[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Természetesen, hiszen súlyos károkat okoznának a hazánknak az első hullámban jövők. Esélyt se szabad hagyni nekik.
Az első hullámban jövők még az ukránokkal se bírtak, így a harcok kezdete óta fél Donbassz ukrán megszállás alá került!! A harcok elején Szlavjanszk és Kramatorszk pl. még a szakadároké volt, ma meg nézd meg hol van a fegyverszüneti vonal. Ezért ne rettegjél már annyira a hetenként összeomló orosz gazdaság hadseregétől ... szóval minek is az az állandóan terjeszkedő NATO?! :D:p
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 660
27 819
113
Mitől olyan nagy mester ő? Ha megnézzük Oroszország külkapcsolatait az EU-val nagyon megromlott a viszony olyan dolgok miatt mint a megszállások, a maláj gép lelövése vagy a gyilkosságok EU-s városokban, amiket ő megrögzötten tagad úgyhogy ez a rossz viszony meg is rekedt. Az USA-val visszatértek a hidegháborúba amit proxiharcokkal és gazdasági korlátozásokkal vívnak, ehhez képest Kínával nem javult ennyire a viszony csak olyan partneri maradt mint volt. A Krímet megszerezték ugyan de ezért Ukrajnával totálisan megromlott a kapcsolatuk és egy kilátástalan háborúba torkollott. Szíriában se lehet eredményt hirdetni mert ott se látszik még a hatalmi harc vége. Az olajállamokkal olyan lett a kapcsolat, hogy bedöntötte az Urals olaj árát 20 dollár alá, Törökországgal meg elég közel állnak ahhoz, hogy egymást lőjjék.

Szóval mire fel ünnepelteti magát, erre a sok sikertörténetre?
1) Az EU sose akarta igazán egyenlő félként kezelni az oroszokat lásd. vagy 20 év alatt sem tudtak a vízumkönnyítésekről megállapodni aminek aztán be is tett rendesen az ukrán válság. Aki meg közeledett volna szépen kinyírták politikailag. Amíg csak egy szatellit térségként tekintenek Oroszországra komolyabb együttműködés nem lehetséges és részben ezért is indult meg a gazdasági kapcsolatok keletre fordítása jóval az ukrán válság előtt.
2) Ha valakinek akkor az USA-nak végképp nem érdeke egy megerősödött Oroszország, mivel geopolitikailag továbbra is konkurenciát jelent neki. Nem véletlenül terjeszkedett ám a NATO keletre és van 130 kilométerre Szentpétervártól. Kihasználták az orosz gyengeség időszakát és mikor a medve visszajön a meccsbe azonnal "orosz agresszió" meg minden szépség. A héten Pompeo pl azt nyilatkozta, hogy Oroszország HÁTRÁLTATJA a koronavírus elleni harcot. Az az Oroszország aki most küld humanitárius egységeket Taljánföldre. Ezután no további komment az USA esetében.
3) Egy volt pekingi magyar nagykövetet idézve Kínának politikai megfontolásból nincsenek szövetségesei csak partnerei, de az oroszokkal folytatott viszony kvázi szövetséginek tekinthető.
4) Az ukrajnai eseményekből már lassan mindenkinek elege lesz és szépen be is fog fagyni. Zelenszkij is megmondta belátható időn belül Krím nem lesz ukrán. (ha azt mondta volna sose akkor kicsinálják politikailag) Továbbra is az a kulturális és nemzetiségi politika megy Ukrajnában ami a keleti eseményekhez vezetett és itt is amíg nem lesz politikai változás megoldás sem lesz. Ja és ki is akarná sztornózni a minszki megállapodást amúgy?
5) Ország legnagyobb része felszabadítva, Idlib kapcsán megy még a péniszméregetés. Oroszok beléptek, Aszadot kimentették és lenyegében Oroszország nélkül nem lehet a szír kérdést lerendezni. Tartusz biztosítva, Hmejmím is. Én továbbra is nyereségként értelmezem bár ki vagyok én hisz csak egy szakdogát írok belőle.
6) Oilprice adatai szerint 21,4 dollár/hordó áron áll az Urals és a chart szerint nem esett be 20 alá mint ahogy írtad. Hogy is van ez akkor? Most olajpiacon menni fog egy ideig az izmozás de pont hogy a drágábban termelő OPEC tagok na meg a US palaolaj fogja igazán megszívni. Nemrég volt egy Bloomberg cikk, hogy a legnagyobb orosz termelőknek 2019-ben 4$ volt egy hordónyi olajat felhozni a felszínre ami szállítással, mindennel zusammen lett 20$. Szóval bírni fogják azt az árversenyt.
7) Annyira közel állnak, hogy közösen járőröznek Szíriában az M4 autópályán és Erdogan még a harcok alatt kijelentette, hogy nem fog orosz egységeket lőni.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 609
113
De nem törlik el amíg a kiváltó oka meg nem szűnik, úgyhogy megazezék fognak szívrohamot kapni.
Én? Nekem teljesen 8, hogy oroszországgal mi történik, addig amíg minket nem érint, annak is tapsikolnék ha egész európa orosz lenne, csak hozzánk ne nyúljanak. Közönynek hívják, eu se sokat segített, oroszország se, mi annál többet adtunk már nekik és a világnak.
" Decretum: Ugros eliminandos esse ", eu-s taktika évszázadok óta, kb az oroszok ellen is ezt alkalmazzák csak másabb köntösben, remélem ugyan úgy sikertelenül.
 
