[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
A törökök lőtték le.
Ez azt jelenti, hogy bármilyen támadó török gépet nekiállhat az SAA lelőni. Eddig nem lödöztek rájuk, de szerintem ennek most vége. Szélesedik, eszkalálódik a szír-török konfliktus. Korábban mint gondoltam, én ugye azt saccoltam, hogy a hónap vége felé lesz ez. De még mindig nem mentek egymásnak, ezek csak kezdőkörök voltak. Annak bemutatása, a szírek és a törökök részéről is, hogy valóban elszántak egy tényleges összecsapásra, ha másik nem áll meg. (ez mind a két irányban érvényes, oda-vissza) Erdogannak semmi erkölcsi vagy jogi alapja nincs szíriában háborúzni, megszállni, követelőzni, pláne ha a korábbi ténykedését is nézzük az ISIS időkből. Az amik pont ugyan olyan törvénytelenül vannak ott szíriában és dirigálnak. Irakban is akart "rendezkedni" Erdogan, oda is "bevonult", csak nem várta meg amíg a felszólítás után a határidőkor hamuvá égeti az iraki hadsereg az egész török alakulatot tankostul logisztikástul mindenestül az utolsó emberükig. (szerintem megcsinálták volna, ha Erdogan nem húzza el időben a csíkot irakból - az annyival teremtett volna jobb helyzetet, hogy a szíriai bevonulgatások alkalmával nem ünnepel a török nép, mert tudnák, hogy több száz török katona és rengeteg fegyverzet lehet a veszteségük, amit már nem ünnepelnének.) Szerintem a szírek fognak erre a helikopter lelövésre válaszolni.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 008
113
arról még nincs semmi hír hogy mivel lőtték le
egy f16, török légtérből vagy szírből
földről egy manpad vagy földről más
vagy tényleg manpadokat adtak az alkaloidásoknak és azok csinálták
ha eldurvul a helyzet akkor annak a kulcseleme a légifölény lesz
repülhet-e ott bárki, vagy a másik fél lelövi
mert a szíreknek van az s300-a amit odavihetnek, a törökök meg lődözhetnek a török légtérből
és akkor ukrajna 2 áll elő, amikor nem röpül senki
mindent a hagyományos módon, a földről kell megharcolni
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Már meg is érkezett a válasz a szírektől. Szerintem én jól saccoltam, hogy ebből nagy balhé kerekedik.

Danaszkusz, 34 perccel ezelőtt

"The General Command of the Syrian Army says that "Army is ready to respond to Turkish aggression forces""
https://syria.liveuamap.com/en/2020/11-february-the-general-command-of-the-syrian-army-says-that

A szíriai hadsereg főparancsnoka szerint "a hadsereg kész reagálni a török agressziós erőkre" (vagyis tényként kezelhetjük, hogy válaszcsapást fognak mérni)
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Kicsit átnéztem a "verbális nemzetközi pengeváltást" sőt van egy újabb amerikai hír is... (mármint a 4-5 órája kiéleződött szembenállás után, és ez most lényeges tényező) Hááát... erre nem is tudom, hogy mit mondjak. Teljesen úgy hangzik, hogy "a törökök "otthon vannak" szíria megszállt részein, és a támadások a NATO védelmi reflexeit indítják be ??? Vagy mi van ???? Teljesen meghülyült megint a világ ??? Csak úgy kérdezem naivan... :eek::eek:

Washington, egy órával ezelőtt

"The US Secretary of State in a tweet on Twitter: We stand next to our NATO ally Turkey"
https://syria.liveuamap.com/en/2020/11-february-the-us-secretary-of-state-in-a-tweet-on-twitter

Az amerikai államtitkár egy tweetben a Twitteren: A NATO-szövetségesünk, Törökország mellett állunk.

Putyin és Erdogan beszéltek telefonon a helyzetről 4 órával ezelőtt, 5 órával ezelőtt pedig az oroszok felszólítottak minden szíriai kormányerő elleni támadás leállítására.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 008
113
nem hangzott még el felhívás hogy az orosz állampolgárok hagyják el törökországot, nincsenek leállítva a járatok, nem volt még közlemény a telefonmegbeszélésről se, nemhogy sajtótájékoztató a gazdasági szankciókról
az rt-n néma csend, a sputnikon van egy semmitmondó cikk a helikopterről
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
nem hangzott még el felhívás hogy az orosz állampolgárok hagyják el törökországot, nincsenek leállítva a járatok, nem volt még közlemény a telefonmegbeszélésről se, nemhogy sajtótájékoztató a gazdasági szankciókról
az rt-n néma csend, a sputnikon van egy semmitmondó cikk a helikopterről
Hát a csenden nem csodálkozom. Viszont Erdogan már meghirdette, hogy szerdán reggel fogja kihirdetni hogy mit fognak csinálni. Az előjelek nem jók. Putyinnal már beszélt előtte amikor ezt mondta, az amerikaiak nemrég mondták el, hogy "Erdogan NATO szövetségesünk, mellette állunk"... ???? Tessék ?? A szíriai Idlib annektálásban ? :rolleyes:

