenénk magunkat Lembergig mondjuk...
Milyen jópofa lenne már több százezer fajukrán rabszolga fölötti magyar uralom. :D


Nagy mák,hogy nem pattintották meg az arany tartalékot a majdan után sietve...
Nem kell nekünk semmilyen rabszolga,sem uralom,adják vissza ami a mienk,aki maradni akar maradjon,aki menni akar menjen.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Nagy mák,hogy nem pattintották meg az arany tartalékot a majdan után sietve...
Nem kell nekünk semmilyen rabszolga,sem uralom,adják vissza ami a mienk,aki maradni akar maradjon,aki menni akar menjen.

Ők azért nagyon maradni akarnának
Már egy ideje katonai egységeket telepítenek magyar területekre, a járási közigazgatásokat úgy rendezik át, hogy ott magyar többségű ne legyen (igaz, alapvetően elhibázott a koncepció már ott, hogy a ruszinokat Ukránoknak hiszi/akarja látni- és elfeledkeznek arról. hogy Kárpátalja lakosságának 90-99 %-ának valamekkora magyar vér csörgedezik az ereiben - és bár Kárpátaljára 150 ezres magyarságot szoktak írni, még Porosenkoék regnálásának végén egy apparatcsík azt nyilatkozta, hogy Ukrajnában több mint 300 ezer magyar kettős állampolgár van)), magyar ösztöndíjasokat utasítanak ki mint nemzetbiztonsági kockázatot (ez vélhetően csak a kezdet lesz- már amennyiben nem szólal meg a józan eszük ) SBU lakásokat (kvázi laktanyát) építenek, fejleszteni bővíteni akarják minimum a 128-asok jelenlétét, erősítik a Nagyon Hazafias Ukrán csoportok jelenlétét, nagy rendszerességgel hadgyakorlatokat tartanak ...

Jelenlegi állás mellett, Lvovhoz akarják csatolni Kárpátalját. ( és már legalábbis tervezik Kárpátalja úthálózatának fejlesztését-jobb összekapcsolását Lvov régióval ) Mindezt úgy, hogy már jó ideje felkészültek arra, hogy Ukrajna nagyobbik részét elvesztik, és lényegében már fél/egy éve is a Galíciai területre koncentráltak, és állami szinten gyakorlatilag csak ott fejlesztettek.

Tehát ha bomlik Ukrajna, az egyéb területekről beömlő Ukrán érzelmű menekültek/beáramlók/eddig Kelet és Dél Ukrajnába telepített "munkavállalók minimum egy részének elhelyezése több mint vélhetően Kárpátalján történne vélhető terveik szerint.

Eközben mostanra Magyarország gazdasági jelenléte, helyi munkaadó képessége, piacbiztosító pozíciója erősödik, eközben meg nagyrészt széthullóban van a helyi (is) Ukrán infrastruktúra. De minimum a postáig bezáróan.

Ez már most legalább részben egy versenyfutás a Magyar és az Ukrán állam között a terület feletti ellenőrzés megszerzéséért Ukrajna szétesése esetén. És az Ukránok tisztában vannak vele, hogy jelenlegi állás szerint a régió előbb csatlakozna nagy többséggel Magyarországhoz mint a majdani maradék Ukrajnához /vélhetően csak Galíciához (már amennyiben a lengyelek engedik hogy létezzen Galícia, és nem vonják óvva kebelükre a területet megvédve azt az orosz agressziótól)
 
Last edited:

