[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
10 985
9 498
113
A valós érvek és a történelmi ismeretek hiányának leplezése céljából.

Nyílt provokáció céljából, amit ezen a fórumon bárki megtehet, ha az oroszellenes. Engem bezzeg kivágtak innen, mert trollkodásnak minősítették azt, hogy az űrkutatás topikban le mertem írni, hogy nem tetszik az, hogy Amerika 12,000 műholdat bocsát fel Starlink néven, és ezzel nemzetközi engedély nélkül fedi le az egész bolygó felszínét.
Ez a pöcshuszár nevű troll meg már 8 oldalon keresztül szemeteli tele ezt a topikot, de megteheti, mert Oroszországot fikázza és azt itt szabad.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
12 058
26 503
113
Az olajvagyon ami Nyugat-Szibéria alatt található őseim birtoka akik évezredekig éltek ott. Ha visszajutna a népünkhöz én megengedném hogy NATO támaszpont jöjjön ott létre. Sajnos papír hiányában senkinek semmi joga hetvenkedni különben Isten és a világ nemzeteinek haragját vívja ki.

Nem a topik témája és személyes is, de elárulnád, hogy melyik nép fia vagy?
Csak a kíváncsiság miatt...
Szóval???

T

Törölt tag

Guest
Nyílt provokáció céljából, amit ezen a fórumon bárki megtehet, ha az oroszellenes. Engem bezzeg kivágtak innen, mert trollkodásnak minősítették azt, hogy az űrkutatás topikban le mertem írni, hogy nem tetszik az, hogy Amerika 12,000 műholdat bocsát fel Starlink néven, és ezzel nemzetközi engedély nélkül fedi le az egész bolygó felszínét.
Ez a pöcshuszár nevű troll meg már 8 oldalon keresztül szemeteli tele ezt a topikot, de megteheti, mert Oroszországot fikázza és azt itt szabad.
Megtennéd, hogy belinkelsz tőlem egyetlen fikázó mondatot is amit Oroszországra írtam?
Attól, hogy nem vagyok russzofil, az még nem jelenti azt, hogy russzofób lennék.
Különben miért gondoltad, hogy az "Űrkutatás" topicba jó ötlet Biztpol témákkal jaszkarizni? Ugyan így nem jó ötlet még asztrológiával, ezotériával teleszemetelni azt.

T

Törölt tag

Guest
nem mi vagyunk az ellenségük,nem ellenünk fegyverkeznek,csak sajnos mi ebből a szempontból kellemetlen helyen vagyunk.
Na ez egy elég lényeges része a dolognak.
Akkor egyetérthetünk, hogy a jelenlegi világrendben - áttételesen ugyan, de - ellenünk fegyverkeznek? Mert ha itt bármilyen pofozkodás lesz, és az egyik sallernek csak a szele csap meg minket, attól is összecsokizzuk magunkat.
Na innentől nem őszinte a mosolyom, amikor a nekik való "szurkolást" látom. Csak bizonyos mértékig tudjuk függetleníteni magunkat a nagypolitikával.
De csak hajrá srácok a "BIZTPOL mocsara" mindent elbír! :rolleyes:

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
10 323
41 124
113
Arra nem tetszett gondolni, hogy Oroszország még a szövetségesünk is lehet egy eljövendő konfliktusban Ukrajnával vagy Romániával szemben?
Mi vagyunk az egyedüliek akik a NATO tagállamok közül blokkolják Ukrajna NATO csatlakozását.
" Magyarország blokkolja Ukrajna NATO-tagságát a nyelvtörvény miatt
https://uk.reuters.com/article/uk-u...to-membership-over-language-law-idUKKBN1Y823P"
A NATO jövője erőteljesen kérdőjeles.
A törökök most nagyon jóban vannak a muszkákkal, a Macron is egész jól elvan a Putyinnal, a germánoknak meg kezd tele lenni a tökük a bunkó jenki szankciókkal az északi áramlat ellen, meg úgy álltalában.
Szóval még az is megeshet a jövőben, hogy vègre egyszer mi is a győztes oldalon kerülünk ki a háborùbòl.

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
10 985
9 498
113
...
Különben miért gondoltad, hogy az "Űrkutatás" topicba jó ötlet Biztpol témákkal jaszkarizni? Ugyan így nem jó ötlet még asztrológiával, ezotériával teleszemetelni azt.

Látod milyen gúnyos vagy. Az űrkutatás topikban eleve a Starlink-ről volt szó, nem én kezdtem azt a témát, hanem hozzászóltam ahhoz a témához. Amit hozzászóltam az nem "asztrológia" meg "ezotéria" volt. Persze érted te ezt, csak szemétkedsz. (Bezzeg az rendben van, hogy te ezt a topikot teleszemetelted.)

