T
Törölt tag
Guest
Nem akarok nagyon akadékoskodni, de van elég sok olyan ember, akinek egyszerűen valamilyen fogyatékosság miatt nem megy a nyelvizsga.Ez a küldjük el a 60 éveseket nyugdíjba ugyanakkora baromság, mint ez:
Engem pl. ezzel jobban felhúztak, mint az összes mutyijukkal együtt véve.
Milyen alapon kapja meg ajándékba a diplomáját az a kókler aki egy tetves nyelvvizsgát nem bír letenni?
Az összes felsőfokú intézmény biztosít kedvezményes tanfolyamokat a tanulóinak, ahol általában elég alacsony a léc ahhoz, hogy a többség átugorja...
Hozzáteszem, hogy nekem még nem kellett, és elég szarul tanulok nyelveket. Később viszont magán szorgalomból megoldottam.
Viszont ismerek aktuálisan a diplomájához éppen a nyelvvizsgájával most szenvedő lányt, aki diszlexiás, és egyszerűen ezt nem veszik nála figyelembe. (Valamennyire jogosan) Közben meg kizárólag angolul néz sorozatokat, mindenféle felirat nélkül. De nem havi kettőt, hanem napi 2-3 órát.
De a diszlexia mellett valószínűleg van még más "dis"-e, mert megszólalni sem igazán tud angolul.
Tudtommal már külföldre is kiment, hogy rá legyen kényszerítve a beszédre is, de csak minimális fejlődést ért el.
Vagy az 5.-6. nyelvizsgáját csinálta a vírus előtt.
Én az ilyen emberek esetén valamilyen nagyon durva bizottsági (saját szakmai, pszichológiai, neurológiai) meghalgatást javasolnék. Mert lehet, hogy különben hogy egy részképesség zavar miatt veszít el az ipar egy kiválló szakembert.
Az biztos, hogy az amnesztia nem jó ötlet!