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Henry Kissinger szerint a két országnak mielőbb rendeznie kell nézeteltéréseit, különben olyan „katasztrofális háború” törhet ki, amely véresebb lenne, mint a két világháború. Az ázsiai-csendes-óceáni szabadkereskedelmi megállapodás az USA régióbeli hegemóniájára mér komoly csapást, hiszen még olyan közeli amerikai szövetségesek is csatlakoznak a Kína által dominált szövetségbe, mint Japán és Ausztrália.
Kissinger figyelmeztetése - katasztrofális háború törhet ki az USA és Kína között
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 881
22 272
113
Nem kell, hogy megijesszen, nyugalom! Teljesen idegen képződmény a magyar karakterhez képest!
HALAK jegyű formáció, születésnapja március 4. (2017)!
Mi pedig, mint magyarság, íjfeszítő, szkíta-utód népként tüzes jegyű, NYILAS szellemiségűek vagyunk (keleti állatövi megfelelője a , gondolj a Fehér ló fia c. népmesénkre) némi KOS hatással átitatva, de ebbe most ne menjünk bele.
Mi a NYILAS-IKREK tengelyben éljük meg a létezést, amit az asztrológiában "élettengelynek" neveznek, míg ezzel homlokegyenest keresztben helyezkedik el a "haláltengelyként" ismert HALAK-SZŰZ tengely!
A NYILAS szellemiségünk pedig a vele szemközti IKREK kettősében ölt testet: Így is lépünk föl a történelem nagy világszínpadára, a híres vadász a nyilazó Nimród ősapánk fiaira emlékezz: Hunor és Magyar! De említhetném még: Attila-Buda, Szent István-Szent Imre, a két Hunyadi (apa és fia), Petőfi-Arany, Kossuth-Széchenyi, Kodály-Bartók stb. Ezek mind, mind IKER típusú, egymást inspiráló kettősök, szemben az egymást elpusztító HALAK kettősével (Káin-Ábel, Romulusz-Rémusz pl.)
..
A Momentum tehát HALAK természetű. Születésnapja mellett jelvénye is ide köti. Két fehér oszlop, amit egy kis fantáziával tekinthetsz nyugodtan (vízből kiugró) két halnak is, vagy ha nem idegen tőled a gondolat, hogy esetleg némi szabadkőműves bábáskodás is volt a megszületése mögött ;), akkor észreveheted benne a Salamon templomának Boáz és Jákin oszlopát is. (E szimbólumválasztással egyébként le vannak maradva egy ütemmel, mert az illumináti 2001. szeptember 11-én saját maga rombolta le egy látványos és rituális önmegtámadással a két oszlopot, majd hozott létre belőle egyet/One WTC!)
http://whale.to/b/masonic_pillars.html
http://whale.to/c/twin_towers.html
http://whale.to/b/11_h.html
..
A Halak tulajdonságkörnek is a diszharmonikus, negatív, sötét arculatát képviselik!
Ha megfigyeled a formációt vezető egyének karakterisztikája is ilyen hatású!! A párt élén ugyanis egy "Fekete" nevű és Győr nevű (Győr a vizek városa) egyén van + szerepel egy Cseh Katalin nevű SZŰZ (értsd gyermektelen, abortuszpárti) karakter is. Az is köztudott, hogy a cseh az egy szláv nép, a szlávok pedig a mundán-asztrológiában a SZŰZ jegytulajdonság alá sorolódnak. A magyar nyelvben meg köztudott, hogy a "csehül állunk" kifejezéssel mire utalunk..., éppen nem pozitív!
..
S nem csak egyénileg, de szervezetként is a HALAK negatív aspektusát jeleníti meg a Momentum. A HALAK jegyről tudni kell, hogy ez az évkörben a legenergiaszegényebb időszak (febr. 20. - márc. 20.), amikor is a természet már teljesen lemerült, tél vége van, tartalékait felélte, ereje elfogyott. Ezért is képes a legkönnyebben átcsapni az önzésbe ez a jegytulajdonság! S láss csodát, mivel lépett fel a színpadra a díszes csapat?? Az Olimpia (sport, erőfeszítés) pályázatának tönkretételével, megfúrásával (irigységből).
De a HALAK jegyhez kapcsolható az önmagáért (kizárólag élvezetért) való szexualitás is. (mundánasztrológiában a franciákat sorolják a HALAK-hoz, s nem tudom mond-e valamit az a szó, hogy "franciázás"? :p) Képviselik is a homoszexualizmust rendesen, minden buziparádén ott lesznek, figyeld majd meg!!
..
Ez hát a felállás metafizikai síkon, szépen kirajzolódik a "haláltengely"! Sok rejtett összefüggést fel lehetne még sorolni, de szerintem ennyi is elég ahhoz, hogy lásd, amit a Momentum képvisel, az olyan messze van a "tüzes, magyar virtus" archetípustól, mint Makó Jeruzsálemtől... Abba pedig végképp nem akarok belemenni, hogy a Vízöntő Kor hajnalán (ami a megtisztulásról és felemelkedésről szól) egy ilyen szellemiség miért is nem lehet majd sikeres.
..
Történelmi léptékkel nézve annyi lesz a küldetése, mint amire a neve maga is determinálja: momentumnyi, illetve amire a "halaksága" folytán is számíthat időbelileg, ami ugye az évkörön belül a legrövidebbnyi időegység. A HALAK havában van ugyanis "időcsökkenés" egyedül: a február 28 napos csak!!!
..
Szóval nyugalom van. Az idő nekünk dolgozik!!!
..
ui: Még annyit zárásként, hogy emlékezz vissza arra a szintén HALAK jegyű politikai formációra, (aminek egyébként szintén két szabadkőműves oszlop volt a jelvényében), hogy mennyire jutott!!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Együtt_–_a_Korszakváltók_Pártja
Nem nagyon érzem át ezeket a dolgokot - a jelvények szimbológiáján kivül - de ez tetszett :)
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Nem nagyon érzem át ezeket a dolgokot - a jelvények szimbológiáján kivül - de ez tetszett :)