Az jutott eszembe, akkor hol álltak az amik, amikor Erdogan etette, utaztatta, logisztikailag kiszolgálta az ISIS-t, üzletelt velük a lopott olajjal, meg persze egy rakás ország a törökökön keresztül tolta az egész iszlám államot. (had ne térjek ki a részletekre) Az is eszembe jutott, hogy a törökök (NATO tag) százával sértette meg a görögök légterét, persze éves szinten. Még volt hogy egymás gépét is kicsinálták, vadászgép + pilóta annyi... Szóval akkor hol álltak az amerikaiak ? A NATO tag mellett ? (de melyik mellett is ? :rolleyes: mert ugye mind a kettő a mi kutyánk kölyke... :)) Ja, és akkor milyen hadműveleteket indított amerika a NATO tag védelmében ? Volt válasz offenzíva ? A NATO tag ellen, aki elkövette ? :rolleyes::D (a törökök ugye) Csak kis szarkasztikus gondolatok a nemzetközi jogról, hm.... szóval "illegális tevékenységek" támogatásáról és elnézéséről stb. stb... Ezek a súlyos alkalmi süketség és vakság jelei, amikor csak azt látják és azt hallják, amit akarnak. Én nem pártolom Assadot a múltkori nyilatkozatai óta, de nemzetközi jog betartása az mikor lesz ? Nemzetközi jog az akkor van, ha nekik éppen úgy tetszik ? Mondjuk a NATO-nak... Ilyen mocskos egy világ nem mostanában volt.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
A pilóták mindig elviszik a showt, pedig a török válaszcsapásban 115 célpontot lőttek, köztük három tankot, két tüzérségi állást és egy helikoptert.
https://www.reuters.com/article/us-...r-five-soldiers-killed-in-syria-idUSKBN2041FJ

Öt halott török katonára ez a válasz. Aszadnak másik módszert kell keresnie Idlib visszaszerzésére, mert ha porig akarja bombázni, mindenkit elüldözni és a maradékot is kifosztani, akkor hullani fognak az ő helikopterei, tankjai, ágyúi és katonái is.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 158
113
A török hadsereg konvoja, a szír hadsereg csapását követően (videoval):

https://southfront.org/in-video-tur...g-near-saraqib-following-syrian-army-strikes/

524808b955541b1d2b9dfb1213e5e69cce7f9a9e6092d8b8df4bd75e52ee00dc.jpg


2-15-768x1024.jpg
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 401
2 679
113
Hát a csenden nem csodálkozom. Viszont Erdogan már meghirdette, hogy szerdán reggel fogja kihirdetni hogy mit fognak csinálni. Az előjelek nem jók. Putyinnal már beszélt előtte amikor ezt mondta, az amerikaiak nemrég mondták el, hogy "Erdogan NATO szövetségesünk, mellette állunk"... ???? Tessék ?? A szíriai Idlib annektálásban ? :rolleyes:

Az jutott eszembe, akkor hol álltak az amik, amikor Erdogan etette, utaztatta, logisztikailag kiszolgálta az ISIS-t, üzletelt velük a lopott olajjal, meg persze egy rakás ország a törökökön keresztül tolta az egész iszlám államot. (had ne térjek ki a részletekre) Az is eszembe jutott, hogy a törökök (NATO tag) százával sértette meg a görögök légterét, persze éves szinten. Még volt hogy egymás gépét is kicsinálták, vadászgép + pilóta annyi... Szóval akkor hol álltak az amerikaiak ? A NATO tag mellett ? (de melyik mellett is ? :rolleyes: mert ugye mind a kettő a mi kutyánk kölyke... :)) Ja, és akkor milyen hadműveleteket indított amerika a NATO tag védelmében ? Volt válasz offenzíva ? A NATO tag ellen, aki elkövette ? :rolleyes::D (a törökök ugye) Csak kis szarkasztikus gondolatok a nemzetközi jogról, hm.... szóval "illegális tevékenységek" támogatásáról és elnézéséről stb. stb... Ezek a súlyos alkalmi süketség és vakság jelei, amikor csak azt látják és azt hallják, amit akarnak. Én nem pártolom Assadot a múltkori nyilatkozatai óta, de nemzetközi jog betartása az mikor lesz ? Nemzetközi jog az akkor van, ha nekik éppen úgy tetszik ? Mondjuk a NATO-nak... Ilyen mocskos egy világ nem mostanában volt.
Ha a törökök szárazföldön tisztességgel bemennek, akkor az 5. cikkely nem él. Orosz részről mehetne minden, ha úgy tartja kedvük. Sőt, ha kardigán visszalő, akkor casus beli. A boszporus..
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
A török hadsereg konvoja, a szír hadsereg csapását követően (videoval):

https://southfront.org/in-video-tur...g-near-saraqib-following-syrian-army-strikes/

524808b955541b1d2b9dfb1213e5e69cce7f9a9e6092d8b8df4bd75e52ee00dc.jpg


2-15-768x1024.jpg
Azt ugye nem részleteztük, hogy az oroszok számtalan katonai tanácsadója veszett oda az elmúlt hetekben a "békés lázadók" rajtaütéseiben. Ez nem is volt egy nagy tüzérségi csapás, csak olyan figyelmeztetés féle. (tüzér pk. volt a főnököm, ahonnan vezérelte a csapást a főnököm, ott ültem mellette én is, úgy hogy tudom mit beszélek, az amerikaik meg 6 vagy 8 löveggel szedték szét ripityomra Rakkát 2 hónap alatt, szóval a hagyományos nehéztüzérségi csapás az még ma is "ellenállhatatlan" és brutálisan pusztító tud lenni, pláne ha olyan lőszerrel lőnek össztüzet - a törökök is alkalmazták sokszor korábban a kurdok ellen átlőve a határon, legutoljára az északi megszálláskor - Assadot is a nehéztüzérségi lövegei mellett fényképezték le az ősszel - amíg a rakéták és a légierő ellen meg tudják védeni, a nagy buffok még ma is félelmetes és lehengerlő fegyverek tudnak lenni - a franciáknak is van 12db irakban, gépesített gyorsan mozgók, úgy tudom lödöztek azokkal is az isis felszámolásán az irakiaknak, 1 éve még ott voltak náluk, azóta nem tudom)