  • Tetszik
Reactions: vilmoci

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 582
63 950
113
Kár.

Amúgy volt valami hír infrastruktúra vagy haderő fejlesztési tervekről az elmúlt 1 éven? Azt készpénznek veheted hogy mára az összeset eltörölték. 20 dolláros olajár mellett.
Most szerintem az egeszsegugyre gyurtak ra, epp az olaszokhoz viszik Moszkvabol azt amit azok Brusszeltol es Washingtontol nem kaptak meg. 20 dollaros olajar mellett.
 
R

rejsz felügyelő

Guest
Mondjuk mert úgyis durva válság lesz, ne szopassuk magunkat ezzel is? Mert tévedés ne essék, az európai cégek is szoptak az oroszok elleni szankciók miatt.
Sőt, az orosz mezőgazdaság pl. jól járt és ez nem csak azt jelenti hogy nagyobb területet művelnek, hanem nőtt a műtrágya-termelés(haló, olcsó olaj...), fejlődött a mezőgép-ipar, stb. stb.
 
  • Tetszik
Reactions: szegcsab

vilmoci

Well-Known Member
2010. április 24.
1 688
3 821
113
De nem törlik el amíg a kiváltó oka meg nem szűnik, úgyhogy megazezék fognak szívrohamot kapni.
Ez nálad ugye annyit jelent, hogy a félszigetet újra megszállhassák az ukrik.
Ugye jól értem? Az van a háttérben, hogy végre valahol született egy igazságos rendezés, ahol nem nagyon fog többé sikerülni feszültséget szítani?
Mert ugye a krímiek jól jártak, hogy nem szipolyozzák ki őket többé az ukrik (akik ugye eléggé tájidegenek a környéken), ráadásul a lehetőségekhez képest egy etnikailag is optimális helyzet állt elő.
egyedül az ukrik szabtak rá, mivel nem tudják többé lerabolni a Krímet, bár így is maradt még náluk lopott föld bőven... o_O
Ez miért is lenne jó?
mert helyre állna a rend?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 533
113
Karanténra készülve. Alma-Ata Kazahsztán legnagyobb városa, egykor fővárosa . A videó bemutatja egy városrész karanténba zárásának előzményeit, készülődését.

 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 845
9 665
113
T

Törölt tag 1526

Guest
Lássuk a tényeket:
Lengyel elkövetők fel akartak gyújtani egy házat ukrajnában, ami az ottani Magyar Kultúrális Szövetség irodája.

Nos, akkor kik akarnak ártani a magyarságnak? A lengyelek? Az ukránok? A szélső jobboldali lengyelek és ukránok?
A végrehajtók voltak a szélsőjobbos lengyelek, a közvetítők az AfD-s németek, a felbujtók meg a transznyisztriai oroszok.

Csak az ukránok állítják, hogy oroszbarát lengyelek . Ukrán amit mond 99%-ban hazugság vagy propaganda. 444.hu meg egyáltalán nem hiteles hírforrás.
Nem ukránok állítják, lengyel bíróság ítélte el őket, amit el is ismertek. Nem sikerült az akciótok, lebuktatok.
 
Status
Not open for further replies.