Majd írok egy hosszabb geopolitikai összefoglalót arról, hogy a múltbéli tapasztalatok alapján a következő időszakban mely népek, országok felívelése várható, s melyek indulnak hanyatlásnak... Minden világkorszakban felemelkedtek ugyanis eddig azok a népek, amelyeknek azonos volt a karaktere az adott eon szellemiségével, magyarán, amelyek korszerűek voltak, (nem technológiai értelemben!!)!
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 425
44 134
113
Én pedig azt hittem az integráció azt jelenti, hogy a befogadottak veszik át az őslakosság szokásait ... vagy a fordított az újabb, modernebb megoldás?!!! Mert akkor én inkább leszek maradi ...
Egyet értek, de a helyzet az hogy erről az ügyről én még semmi konkrétumot nem olvastam, simán lehet itt egy szerelemféltéses szituáció is a háttérben, zéró migrációs kötődéssel.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Nem kell, hogy megijesszen, nyugalom! Teljesen idegen képződmény a magyar karakterhez képest!
HALAK jegyű formáció, születésnapja március 4. (2017)!
Mi pedig, mint magyarság, íjfeszítő, szkíta-utód népként tüzes jegyű, NYILAS szellemiségűek vagyunk (keleti állatövi megfelelője a , gondolj a Fehér ló fia c. népmesénkre) némi KOS hatással átitatva, de ebbe most ne menjünk bele.
Mi a NYILAS-IKREK tengelyben éljük meg a létezést, amit az asztrológiában "élettengelynek" neveznek, míg ezzel homlokegyenest keresztben helyezkedik el a "haláltengelyként" ismert HALAK-SZŰZ tengely!
A NYILAS szellemiségünk pedig a vele szemközti IKREK kettősében ölt testet: Így is lépünk föl a történelem nagy világszínpadára, a híres vadász a nyilazó Nimród ősapánk fiaira emlékezz: Hunor és Magyar! De említhetném még: Attila-Buda, Szent István-Szent Imre, a két Hunyadi (apa és fia), Petőfi-Arany, Kossuth-Széchenyi, Kodály-Bartók stb. Ezek mind, mind IKER típusú, egymást inspiráló kettősök, szemben az egymást elpusztító HALAK kettősével (Káin-Ábel, Romulusz-Rémusz pl.)
..
A Momentum tehát HALAK természetű. Születésnapja mellett jelvénye is ide köti. Két fehér oszlop, amit egy kis fantáziával tekinthetsz nyugodtan (vízből kiugró) két halnak is, vagy ha nem idegen tőled a gondolat, hogy esetleg némi szabadkőműves bábáskodás is volt a megszületése mögött ;), akkor észreveheted benne a Salamon templomának Boáz és Jákin oszlopát is. (E szimbólumválasztással egyébként le vannak maradva egy ütemmel, mert az illumináti 2001. szeptember 11-én saját maga rombolta le egy látványos és rituális önmegtámadással a két oszlopot, majd hozott létre belőle egyet/One WTC!)
http://whale.to/b/masonic_pillars.html
http://whale.to/c/twin_towers.html
http://whale.to/b/11_h.html
..
A Halak tulajdonságkörnek is a diszharmonikus, negatív, sötét arculatát képviselik!
Ha megfigyeled a formációt vezető egyének karakterisztikája is ilyen hatású!! A párt élén ugyanis egy "Fekete" nevű és Győr nevű (Győr a vizek városa) egyén van + szerepel egy Cseh Katalin nevű SZŰZ (értsd gyermektelen, abortuszpárti) karakter is. Az is köztudott, hogy a cseh az egy szláv nép, a szlávok pedig a mundán-asztrológiában a SZŰZ jegytulajdonság alá sorolódnak. A magyar nyelvben meg köztudott, hogy a "csehül állunk" kifejezéssel mire utalunk..., éppen nem pozitív!
..
S nem csak egyénileg, de szervezetként is a HALAK negatív aspektusát jeleníti meg a Momentum. A HALAK jegyről tudni kell, hogy ez az évkörben a legenergiaszegényebb időszak (febr. 20. - márc. 20.), amikor is a természet már teljesen lemerült, tél vége van, tartalékait felélte, ereje elfogyott. Ezért is képes a legkönnyebben átcsapni az önzésbe ez a jegytulajdonság! S láss csodát, mivel lépett fel a színpadra a díszes csapat?? Az Olimpia (sport, erőfeszítés) pályázatának tönkretételével, megfúrásával (irigységből).
