A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 482
8 806
113
.tudod a kibervedelem es az informatika az utobbi idobe nagy hamgsulyt kapott kap a honvedsegen bellul. Mondanam hogy nezd meg az orszag eteren "legjobb" emberkeinek az igenylistalyat de sajnos nem trheted. Hidd el en ikabb nekik hiszek mint neked. Attol fuggetlenul hogy eladassal goglalkoztal tehat erosen marketing befolyasa alatt alsz.
CISA minősítésem (is) van. Ha ez mond neked valamit. IT biztonsági projekteket (5+) vittem többek között. És fejlesztőmérnökként dolgoztam ipari területen. Utána a legnagyobb (IT) multik partnereinél, ahol a multik mindenféle minősítését megszereztem. Te mi a lóf@szt tudsz, hogy azt gondolod, elhiszem a zagyvaságot, amit összehordasz?

• Tetszik
Reactions: kamm and arcas

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 304
113
Sok mimdemt irtam ide amit hitnek veltetek es ra kis idore az lett a valosag. Aztan meg velem lett lealva megannyiszor vitatkozva hogy nem ugy van az ahogy epp irom... Elfelejtve hogy nem olyan sokkal elotte azon volt velem vitatkozva hogy hulyeseg amit irok es biztos nem ugy van az... Van ralatasom hidd el nem hitemet irom altalaba. Nem hitteriteni vagy iget terjeszteni jarok erre az oldalra.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 304
113
CISA minősítésem (is) van. Ha ez mond neked valamit. IT biztonsági projekteket (5+) vittem többek között. És fejlesztőmérnökként dolgoztam ipari területen. Utána a legnagyobb (IT) multik partnereinél, ahol a multik mindenféle minősítését megszereztem. Te mi a lóf@szt tudsz, hogy azt gondolod, elhiszem a zagyvaságot, amit összehordasz?
Nezd meg a beszerzeseket. Nekem tok mind1 hol dolgoztal ha nem a katonai szeferaba. Ez van ipari gepek hasznalata szerte a vilagon eltrjedt katonai szegmensbe. Barmely hadseregnel korulnezhetsz...ekkora informatikusnak a google hasznalata hozzaferes a nyilvanos adatokhoz nem okozhat gondot. Es valoszinuleg azert tudjak hasznalni az ipari eszzkozoket mert megfelelnek a standardnak.

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 813
26 924
113
Hát amúgy arra van pénz. De a szlovákok meg pl pont ugyan annak a laptopnak a katonai verzióját használták még 5 centivel vastagabb volt kb mint az ipari. Mondjuk ez marketing részben.
Erre gondolsz - Notebook Dell E6400 XFR (a cikk még az ajánlat korából, nem tudom végül ez lett-e):
bd49c27697fad7c4436ca8e7059e6dd6.jpg

https://vat.pravda.sk/obraz-a-zvuk/clanok/16183-dell-pripravil-pre-armadu-extra-odolny-notebook/
Anno azt hiszem 3300€-volt :)

papi

Well-Known Member
2017. április 22.
1 591
4 697
113
Nem mi csinálnánk,hanem a zsidók.Currusra egy kasza kikalapálását nem biznám rá
A legalapabb felújitást 1-2éve 400000dollárért vállalták.Ez lényegében nagyjavitás-felújitás tuninmgal.Az afrikába elég,nekünk kevés.1milka körül viszont már gyakorlatilag egy új hk-t kapsz vissza.Másfél milkáért meg már a toronyóra láncostul is jár hozzá.1200lovas motortol a LAHAT rakétáig.

Erre tudsz adni valami linket?
A cseh, orosz és lengyel számok alapján én ezt nem tudom elhinni.
Talán ez lenne a "toronyóra lánccal" szint.
DmPvIwFX0AE4xpe.jpg

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
744
3 604
93
Nem kicsit zavaró, hogy izraeli helyett a jóval pejoratív zsidó megnevezèst hasznàljàk itt többen is. Nanàrmost nem muszàj szeretni senkit sem, de azèrt a minimum tisztelet megillet minden nèpet, országot, ezen felül ennek a fórumnak tartania kellene egy bizonyos szintet. Ha már egy honvédelmi/katonai fórumon vagyunk, már azért is megilleti az izraelieket a tisztelet, mert nulláról a világ egyik legerősebb haderejét hozták létre! Ja és nem szórakozásból, vagy mert militaristák lennének,hanem mert a puszta túlélésük a tét. Több háborút megnyertek az elmúlt 70 évben,több katonai bravúrt is véghezvittek, többek között magyar származású katonai vezetők és katonák részvételével. Szóval kijár a tisztelet. Ja, és ettől a véleményemtől nem lettem kevésbé magyar.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 829
36 433
113
Erre tudsz adni valami linket?
A cseh, orosz és lengyel számok alapján én ezt nem tudom elhinni.
Talán ez lenne a "toronyóra lánccal" szint.
DmPvIwFX0AE4xpe.jpg
Gyenge itt a net,nem tudok belépni az Elbit oldalára.A cseh modernizáció meg a Nimda programján alapszik.De a Rafaelnek is van egy kitje.
Csak a motorra van vagy 3féle megoldásuk,több fokozatban.Régi motor tuningolva,M60 Continental motorcsaládjábol a régi/900le(ezt rakták a saját T55/62,Centurion korszerűsitésükbe lés a Merkava I/IIbe.)Continental "új"változata/1200le(ez van a Merkava IIIban,anno nekünk ezt ajánlották),R-R perkins 1000/1200le változatokban.
400000dollárrol indulnak a programok,de a felső határ az nyitott.
15éve a grúz T72SIM 600000$/db volt.

