UFO / UAP (Unidentified Aerial Phenomena)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 289
10 332
113
Roni

Nem voltam ott, nem tudom mi történt ott, de az biztos, hogy nem ő az első úrhajós aki furcsa dolgokat lát az ablakon kinézve.
Amúgy a Fermi paradoxon, és a rengeteg UFO észlelés alapján én a mondó vagyok, hogy biztos van élet a földön kívül, sőt erős a gyanúm, hogy jártak már a földön. Viszont az is szinte biztos, hogy nem akarnak velünk szóba állni.
A legtöbb UFO-s felvételen olyanok a járművek, mintha valamilyen drónok lennének. Felderítenek, adatokat gyűjtenek, de direkt kerülik a közvetlen kontaktust.

Olyanok lehetünk NEKIK, mint embernek a macska; folyton vizsgálja, hogyan lehetne vele konstruktívan kommunikálni és együttműködni, de láthatóan nem túl eredményesen. Csak ők tanultak belőle...
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 249
113
Valahogy úgy vagyok, hogy a mostani fizikai infók alapján nem lehetnek nálunk idegenek. Több videót 1 sima átverésnek tartok. :)

De, kezdek meginogni. :D

Az egyik stabilnak tartott eset, hogy a Föld ásványkincsei korábban nem voltak kiaknázva, pl. amcsi kátránytavak.

Megint, csak példaképpen:

maya.jpg

http://felfedes.hu/2017/09/16/osi-idegenek-ujabb-bizonyitek-kerult-elo-mexikoban/

A jeruzsálemi, hirtelen felröppenőt, már vagy 10 ? év előtt körül már láttam.

Nem szabad elfelejteni, hogy az ember lába hogy tudott ilyen rövid idő alatt kialakulni ilyenre. :)
Együtt voltunk a dinókkal. :)
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 079
11 757
113
Spirál galaxis

Az emberek csak néznek de nem látnak.
ill nem kérdeznek mert nem érdeklődnek
A hold videókra azt mondják hamisak, mert ezzel megvan magyarázva, le van tudva semmi bonyodalom.
a víz is lefelé folyik az átlagos ember kíváncsisága is.
Én csak azt mondom egy távcső 10*50-80 egy kis nyár éjszakai szabad idő és kíváncsiság az Infrásak lennének a legjobbak,
Szabad szemmel kevesebb látható.
 
  • Tetszik
Reactions: jani22 and enzo

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 249
113
Spirál galaxis

Az emberek csak néznek de nem látnak.
ill nem kérdeznek mert nem érdeklődnek
A hold videókra azt mondják hamisak, mert ezzel megvan magyarázva, le van tudva semmi bonyodalom.
a víz is lefelé folyik az átlagos ember kíváncsisága is.
Én csak azt mondom egy távcső 10*50-80 egy kis nyár éjszakai szabad idő és kíváncsiság az Infrásak lennének a legjobbak,
Szabad szemmel kevesebb látható.
Nézd, én kis gyerek korom óta amatőr csillagász vagyok. Nagyon sok távcsöves éjszakám van/volt, és tisztában vagyok a binokulárok adottságaival. Láttam a Holdon saját szememmel tranziens jelenségeket, pl Aristarchos kráter! Vagy megkerestem a Neptunusz bolygót is a miskolci Uránia nagy távcsövével.

Szabad szemmel is nagyon sok minden látható, fényszegény környezetbe, pláne, ha észlelni akarjuk a változásokat. Most aktuális, hogy az Orion csillagkép alfája, a Betelgeuse fényesége jelentősen csökkent:

https://index.hu/techtud/2019/12/29...anhat_az_egbolt_egyik_legfenyesebb_csillaga/#

A spirál galaxisokról is van némi fogalmam. :) :)

A kérdésem csak az volna - pontosítva, hogy amit beillesztettél képet, honnan van. :)
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 249
113
  • Tetszik
Reactions: zeal and enzo

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 497
113
Én 1 almásrétes miatt majdnem megfulladtam. Ha nincs a feleségem és a fiam, akkor most nem írok. Nem kaptam levegőt, elájultam, a záróizmaim elernyedtek. Homlokom felrepedt, varták. Nem volt fehér fény meg efféle. Simán eltűnt minden. Nincs semmi extra. :(



