Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 775
25 303
113
Influenza járvány van. Legyengít, közben eséllyel elkapod a Koronavírust, azonnal kinyír. Minek írnak be? Koronavírus, pedig már az influenza is kinyírt volna 90%ban.

Olyan ez az egész járvány, mint a kivégzésnél a plusz egy lövés. Öten lőnek rád, ebből már 3 halálos, 1 éri a gerinced, de jön a hadnagy, és fejbe is lő. Viszont, míg influenza kapcsán megvonjuk a vállunkat, addig a Korona kapcsán mindenki megrémül és teljesen önkívületbe kerül a helyzettől. Ez pánikként kihat a lakosságra, jön a Gmédia, ezt tovább táplálja, valakik (médiagecik) ebben a médiájuk kapcsán esélyt látnak, kattintások, és hopp, észre se vettük, át vagyunk verve. Ki nem szenved el gazdasági veszteséget? A média. Neki qurva jól megy, de közben tarhálnak, mert már megszokták. És akkor eljön ez a helyzet, hogy mindenki otthon ül, nézné a Netflixet, de a médiaGik csökkentik a sávszélt. Aztán 1x csak huss, mint az influenza eltűnik az egész a fenébe. Mindenki elkezd vakcinát vásárolni, a gyógyszergyártók koccintanak, tovább mérgezzük magunkat. Ki nem szenved el veszteséget? A gyógyszeripar. Aztán, ha lecsengett a dolog, mindenki megy a saját útjára. A gazdaság helyreáll, Ázsia tovább erősödik, Európa a vízfej miatt továbbra is lemarad, holott nemzetállam szinten sokkal előrébb tartanának.

Az USA még szívhat a Koronavírussal, de ismerve a jenkiket, a médiájuk ha a saját veszteségeikről lesz szó, azt fogják kihozni a dologból, hogy van vakcina, beoltanak mindenkit, és náluk nem lesz gazdasági visszaesés, harcolhatnak tovább Kínával, miközben Európa taccsra tette magát évekre, mint 1939-45 között. Mindenki boldog. A Show folytatódhat. A népek még fáradtabbak lesznek, még befolyásolhatóbbak, és teszik azt, amit a piac akar tőlük.

Részben ez is egy vetület, igen...
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 877
18 209
113
Bassza meg!! Ez még mindig jelentős emelkedés....

Van olyan érzésem, hogy az olaszok, minden lépést eggyel később tesznek meg, mint kellene. Futnak az események után és akkor is mediterrán a lazaságuk hozzá. Spanyolok szintén. Néztem a kínai és Dél Koreai adatokat. Meg a többi európai infót. A két mediterrán állam valamit elrontott nagyon.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Azt nem értem hogy a varródákat amiket lehet. Miért nem lehetne átálítanni mosható szájmaszkok varrására.
Ahhoz alapanyag is kell. Felénk önkéntesek, varrókörök, nyugdíjas szabók is varrják, most már van rendes anyag, meg pl a gumit úgy dobják össze az emberek, boltok.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 661
90 616
113
Ha a németek 60-70%-os fertőződéssel számolnak ott még a legalacsonyabb halálozási adattal is több millió halott, csak Németországban.
Nem egészen. Ezt úgy számolták, hogy a valós fertőzés a mért adatnak a 10-15-szöröse. Tehát az olaszok így szamolva ma 750 000 ferzőzötznél járnak, arra van 6 500 halott. Ez kevesebb mint 1%-os halálozási ráta.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 877
18 209
113
Úgy sem állt túl fényesen az európai autóipar eladás terén, kérdés, hogy kell e valamit behozni egyáltalán?

Hogyne kellene. Lemaradás van már. A BMW körlevélben kiadta, fütyül az elektromos autókra. Mert az még ok lesz, több évtized. A benzin és diesel motorjait fejleszti tovább. Porhintés az elektromos autózás és hibrid dolog, még néhány évtizedig, emdddig az olaj ennyi lesz, vagy olcsóbb. Minden megy a régiben, hamarosan.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 841
18 928
113
Hogyne kellene. Lemaradás van már. A BMW körlevélben kiadta, fütyül az elektromos autókra. Mert az még ok lesz, több évtized. A benzin és diesel motorjait fejleszti tovább. Porhintés az elektromos autózás és hibrid dolog, még néhány évtizedig, emdddig az olaj ennyi lesz, vagy olcsóbb. Minden megy a régiben, hamarosan.
Hol van ez a körlevél? A kijárási tilalmat elrendelő mellett?
 

