R
rejsz felügyelő
Guest
Ha túl vagyunk a járványon csinálhatna valaki egy közvélemény-kutatást hogy hány kiló lisztet kellett kibaszni pl. molyosodás miatt.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Fogkrém, multivitamin, tusfürdő, bioélelmiszerek érintetlenek.
A zöldséges fullon van, szebbnél szebb gyümölcsök és zöldségek.
Budipapír, liszt, cukor, olaj sehol. Egy évben jó, ha fél liter olívaolajat elhasználunk, pedig elég sokat eszünk halat, de ezek kartonszámra veszik.
Fogselyem bármelyik boltban van. Reggel 8-ra kirakják budipapírt, de egy ember egyet vehet. A nagyobb bevásárlóközpontok előtt reggel már kiülnek a """németek""", majd beküldik a gyerekeket a boltba. Ezután mennek a szülők, 2-3 csomag budipapír, persze megy a balhé. Az eladók próbálnak rendet csinálni, közben a kölykök lerámolják a csokispultot.
Mivel senki nem beszél németül, esélytelen rendet tartani, így elengedik őket a kasszához. Mikor jöttem ki fogkrém/fogselyem beszerzési útról, akkor a DM előtt már pofás kukac csokipapír (Snickers, Mars, stb.) volt a padok alatt.
Rendőrt hiába hívsz, mert azok az üzletzárást ellenőrzik, illetve szénszőjobboldaiaknál tartanak házkutatósdit.
Legnagyobb aljanépség hord el mindent, plusz ásványvíz, majd irány a Sozialamt, mert rászorulóként viszik a blokkokat a bevásárlás után, mert csak egy 6-14 év közötti gyerek után 125€/fő/hónap értékben az állam visszafizeti ezt is... (ha dolgozol, akkor természetesen nem, akkor adót fizetsz)
Na ez a másik. Amíg nem kávéztam kb. évente egy csomag cukor sem fogyott el.Itthon is hasonló a helyzet.Azt mondjátok meg nekem,hogy mit csinának ennyi budipapírral?Cukrot évek óta nem vettem(most sem fogok rászokni mert esélyem sincs)...
Cserealap? Mire? Ha nem rabolná le a sok barom a boltot, akkor lenne minden. Mit kell cserélni? Kitört a zombi apokalipszis vagy a mi faszom...?Tudod amúgy mekkora a családja, milyen ott az ivóvíz ellátás minősége, megbízhatósága?
1. tényleg sok a szénhidrát, de a rizs fehérjetartalma pl. viszonylag magas az alapélelmiszerek közt. Jól eltartható, akár évekig is. Cserealap is lehet.
2. Honnan tudod, hogy ott milyen a víz minősége? Ha lesz egy hosszabb áramszünet (4+ óra), akkor a vízellátás is akadozni kezd. Én mindig tartok itthon 1-2 zsugorral, ha gond lenne pár napot kibírjak.
3. Ja,
4. Az erkélyen lehet, hogy elég hűvös van most, hogy az mennyiség egy hetet kibírjon. Többet zöldségből nem érdemes halmozni az eltarhatóság miatt, ahogy említetted is.
Egyes ázsiai fogások sok olajat használnak. Ha sok rántott ételt csinálnak, akkor is gyorsan el tud fogyni. Továbbra sem tudjuk mekkora a családja. Továbbra is lehet cserealap. Sokáig eltartható. Legjobb esetben nemlesz nagy gond, és idén nem vesz már rizst, olajat, és ennyi az egész. Rossz esetben meg van valamije, amivel tud csereberélni.
Ma vettem motorolajat. A kívánt típusból az utolsó palackot hoztam el, azt mondta az eladó, hogy egyes népszerű márkákból (Total) nincs is készletük, és bizonytalanok, hogy mikor lesz. Nem azt akarom ebből kihozni, hogy francia motorolajra cserélheti el, hanem, hogy akármire. Még az elején vagyunk, és senki nem tudja, hogy lazulni vagy szorulni fog a helyzet. Te itthon bízol a kormányban (annyira, hogy aszerint cselekszel, ahogy itt írod is, hogy feltételezed, hogy nem fogják ezt a helyzetet annyira elkúrni, hogy anarchiába süllyedjünk). A videóban látott ember esetleg nem bízik az ő kormányában/társadalmában ennyire.Cserealap? Mire? Ha nem rabolná le a sok barom a boltot, akkor lenne minden.