Még ezt sem tudod rendesen csinálni?! :D
Nem mentél elég messzire, vagy csak jobbnak látta az orzod, ha torli a dolgot.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Sok-mindent olvastam itt az UFO-kkal kapcsolatos kételyekből, de nem csak itt, hanem szerte a világban. Nos az igazság nem a kétkedőknél.van. Viszont a felhajtás, a sok hazudozó és hamis képeket filmeket meg történeteket gyártók pontosan példázzák, milyen selejt az emberiség nagy-része. Többek között ezért tartunk a technológiai fejlődés ellenére a földi (emberi) rendszer teljes összeomlásánál és csődjénél, mert az emberiség szumma intelligenciája nagyjából kicsivel afelett konvergál mint egy házi haszonszárnyasé, de csak annyival jobb, hogy nem sz@rja össze az udvart. (elnézést, de csak őszintén a valóságról)

Szóval... az "UFO" fényképek, történetek, videok legalább 95%-a egy ócska, közepes, vagy esetleg kiváló hamisítvány, hazugság. Ez tény, de lehet hogy sokkal rosszabb az arány. Sajnos ez az arány pontosan azzal korrelál, hogy mekkora genetikai hulladék az emberiség. Na pont ezért nyírja ki az egész bolygót, miközben ezek a genetikai selejtek arról értekeznek, hogy máshova költözünk, de még a holdra se képesek 100 éven belül 10 embert áttelepíteni, nem hogy 10 milliárd embert elköltöztetni !!! Jelenleg is az a fantáziálás megy annál a 95%-nál, mint kb. Verne űrutazásos ponyvaregényei (amik mint sci-fi művek kiválóak !), de magával a világegyetemmel, csillagászattal, űrkutatással, HI-TEC technológiákkal annyira sincsenek tisztában, mint a példának emlegetett (kifejezetten buta) csirkék az udvaron. Ezeket az információkat tényként kezelem, és bőven bizonyíték SAJNOS, hogy ez így is van. Én magam képzett vagyok a témákban, már gyermekkorom óta foglalkozom többféle tudománnyal is. A gyakorlati HI-TEC tudományokkal is, mint pld. számítógépes rendszerek, elektronika, kiemelten a távközlésre, radartechnológiákra, CNC megmunkálás, ami maga a jövő, stb. Szóval nem egy laikus felelőtlen kibicelése amikor a saját tapasztalataimat közreadom.

Én magam is közreadtam videokat nem is régen ebben a topicban, amikről biztosan tudom hogy eredetiek, több ezren látták a jelenséget, több felvétel is készült róla, különböző helyekről különböző egymástól teljesen független személyektől. Szeptember közepe óta egyébként az elmúlt 30 évből találtam a neten olyan szemtanúkat, akik a világ más helyein más időben szintén látták ugyan ezt a jelenséget. Szóval sokan vagyunk... Nos én a saját szememmel láttam, itt magyarországon vagy 30 évvel ezelőtt. (akit érdekel az majd elolvassa a leírásom, csak vissza kell lapozni) Hallottam itt és szerte a világban is mindenféle "indoklást", hogy miért nem igazak ilyen UFO észlelések. Mert "drón", mert HI-TEC video vagy képtechnológia amivel hamisították, mert "titkos katonai eszköz", "ismeretlen természeti jelenség", stb. stb. stb., végtelen számú bármelyik kibic által "beböföghető" DE SEMMIVEL ALÁ NEM TÁMASZTOTT (HAMIS) CÁFOLAT !!! Nos ezekből annyi van, mint az emberiség 95%-ának szemetéből és mocskából, ami ellepi a világot. Azokat a jelenségeket amiket leírtam 30 évvel ezelőtt a saját két szemmel láttam, én a hatásait kénytelen voltam átélni, mivel semmilyen választásom nem volt. Ráadásul akkor amikor én láttam sokkal több információ kiderült róluk, mint talán szerették volna... Ugye láttam egy másikat is, az egy 10-12 átmérőjű mélyvörös gömb, ami egyszerűen berepült egy közeli domb mögé. (egyiknél sem volt hang, csak totális csend) Szóval... akkoriban nem volt drón technológia. Minden ismert repülési jelenséget alapból felrúgtak, de az ismert fizikát is megcáfolták a tulajdonságaikkal, hatásaikkal.