De a HALAK jegyhez kapcsolható az önmagáért (kizárólag élvezetért) való szexualitás is. (mundánasztrológiában a franciákat sorolják a HALAK-hoz, s nem tudom mond-e valamit az a szó, hogy "franciázás"? :p) Képviselik is a homoszexualizmust rendesen, minden buziparádén ott lesznek, figyeld majd meg!!
..
Ez hát a felállás metafizikai síkon, szépen kirajzolódik a "haláltengely"! Sok rejtett összefüggést fel lehetne még sorolni, de szerintem ennyi is elég ahhoz, hogy lásd, amit a Momentum képvisel, az olyan messze van a "tüzes, magyar virtus" archetípustól, mint Makó Jeruzsálemtől... Abba pedig végképp nem akarok belemenni, hogy a Vízöntő Kor hajnalán (ami a megtisztulásról és felemelkedésről szól) egy ilyen szellemiség miért is nem lehet majd sikeres.
..
Történelmi léptékkel nézve annyi lesz a küldetése, mint amire a neve maga is determinálja: momentumnyi, illetve amire a "halaksága" folytán is számíthat időbelileg, ami ugye az évkörön belül a legrövidebbnyi időegység. A HALAK havában van ugyanis "időcsökkenés" egyedül: a február 28 napos csak!!!
..
Szóval nyugalom van. Az idő nekünk dolgozik!!!
..
ui: Még annyit zárásként, hogy emlékezz vissza arra a szintén HALAK jegyű politikai formációra, (aminek egyébként szintén két szabadkőműves oszlop volt a jelvényében), hogy mennyire jutott!!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Együtt_–_a_Korszakváltók_Pártja
..
https://korkep.sk/cikkek/mindennapj...izonyitotta-hogy-nemzetpolitikai-analfabetak/
..
Ezt a kis információmorzsát ki is hagytam, pedig mennyire egybevág a "profiljukkal"! Csak most tudatosult!
Azzal ugyanis, hogy momentumék megfúrták a magyar olimpiai pályázatot, ezáltal éppen a gall kakast juttatták előnyhöz végül! Ők lettek a befutók ugyanis!
(tudvalevő, hogy a keleti állatövben a Halak megfelelője a Kakas!)
https://en.wikipedia.org/wiki/Gallic_rooster
https://fr.wikipedia.org/wiki/Fédération_française_de_football
..
Azt meg halkan jegyzem csak meg, hogy felvetődik a kérdés, hogy a magyar elhárítás vajon vizsgálta-e, és észnél volt-e kellőképpen, amikor ezt a sportdiplomáciai vereséget sikerült "előállítani"!!??
Vajon ez a feketeleves kizárólag belföldön főtt, avagy volt esetleg a kikotyvasztásban mögötte külföldről szervezett és pénzelt, célzott inspiráció is?!
..
Ha kiderülne egyszer, hogy így volt, akkor beleillene a sorba. Az évkörben ránk merőleges (negyedfény)szögben létező Halak franciák ugyanis nem először tesznek nekünk keresztbe a történelem folyamán! Rákóczit is meddig hitegették és becsapták aztán, Trianon előzményei stb...
..
(Az évkörön belül elhelyezkedő tulajdonságkörök közül - jóllehet az egymással szemköztiek ellentétei egymásnak -, de kibillenteni és a saját pályájáról letéríteni legjobban mindig az egymásra merőlegesen érkező hatások képesek egymást. A derékszög kapcsolat a legveszélyesebb!
Nyilas, szkíta utód népként a Halak Világkorszakban nem véletlenül zsugorodtunk össze ekkorára! És konkrét múltbeli példák alapján is aránytalanul "sokat kaptunk úgymond" így ezen Világév végére a ránk merőleges Halak-Szűz jegyű népektől és hatásoktól /Szűz szlávok, szászok, oroszok, kommunizmus & Halak franciák, románok/.
Jó hír, hogy egyre erőteljesebben érvényesül a "Vízöntő hatása", ami elvileg a következő Világkorszak lenne, így a szerencsecsillagunk is jobb helyzetbe kerül, ha lehet így fogalmazni, szóval remélhetőleg könnyebb évszázadok jönnek...)
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 516
113
  • Tetszik
Reactions: kaktusz
Status
Not open for further replies.