[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Ami engem nem hagy nyugton,az az hogy hol az iráni avtobaza csapat? Anno lehozták Dzsordzsék legdrágább kis játékát az égről,most ezekkel a bájraktárakkal nem próbálkoznak? Vagy ezek már fejlettebbek? Nem hinném?. Milyen jól nézne ki egy rakás parkoló török drón a szuhojok árnyékában.

ahhoz lőni kell
és tűzszünetről lenne szó
kinn van a teljes szöveg:
https://syria.liveuamap.com/en/2020/5-march-the-full-text-of-the-initial-turkishrussian-agreement
és itt sincs szó az m4 alatti részről, egyáltalán a végleges határokról se, csak hogy az aktuális frontvonalon megállnak a felek

Nem kell lőni, nézz a térképre. Ha az M4 mindkét oldalán 6 km-es zóna lesz, szerinted melyik "mérsékelt" marad egy percig is a déli oldalon? Még az orosz járőrök megjelenése előtt elhúznak északra, az SAA csak bevonul a kiürített falvakba és megáll a 6 km-es déli zóna végén. Ennyi. Ez bizony a szultán eredeti elképzeléseinek a közelébe sincs, főleg, ha megnézzük a januári és a most kialakított képet. Ugye itt látszik igazán, hogy a háborúban csak kisebb rész a technikai lehetőség (az a sokszáz F16) és sokkal többet jelent a politika... Továbbra is tartom - és persze ez igaz a jelenlegi helyzetre is - hogy várjunk ki a markáns véleményekkel néhány napot...

Állítólag Törökországban lelőtt orosz drón.
BN-KU361_TURKSH_P_20151016140457.jpg

https://si.wsj.net/public/resources/images/BN-KU361_TURKSH_P_20151016140457.jpg
Talán Orlan-10es
GJSGDKUTVJGC3DXQDALKNE7WFI.jpg

https://www.armytimes.com/resizer/y...aws.com/public/GJSGDKUTVJGC3DXQDALKNE7WFI.jpg
Kamu, nezd csak meg az Orlan 10 felso szarnyas, ez meg also.

• Tetszik
Reactions: laiki and grigorij3
Nem kell lőni, nézz a térképre. Ha az M4 mindkét oldalán 6 km-es zóna lesz, szerinted melyik "mérsékelt" marad egy percig is a déli oldalon? Még az orosz járőrök megjelenése előtt elhúznak északra, az SAA csak bevonul a kiürített falvakba és megáll a 6 km-es déli zóna végén. Ennyi. Ez bizony a szultán eredeti elképzeléseinek a közelébe sincs, főleg, ha megnézzük a januári és a most kialakított képet. Ugye itt látszik igazán, hogy a háborúban csak kisebb rész a technikai lehetőség (az a sokszáz F16) és sokkal többet jelent a politika... Továbbra is tartom - és persze ez igaz a jelenlegi helyzetre is - hogy várjunk ki a markáns véleményekkel néhány napot...
Minden tiszteletem mellett, arra hogy kisebb rész a technika (sok F-16), nagyobb rész a politika, azért én odanyesném hogy Putyó politikáját viszont ez támasztja meg egy pöttyet :

1920px-PC-24_%C2%AB%D0%AF%D1%80%D1%81%C2%BB.JPG

Így azért könnyebb leülni tárgyalni és politikát csinálni, szerintem.

A többivel egyet értek!

Err jó pèlda Afghanisztán is. Volt szuperhatalom, nem többszáz F-16, hanem F-22-vel, szépen eredménytelel hazamegy 18 év és többezer milliârd dollár elpocsékolâsa utân. Mi a tanulsâg? Szuperfegyver ideoda, a csatamezö kirâlynéja a gyalogsâg. A gyözelmet vèrrel irjâk, nem csak pènzzel és technikâval.

Err jó pèlda Afghanisztán is. Volt szuperhatalom, nem többszáz F-16, hanem F-22-vel, szépen eredménytelel hazamegy 18 év és többezer milliârd dollár elpocsékolâsa utân. Mi a tanulsâg? Szuperfegyver ideoda, a csatamezö kirâlynéja a gyalogsâg. A gyözelmet vèrrel irjâk, nem csak pènzzel és technikâval.
Mert ott nincs mit szétbombázni. Szerbiában volt.