Nem csak én láttam ilyen különleges jelenségeket, hanem több mit öt ismerősöm is mesélt ilyenekről, amiket ők éltek át. Van olyan is köztük, aki helyből egész életében szkeptikus volt, semmivel be nem lehett volna magyarázni neki, hogy léteznek UFO-k, amíg kénytelen nem volt tudomásul venni több szintén élből szkeptikus haverjával együtt. Magyarországon az akkori időkben rengeteg UFO észlelés volt. Persze ez szerintem egyáltalán nem volt "véletlen". Itt ahol lakom (de ezt nem fogom elmondani hol van) nagyon sok közeli észlelés volt. A dolog külön pikantériája, hogy "itthon" egyet sem láttam belőle !!! :D:D:D Mint említettem nem két észlelésem volt életem során, viszont ez a kettő az, aminél egyetlen szikra kétségem sincs, hogy mivel találkoztam. Amúgy például Ausztriában láttam olyant is, mint a Jeruzsálemi UFO, csak ez kissé lassabban "liftezett" függőlegesen felfelé, mint az. Rakéta nem lehetett, mert ezt is közelről láttam (nem volt rakétahajtómű hatása, a tolósugár - 40 éve foglalkozom rakétatechnológiával, a kisujjamban volt már akkor is). Sokkal gyorsabban emelkedett mint bármely helikopter, a legjobb helikopterek emelkedősebességének 20-30-szorosa körül, mindehhez semmilyen hang nem társult.(csak kb. 300 méter távolságban volt, de max. 400, éjjel volt, de kivilágított területen, épp mint Jeruzsálemben). Nem szeretném megingatni a szkeptikusokat, de számomra már régóta nem kérdés, hogy itt vannak-e. Csak a sok szemétből nagyon nehéz kiszűrni a valódi képeket, videokat. De ennek nem az UFO-k az okai, hanem az emberiség selejtes része. :D:D:D

Köszönöm ha elolvastátok. :) Nem kívánok vitázni senkivel. "Magyarázgatni" sem szeretném az elmondottakat.:) (hiszi vagy sem, ez engem NEM érdekel :) )
 
  • Tetszik
Reactions: svajcibeka
T

Törölt tag 1526

Guest
Ezek az UFO észlelések nem estek egybe véletlenül azokkal az esetekkel amikor LSD-t fogyasztottál?

Amúgy lehet, hogy az ausztriai UFO ugyanaz volt mint a jeruzsálemi UFO. Kvantum szuperpozíciót vett fel, egyszerre volt két helyen és két időben. Ugyanaz az UFO volt csak a kvantumösszefonódást láttad.
 
S

Shektor11

Guest
Sok-mindent olvastam itt az UFO-kkal kapcsolatos kételyekből, de nem csak itt, hanem szerte a világban. Nos az igazság nem a kétkedőknél.van. Viszont a felhajtás, a sok hazudozó és hamis képeket filmeket meg történeteket gyártók pontosan példázzák, milyen selejt az emberiség nagy-része. Többek között ezért tartunk a technológiai fejlődés ellenére a földi (emberi) rendszer teljes összeomlásánál és csődjénél, mert az emberiség szumma intelligenciája nagyjából kicsivel afelett konvergál mint egy házi haszonszárnyasé, de csak annyival jobb, hogy nem sz@rja össze az udvart. (elnézést, de csak őszintén a valóságról)