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 550
59 436
113
Nagyon dícséretes az, ahogy levezetted, hogy kinek drukkolsz. Ugyanakkor szerintem mindebből rossz következtetést vontál le.
Meggyőzni erről nem foglak... Ez nyilvánvaló!
Nekem az is elég, ha picit elgondolkozol rajta, hogy Putyin mennyire is egyenes ember. És hogy mennyire lesz is nekünk az jó, ha eléri a céljait.
És tudod mit? Ez a maratoni diskurzus sem elsősorban neked szólt.
Csak néha már nem bírja a homo sapiens sapiens nézni azt az egymásnak való szellemi genitália dörzsölést, ami a russzofilek között dívik itt a Biztpol "mocsarában".

Pedig egy alapos és tartós mea culpázás azért ráfért volna Oroszországra a HH vége után, mint a SZU közvetett jogutódjára. Mindenki jól járt volna!
Vegyük csak a nêmetek, vagy a japánok önkéntes demilitarizálását. Mindketten elég nagyot buktak 1945-ben, aztán most meg a világ vezető gazdasági hatalmai, elképeszto életszínvonalakkal...

Hja, érted a világot keményen. :)

• Tetszik
Reactions: ghostrider and zeal
T

Törölt tag

Guest
Átérzed, hogy tökön lőtted magad vagy megkérdezzem, hogy került a nato e csodaország szomszédjába?
:)
Most Ukrajna melyik NATO szomszédjára vagy kíváncsi?
Mert a Románok is már 15 éve a NATO tagjai
Arra nem tetszett gondolni, hogy Oroszország még a szövetségesünk is lehet egy eljövendő konfliktusban Ukrajnával vagy Romániával szemben?
Mi vagyunk az egyedüliek akik a NATO tagállamok közül blokkolják Ukrajna NATO csatlakozását.
" Magyarország blokkolja Ukrajna NATO-tagságát a nyelvtörvény miatt
https://uk.reuters.com/article/uk-u...to-membership-over-language-law-idUKKBN1Y823P"
A törökök most nagyon jóban vannak a muszkákkal, a Macron is egész jól elvan a Putyinnal, a germánoknak meg kezd tele lenni a tökük a bunkó jenki szankciókkal az északi áramlat ellen, meg úgy álltalában.
Szóval még az is megeshet a jövőben, hogy vègre egyszer mi is a győztes oldalon kerülünk ki a háborùbòl.
Ja, a szerbeknek is hogy bejött ez a szövetség! (De ez már tényleg nem szorosan a fórum témája)
Meg most Fehéroroszországnak....

T

Törölt tag

Guest
Most Ukrajna melyik NATO szomszédjára vagy kíváncsi?
Mert a Románok is már 15 éve a NATO tagjai
........
Teljessen mindegy, az NDK kivonulás és a nem terjeszkedik a nato keletre igéret után lett mind nato tag.
Ne érts félre, örülök, hogy nato tagok vagyunk. Anno én is a csatlakozásra szavaztam, csak ne mondjuk már, hogy a zoroszok a nato határához agresszorkodták magukat.

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 655
18 816
113

Az ugye megvan, hogy fentebb említettek erős szívrohamot kapnának, ha az USA kifarolna a NATO-ból? Mert akkor költeni kéne kb. mindenre - Trump nem ok nélkül szólt be nekik, hogy az USA háta mögött karajkodnak. És a 2% egy gyenge figyelmezetés volt csak.
-Törökország NATO tagsága nélkül nem haverkodna a ruszkikkal, hanem alázkodna nekik. A tárgyalási pozícióik 80%-a abból ered, hogy NATO tagok.
-Franciák a legalja nyomorultak, egyetlen ok, amiért számba vannak véve a földrajzi helyzetük, de ennyi. 1966-ban ott is hagyták a NATOt. Remélem a muszók felzabálják őket, nyitok egy Trianon pezsgőt, mikor holdas zászló lesz párizsban.
-Németország hadsereg tekintetében egy nulla, USA védelem nélkül teljesen más pozícióból tárgyalászna mindenkivel. A migrijeik meg éhendöglenének (és felgyújtanák az országot), ha a haderőre is elkezdenének normálisan költeni.

Summa: a NATO összes nagypofájú említett tagja fosná le először a bokáját, ha kikerülnének az amerikai védelem alól. Mert onnantól a szavaikat a saját erejükkel kéne megtámasztani - és tetszik vagy sem, az új orosz haderő beletaposná az egész európai gittegyletet a földbe.