Minden tiszteletem mellett, arra hogy kisebb rész a technika (sok F-16), nagyobb rész a politika, azért én odanyesném hogy Putyó politikáját viszont ez támasztja meg egy pöttyet :

1920px-PC-24_%C2%AB%D0%AF%D1%80%D1%81%C2%BB.JPG

Így azért könnyebb leülni tárgyalni és politikát csinálni, szerintem.

A többivel egyet értek!
Azért a nukit kicsit felejtsük el.

• Tetszik
Reactions: Leonidas
értelmezzük:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
és a megállapodás tényleg úgy rendelkezik hogy az ensz által elismerten tenoristákra tovább lehet vadászni, csak ez nem jelenthet civilek vagy civil létesítmények elleni támadást
vagy nem értem hogy ezt hogy gondolták, vagy tényleg csak átmenetinek szánták ezt a megállapodást

• Tetszik
Reactions: fishbed
Azért a nukit kicsit felejtsük el.
Nincs ilyen hogy felejtsük el.

Mikor leülsz tárgyalni, VAN jelentősége hogy ki fia borja vagy, és mi van a hátad mögött.
Ha elfelejthető lenne a Nuki, én fixre veszem hogy mikor Erdogan elkezdte kérni az 5. cikkelyt, több NATO tagország lefuttatott volna némi analízist azzal kapcsolatban, hogy mit nyerhet - veszíthet ha megsegíti a törököket a szírek kontójára úgy, hogy mögöttük vannak az oroszok. Nuki nélküli oroszokkal a képletben benne van hogy jobban beleállnak többen abba a hülyeségbe, amit láthatóan el is kezdtek még NY-Eu-ban is: Oroszország és Asszad tehet mindenről, a törökök meg csak azért agresszorkodnak mert vissza akarják telepíteni a sok szegény menekültet Szíriába(pakit, fekete afrikait, indiait, bangladesit, mindenkit).

Lehet már az Ukrán helyzet sem úgy alakult volna a Krím végett nuki nélküli Oo-al., ahogy alakult, hogy megy a látszat ellenkezés, de kb. a világ feltette a kezét valójában, ez a status quo lesz innentől hogy a Krím Orosz, hiába adják ki nyugaton másféle tartalommal a térképeket...

Ez álom, hogy felejtsük el a nukit, mikor a nagyok közt az egyik belépő szintje annak, hogy komolyan vegyenek...

Nincs ilyen hogy felejtsük el.

Mikor leülsz tárgyalni, VAN jelentősége hogy ki fia borja vagy, és mi van a hátad mögött.
Ha elfelejthető lenne a Nuki, én fixre veszem hogy mikor Erdogan elkezdte kérni az 5. cikkelyt, több NATO tagország lefuttatott volna némi analízist azzal kapcsolatban, hogy mit nyerhet - veszíthet ha megsegíti a törököket a szírek kontójára úgy, hogy mögöttük vannak az oroszok. Nuki nélküli oroszokkal a képletben benne van hogy jobban beleállnak többen abba a hülyeségbe, amit láthatóan el is kezdtek még NY-Eu-ban is: Oroszország és Asszad tehet mindenről, a törökök meg csak azért agresszorkodnak mert vissza akarják telepíteni a sok szegény menekültet Szíriába(pakit, fekete afrikait, indiait, bangladesit, mindenkit).

Lehet már az Ukrán helyzet sem úgy alakult volna a Krím végett nuki nélküli Oo-al., ahogy alakult, hogy megy a látszat ellenkezés, de kb. a világ feltette a kezét valójában, ez a status quo lesz innentől hogy a Krím Orosz, hiába adják ki nyugaton másféle tartalommal a térképeket...

Ez álom, hogy felejtsük el a nukit, mikor a nagyok közt az egyik belépő szintje annak, hogy komolyan vegyenek...

Az EU vezetése helyében pl. a jövőben az egyik legfontosabb prioritásom pont egy korszerű és fiatal kellő méretű atomütőerő megteremtése lenne.

átolvasva a megállapodást még egyszer, az tűnik fel hogy ez egyáltalán nem arról szól hogy az M4-től északra török, délre pedig ruszki fennhatóság lenne
ez arról szól hogy az M4 körül lesz egy korridor, az alkaloida pedig tovább bombázható (és akkor jönnek majd a komplikációk a töröknek öltözött alkaloidásokkal)
a hezbollának vajon mi a státusza az ensznél?