Szóval... az "UFO" fényképek, történetek, videok legalább 95%-a egy ócska, közepes, vagy esetleg kiváló hamisítvány, hazugság. Ez tény, de lehet hogy sokkal rosszabb az arány. Sajnos ez az arány pontosan azzal korrelál, hogy mekkora genetikai hulladék az emberiség. Na pont ezért nyírja ki az egész bolygót, miközben ezek a genetikai selejtek arról értekeznek, hogy máshova költözünk, de még a holdra se képesek 100 éven belül 10 embert áttelepíteni, nem hogy 10 milliárd embert elköltöztetni !!! Jelenleg is az a fantáziálás megy annál a 95%-nál, mint kb. Verne űrutazásos ponyvaregényei (amik mint sci-fi művek kiválóak !), de magával a világegyetemmel, csillagászattal, űrkutatással, HI-TEC technológiákkal annyira sincsenek tisztában, mint a példának emlegetett (kifejezetten buta) csirkék az udvaron. Ezeket az információkat tényként kezelem, és bőven bizonyíték SAJNOS, hogy ez így is van. Én magam képzett vagyok a témákban, már gyermekkorom óta foglalkozom többféle tudománnyal is. A gyakorlati HI-TEC tudományokkal is, mint pld. számítógépes rendszerek, elektronika, kiemelten a távközlésre, radartechnológiákra, CNC megmunkálás, ami maga a jövő, stb. Szóval nem egy laikus felelőtlen kibicelése amikor a saját tapasztalataimat közreadom.

Én magam is közreadtam videokat nem is régen ebben a topicban, amikről biztosan tudom hogy eredetiek, több ezren látták a jelenséget, több felvétel is készült róla, különböző helyekről különböző egymástól teljesen független személyektől. Szeptember közepe óta egyébként az elmúlt 30 évből találtam a neten olyan szemtanúkat, akik a világ más helyein más időben szintén látták ugyan ezt a jelenséget. Szóval sokan vagyunk... Nos én a saját szememmel láttam, itt magyarországon vagy 30 évvel ezelőtt. (akit érdekel az majd elolvassa a leírásom, csak vissza kell lapozni) Hallottam itt és szerte a világban is mindenféle "indoklást", hogy miért nem igazak ilyen UFO észlelések. Mert "drón", mert HI-TEC video vagy képtechnológia amivel hamisították, mert "titkos katonai eszköz", "ismeretlen természeti jelenség", stb. stb. stb., végtelen számú bármelyik kibic által "beböföghető" DE SEMMIVEL ALÁ NEM TÁMASZTOTT (HAMIS) CÁFOLAT !!! Nos ezekből annyi van, mint az emberiség 95%-ának szemetéből és mocskából, ami ellepi a világot. Azokat a jelenségeket amiket leírtam 30 évvel ezelőtt a saját két szemmel láttam, én a hatásait kénytelen voltam átélni, mivel semmilyen választásom nem volt. Ráadásul akkor amikor én láttam sokkal több információ kiderült róluk, mint talán szerették volna... Ugye láttam egy másikat is, az egy 10-12 átmérőjű mélyvörös gömb, ami egyszerűen berepült egy közeli domb mögé. (egyiknél sem volt hang, csak totális csend) Szóval... akkoriban nem volt drón technológia. Minden ismert repülési jelenséget alapból felrúgtak, de az ismert fizikát is megcáfolták a tulajdonságaikkal, hatásaikkal.

Nem csak én láttam ilyen különleges jelenségeket, hanem több mit öt ismerősöm is mesélt ilyenekről, amiket ők éltek át. Van olyan is köztük, aki helyből egész életében szkeptikus volt, semmivel be nem lehett volna magyarázni neki, hogy léteznek UFO-k, amíg kénytelen nem volt tudomásul venni több szintén élből szkeptikus haverjával együtt. Magyarországon az akkori időkben rengeteg UFO észlelés volt. Persze ez szerintem egyáltalán nem volt "véletlen". Itt ahol lakom (de ezt nem fogom elmondani hol van) nagyon sok közeli észlelés volt. A dolog külön pikantériája, hogy "itthon" egyet sem láttam belőle !!! :D:D:D Mint említettem nem két észlelésem volt életem során, viszont ez a kettő az, aminél egyetlen szikra kétségem sincs, hogy mivel találkoztam. Amúgy például Ausztriában láttam olyant is, mint a Jeruzsálemi UFO, csak ez kissé lassabban "liftezett" függőlegesen felfelé, mint az. Rakéta nem lehetett, mert ezt is közelről láttam (nem volt rakétahajtómű hatása, a tolósugár - 40 éve foglalkozom rakétatechnológiával, a kisujjamban volt már akkor is). Sokkal gyorsabban emelkedett mint bármely helikopter, a legjobb helikopterek emelkedősebességének 20-30-szorosa körül, mindehhez semmilyen hang nem társult.(csak kb. 300 méter távolságban volt, de max. 400, éjjel volt, de kivilágított területen, épp mint Jeruzsálemben). Nem szeretném megingatni a szkeptikusokat, de számomra már régóta nem kérdés, hogy itt vannak-e. Csak a sok szemétből nagyon nehéz kiszűrni a valódi képeket, videokat. De ennek nem az UFO-k az okai, hanem az emberiség selejtes része. :D:D:D