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 759
16 785
113
Az ugye megvan, hogy fentebb említettek erős szívrohamot kapnának, ha az USA kifarolna a NATO-ból? Mert akkor költeni kéne kb. mindenre - Trump nem ok nélkül szólt be nekik, hogy az USA háta mögött karajkodnak. És a 2% egy gyenge figyelmezetés volt csak.
-Törökország NATO tagsága nélkül nem haverkodna a ruszkikkal, hanem alázkodna nekik. A tárgyalási pozícióik 80%-a abból ered, hogy NATO tagok.
-Franciák a legalja nyomorultak, egyetlen ok, amiért számba vannak véve a földrajzi helyzetük, de ennyi. 1966-ban ott is hagyták a NATOt. Remélem a muszók felzabálják őket, nyitok egy Trianon pezsgőt, mikor holdas zászló lesz párizsban.
-Németország hadsereg tekintetében egy nulla, USA védelem nélkül teljesen más pozícióból tárgyalászna mindenkivel. A migrijeik meg éhendöglenének (és felgyújtanák az országot), ha a haderőre is elkezdenének normálisan költeni.

Summa: a NATO összes nagypofájú említett tagja fosná le először a bokáját, ha kikerülnének az amerikai védelem alól. Mert onnantól a szavaikat a saját erejükkel kéne megtámasztani - és tetszik vagy sem, az új orosz haderő beletaposná az egész európai gittegyletet a földbe.

Én azt látom, hogy az orosz taktika beválni látszik. Igaz, Trump személyében erős segítőt kapott. Szétveri a NATO-t egy puskalövés nélkül. Nem azért, mert támadni akar, hanem mert kereskedni. Trump pedig az EU-ellenes dolgaival adja alá a lovat....

• Tetszik
Reactions: vilmoci and fip7

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 530
4 828
113
Én azt látom, hogy az orosz taktika beválni látszik. Igaz, Trump személyében erős segítőt kapott. Szétveri a NATO-t egy puskalövés nélkül. Nem azért, mert támadni akar, hanem mert kereskedni. Trump pedig az EU-ellenes dolgaival adja alá a lovat....
Trump legjobb tette volt rákényszeríteni a tagállamokat a költségvetés növelésére. Ez a kulcsmomentum a közelgő invázió ellen.
Bízz Istenben, de tartsd szárazon a puskaport.

BiancoGasto

Well-Known Member
2018. november 14.
758
918
93
És mivel a ruszkiknak van egy pár fizetett propagátora meg egy adag agyhalott követője, így erősen propagálva vannak ezen az oldalon.
Én személy szerint jól szórakozom rajtuk, tekintve totál nem reprezentálják az ország hozzáállását - néhány rozzant csontot leszámítva kutya nem vágyik a ruszkikra, pártállástól függetlenül.
Az még nagyobb baj,hogy a neonáci trollok is itt vannak,a sötét propaganda dumájukkal. Biztos jó fizetett kápónak lenni...
Persze ők reprezentálják az ország hozzáállását! Melyikét is?

BiancoGasto

Well-Known Member
2018. november 14.
758
918
93
Nekünk a gyenge Oroszország kereskedelmet és piacot jelent, az erős pedig háborút. És ezekben a háborúkban Magyarország mindig is csak szívott. Nem ülünk egy kurv@ nagy hegyen, mint a svájciak, meg az osztrákok, hogy ki tudjuk vonni magunkat ezekből.
Az a baj, hogy jelenleg pontosan ugyanamellett a sorminta mellett folynak az események, mint amit Hitler csinált. Először ő is csak úgy nézett ki, hogy a határon kívülrekedt németeket akarta hataron belül tudni, meg azokat akarta megvédeni.
Ott is nagyon sok "nácisimogató" volt világszerte, akik még tapsikoltak is Hitler működéséhez.
A háború jelenleg is elkerülhetetlen szerintem. A kérdés az ideje és a helye. Én sokkal jobban örülnék, ha ez a háború bentmaradna Oroszországban, vagy mondjuk a kínai végén jönne elő, ellenkező esetben mi megint szívni fogunk...
Ember, gyenge ország erős piac? Mi van?
Németo. erős,hányszor háborúztunk velük az elmúlt 30 évben?
Troll vagy, vagy beütött a cucc...
A náci dumára meg nem is reagálok.

• Tetszik
Reactions: ghostrider and zeal
T

Törölt tag

Guest
Ember, gyenge ország erős piac? Mi van?
Németo. erős,hányszor háborúztunk velük az elmúlt 30 évben?
Troll vagy, vagy beütött a cucc...
A náci dumára meg nem is reagálok.
Szerintem olvasd végig még egyszer! Nem vagyok benne biztos, hogy átment az infó.
Pár megjegyzés:
- Az idézőjelnek a magyarban jelentésmódosító hatása van. o_O
- Németország tényleg erős??? Katonailag? Most akkor kinek is ütött be mi is? 1db működő, teljesen felszerelt dandárt nem képesek kiállítani! És nem akármivel volt gond, hanem a VJTF élére delegált páncélos dandárral. Szerinted az, hogy a toronygéppuska helyére befestett fanyelet tesznek a minősítő gyakorlaton, az talán az erő jele? o_O