Na ez a másik. Amíg nem kávéztam kb. évente egy csomag cukor sem fogyott el.
Cserealap? Mire? Ha nem rabolná le a sok barom a boltot, akkor lenne minden. Mit kell cserélni? Kitört a zombi apokalipszis vagy a mi faszom...?
Erre az egész csere hülyeség feltevésre semmi szükség nem lenne, ha a társadalom komoly szelete nem lenne nettó kretén. Ennyi.Ma vettem motorolajat. A kívánt típusból az utolsó palackot hoztam el, azt mondta az eladó, hogy egyes népszerű márkákból (Total) nincs is készletük, és bizonytalanok, hogy mikor lesz. Nem azt akarom ebből kihozni, hogy francia motorolajra cserélheti el, hanem, hogy akármire. Még az elején vagyunk, és senki nem tudja, hogy lazulni vagy szorulni fog a helyzet. Te itthon bízol a kormányban (annyira, hogy aszerint cselekszel, ahogy itt írod is, hogy feltételezed, hogy nem fogják ezt a helyzetet annyira elkúrni, hogy anarchiába süllyedjünk). A videóban látott ember esetleg nem bízik az ő kormányában/társadalmában ennyire.
Én pl. élesztőre cserélnék pálinkát szívesen.![]()
Pontosan. És a sok hülye büszke magára, hogy jól kibaszott mással. Olyan hülye, hogy fel sem fogja, hogy hülye.Az a baj,hogy a sok korlátolt miatt te is vásárlási kényszerben vagy.Egyszerűen nem teheted meg,hogy nem veszel teszem azt budipapírt ha találsz, mert ha úgy vennél ahogy általában szoktad nem fogsz találni amikor valóban szükséged lesz rá.Ez a legszörnyűbb az egészben,mások butasága kényszerít arra,hogy vásárolj.
Utánfutós személyautók állnak sorban a malomnál, hogy vihessenek 1-1 raklap lisztet...
Tényleg itt a világvége.
Szerencsére a szívlapát ára nem ment fel, amivel tarkón lehet baszni ezeket.Gondolom ekkora mennyiség már inkább nyerészkedésre kellene nekik.
Gondolom ekkora mennyiség már inkább nyerészkedésre kellene nekik.
Ha ez bekövetkezik,akkor a rendfentartás és a törvényesség is megszünik.Akkor a készlete nem cserealap,hanem csábitó célpont.anarchiába süllyedjünk
Valójában neked is van élesztőd. Ott van mindenhol, a levegőben, a lisztben, stb.Én pl. élesztőre cserélnék pálinkát szívesen.![]()
Ha ez bekövetkezik,akkor a rendfentartás és a törvényesség is megszünik.Akkor a készlete nem cserealap,hanem csábitó célpont.
Szóval ez a nyakló nélküli felhalmozásnak nincs sok értelme.
De szerintem el fogják engedni a virust,ha záros időn belül nem sikerűl megfékezni.Inkább lemondanak a népesség 5-7%áról,mintsem a gazdaság leállásával megkockáztassák az összeomlást.És ez a rideg döntést,ha szükség lesz rá,meg kell hozni.Az összeomlást bármi áron meg kell akadályozni.
Hát elég fekete a humoraValaki nagyon gonosz módon ezt a vírust nyudíjreformnak nevezte....
Norvég millenárisok.Valaki nagyon gonosz módon ezt a vírust nyudíjreformnak nevezte....
Élesztővel már dolgoztam, kovászt még nem neveltem. Lehet, hogy nekilátok most, az egyetlen tasak szárított élesztőt amit szerezni tudtam kincsként fogom őrizni.Valójában neked is van élesztőd. Ott van mindenhol, a levegőben, a lisztben, stb.
Készíts kovászt. Egy hét alatt "felnő", aztán "nevelgetheted", ameddig szükséged van rá.
Ha véletlenül kifogynál a pálinkából, de van cukrod, akkor alkoholt is tudsz vele csinálni.![]()
Meg itthon valamelyik firkászoldal használtaNorvég millenárisok.
Az amcsi általános iskolások meg boomer removernek.
Jó móka. Olyan mint egy új családtag.Élesztővel már dolgoztam, kovászt még nem neveltem. Lehet, hogy nekilátok most, az egyetlen tasak szárított élesztőt amit szerezni tudtam kincsként fogom őrizni.
Milyen nyerészkedésre?Mindenkinek egy halom budipapír van otthon,amiből meg nem halmozott fel készleteket abból meg van a boltban elég.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..