Inno

Well-Known Member
2018. február 27.
189
727
93
Nálunk is
Nah, ha minden igaz van egy itthoni ceg tolem nem messze amelyik raallt a szelepes maszkok gyartasara, meg a simakra. Allitolag. Allitolag jovo heten mar lehet belole szerezni valami par szaz forintert. Egyenlore fenntartasokkal kezelem de hamarosan kiderul, ha valos a dolog es ertelmes az aru elmondom mi van.
Erre felé is van egy cég, amelyik már a balhé elején gyorsan reagált és bevásárolt megfelelő alapanyagból azóta a varrodájából jön a maszk közvetlenül a klinikára az ellátáshoz.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 775
25 303
113
Itália tekintete már Moszkván:
https://tass.com/politics/1133571
..
"In response to Italy’s request, the president of Russia confirmed readiness to promptly provide the required assistance and informed about its practical parameters. In particular, supplies of means of protection and mobile vehicles mounted on Kamaz trucks for spraying disinfectants over transport and in the areas as well as medical and other equipment are to be delivered, while Russian specialists are to be dispatched to the country’s worst-hit regions for practical assistance," the Kremlin said. "The deliveries will be carried out by the Defense Ministry on aircraft of the Aerospace Force of the Russian Federation," the statement said.

For his part, Conte "sincerely thanked [the Russian president] for the steps taken by Moscow to support Italy during those difficult times."
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 019
2 693
113
Mindeközben:
Újabb momentumos politikusról derült ki, hogy koronavírus-járvány sújtotta területről jött haza, majd vizsgálat nélkül járni kezdte az országot
https://pestisracok.hu/ujabb-moment...jd-vizsgalat-nelkul-jarni-kezdte-az-orszagot/

De miért nem különítik el a diákokat akik kapcsolatba kerültek a fertőzött diákkal és anyjával (úgy, hogy a srác cirka 3 hete nem volt iskolában).

Influenza járvány van. Legyengít, közben eséllyel elkapod a Koronavírust, azonnal kinyír. Minek írnak be? Koronavírus, pedig már az influenza is kinyírt volna 90%ban.

Olyan ez az egész járvány, mint a kivégzésnél a plusz egy lövés. Öten lőnek rád, ebből már 3 halálos, 1 éri a gerinced, de jön a hadnagy, és fejbe is lő. Viszont, míg influenza kapcsán megvonjuk a vállunkat, addig a Korona kapcsán mindenki megrémül és teljesen önkívületbe kerül a helyzettől. Ez pánikként kihat a lakosságra, jön a Gmédia, ezt tovább táplálja, valakik (médiagecik) ebben a médiájuk kapcsán esélyt látnak, kattintások, és hopp, észre se vettük, át vagyunk verve. Ki nem szenved el gazdasági veszteséget? A média. Neki qurva jól megy, de közben tarhálnak, mert már megszokták. És akkor eljön ez a helyzet, hogy mindenki otthon ül, nézné a Netflixet, de a médiaGik csökkentik a sávszélt. Aztán 1x csak huss, mint az influenza eltűnik az egész a fenébe. Mindenki elkezd vakcinát vásárolni, a gyógyszergyártók koccintanak, tovább mérgezzük magunkat. Ki nem szenved el veszteséget? A gyógyszeripar. Aztán, ha lecsengett a dolog, mindenki megy a saját útjára. A gazdaság helyreáll, Ázsia tovább erősödik, Európa a vízfej miatt továbbra is lemarad, holott nemzetállam szinten sokkal előrébb tartanának.

Az USA még szívhat a Koronavírussal, de ismerve a jenkiket, a médiájuk ha a saját veszteségeikről lesz szó, azt fogják kihozni a dologból, hogy van vakcina, beoltanak mindenkit, és náluk nem lesz gazdasági visszaesés, harcolhatnak tovább Kínával, miközben Európa taccsra tette magát évekre, mint 1939-45 között. Mindenki boldog. A Show folytatódhat. A népek még fáradtabbak lesznek, még befolyásolhatóbbak, és teszik azt, amit a piac akar tőlük.

Ezt ugyanazon a napon?