Köszönöm ha elolvastátok. :) Nem kívánok vitázni senkivel. "Magyarázgatni" sem szeretném az elmondottakat.:) (hiszi vagy sem, ez engem NEM érdekel :) )

Nekem is volt több észlelésem. A legtöbb embernek hiába magyarázod, egyszerűen tudatilag az emberek többsége nem áll készen a földönkívüliekre. Ugyanúgy, ahogy a középkorban nem álltak készen befogadni az infót, hogy a Föld nem lapos, vagy hogy a Nap nem a Föld körül kering. Ilyen értelemben a geocentrikus világkép a mai napig él és virul.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Ezek az UFO észlelések nem estek egybe véletlenül azokkal az esetekkel amikor LSD-t fogyasztottál?

Amúgy lehet, hogy az ausztriai UFO ugyanaz volt mint a jeruzsálemi UFO. Kvantum szuperpozíciót vett fel, egyszerre volt két helyen és két időben. Ugyanaz az UFO volt csak a kvantumösszefonódást láttad.

Na épp erről írtam... Köszönöm a vizualizációt. :) Az hogy te mennyi kokot, "füvet", LSD-t, kokaint, hasist és egyebeket fogyasztottál (mázsaszám ahogy olvasom) az nem azt jelenti, hogy nincsenek emberek, akik NEM HASZNÁLTAK/NAK kábszereket. Nekem már a 80-as években kínáltak az utcán ingyen füvet, de én már akkor is tudtam, hogy ez a beetetés része. Hozzád képest észben, képzettségben, tudásban, munkában, tapasztalatban valószínűleg egy géniusz vagyok. Az olyan hülyegyerek kibicekről írtam éppen mint te. Lökik az idiótaságaikat, és tudományos / techonológia tudásuk a nullával egyenlő. De isznak mint a gödény, kábszereznek, meg böfögik a mocskuk mindenfelé mindenkire... Még 1-2 óra amíg elolvasod, aztán megy az "Ignore". Sikeresen leverted a lécet nálam.

Az amit csinálsz topcrombolás, mert csak a mocskodat hányod ide. (érdemi tartalom nélkül) Ha rajtam múlna innen végleg kitiltanálak...
 
  • Tetszik
Reactions: svajcibeka

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 497
113
Valahogy úgy vagyok, hogy a mostani fizikai infók alapján nem lehetnek nálunk idegenek. Több videót 1 sima átverésnek tartok. :)

De, kezdek meginogni. :D

Az egyik stabilnak tartott eset, hogy a Föld ásványkincsei korábban nem voltak kiaknázva, pl. amcsi kátránytavak.

Megint, csak példaképpen:

maya.jpg

http://felfedes.hu/2017/09/16/osi-idegenek-ujabb-bizonyitek-kerult-elo-mexikoban/

A jeruzsálemi, hirtelen felröppenőt, már vagy 10 ? év előtt körül már láttam.

Nem szabad elfelejteni, hogy az ember lába hogy tudott ilyen rövid idő alatt kialakulni ilyenre. :)
Együtt voltunk a dinókkal. :)



Miért lettek volna kiaknázva az ásványkincsek?
Mi gond a lábammal?
A dinók idejében más faj hordta ezt a formát amit most mí hordunk, igaz, nekunk Kicsit hangoltak rajta, de a lényeg maradt.
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas