a börtöni varrodákban gyártott ruházati anyagok minősége kritikán aluli sajnos. Egyszer rendelt a hm is tőlük... Egyszer.... Ami tekintve, hogy milyen dolgok mennek át a minőségellenőrzésen sajnos mindent elmond.Csak megjegyzés. Van ilyen már pl a börtönben lévők gyártják részben a börtönőrök cuccait. Ugyanezt továbbvive megoldható simán az is hogy a csökkent munkaképességúek legyenek honvédelmi beszállító nonprofit cégek.
Az állam igyis-úgyis kifizeti őket hisz az a cél hogy elfoglalják magukat valami hasznos dologgal, és ha már dolgoznak kapnak fizetést is, jelenleg is.
Igen komoly varrodák vannak pl a START rehabilitációs intézményekben, és csak a meo-t kell megoldani. És úgy gondolom, sőt hiszem , és tudom is tapasztalatból hogy ezek az általában dolgozni akaró, de más szempontból sérült emberek az egyik legjobban dolgozóak, mert rögeszmésen ragaszkodnak egy betanult folyamathoz, azaz olyan nincs hogy ott nem lenne az utolsó zsinór is elvarva..2 in 1..Addig szarakodnak valamivel, amíg nem jó. Nyilván nem a négyzetméterenkén 1 misibe kerülő anyagot kell odaadni elsőre, de aztán hihetetlen lenne a dolog.Láttam, tudom..olyanok ezek a szegények mint a robotok..És akarnak, és végre nem felesleges képeslap hajtogatás lenne a feladatuk. A határidő meg majdnem mindegy..először megvenni ami kell, azonnal aztán szépen készletre, pótlásra működhetne a dolog.