• Tetszik
Reactions: Zaphod Beeblebrox

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 131
141 251
113
Nem kicsit zavaró, hogy izraeli helyett a jóval pejoratív zsidó megnevezèst hasznàljàk itt többen is. Nanàrmost nem muszàj szeretni senkit sem, de azèrt a minimum tisztelet megillet minden nèpet, országot, ezen felül ennek a fórumnak tartania kellene egy bizonyos szintet. Ha már egy honvédelmi/katonai fórumon vagyunk, már azért is megilleti az izraelieket a tisztelet, mert nulláról a világ egyik legerősebb haderejét hozták létre! Ja és nem szórakozásból, vagy mert militaristák lennének,hanem mert a puszta túlélésük a tét. Több háborút megnyertek az elmúlt 70 évben,több katonai bravúrt is véghezvittek, többek között magyar származású katonai vezetők és katonák részvételével. Szóval kijár a tisztelet. Ja, és ettől a véleményemtől nem lettem kevésbé magyar.
Szerintem túl sokat gondolsz a dologba. A zsidó önmagában nem pejoratív jelző csak ha te annak akarod érteni. Legalábbis számomra.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 829
36 433
113
Én is használom a zsidó szót,és kifejezetten nem degradálóan.Sőt,azt mondom,hogy tanulni kéne tőlük,és igénybe venni a segitségüket a sereg modernizációjához.
Azonkivül ez a az önmeghatározásuk.Lásd MaZsiHisz.Semmi sértő nincs a zsidó szóban.
Zsidózni az mást jelent,és azt úgy is lehet,hogy le se irják/mondják a zsidó szót.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 304
113
Nem akarok zsidozni sok zsido baratom van. Onmagukra is alkalmazzak a zsido szot. Nallunk ez a megnevezes terjedt el. Az olaszokat se italianozuk a nemetek se deuch az orosz sem russzis a lengyel sem pollak nallunk ahogy a horvat sem croati. Ez van ilyen a nyelvunk. Ettol meg nem serto szerintem. De a lenyeg hogy mondjuk budapesti zsido hitkosseg. Mazsihisz magyarorszagi zsido hitkozseg. Sajat magukat is zsidonak nevezik akkor ebbe semmi prejorativ nincs hogy a nem zsido is zsidonak nevezi oket. Annyin lehetne vitatkozni hogy a zsido az aazthiszem a deliek /judeaiak./ az izraelitak az eszakiak izraeliek. Tehat ha szorszalhasogatoak akarnank lenni eggyik kifejezes sem lehet 100% ban igaz mert 2 kulon csoportot jelol ami eggyesult. Igy a heber megnevezes lenne a helyes mindket csoport osszefoglalasara. Vagy a szemita de abba az arab is benne van.... Tehat az izraelita epp annyira helyes hasznalat vagy epp helytelen tortenelmi szempontbol mint a zsido. Nallunk a zsido terjedt el valoszinuleg azert mert a magyarorszagi zsidosag egy resze judeai torzsekbol ered /es ok maguk adtak maguknak a nevuket./ es a bekeresztelkedok is a judeai iramyvonalat kovettek.
Tehat se a zsido se az izraeli megnevezes nem prejorativ es valojaba eggyik sem pontos de ezt hasznaljuk mert ok is hasznaljak magukra.

BiancoGasto

Well-Known Member
2018. november 14.
758
918
93

Én múltkor kiakadtam szalonzsidózás miatt,meg lettem fenyegetve,hogy repülök az oldalról,szóval csak okosan. :cool:

Amúgy mondjuk @Negan szokott így írni, de őt sok mindennek lehet nevezni de antiszemitának biztos nem.
Szóval lehet valakinél ez egy rossz szokás,mindenfajta pejoratív hátsó gondolat nélkül.

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 813
26 924
113
Nem kicsit zavaró, hogy izraeli helyett a jóval pejoratív zsidó megnevezèst hasznàljàk itt többen is.
Szerintem ez csak Neked bántja a füledet, számtalan cikkben főleg haditechnikai vonalon elhangzik a "zsidó állam" kifejezés, szerintem tök rendben van. Ebben csatlakozni tudok Negan-hoz,mert...:
Én is használom a zsidó szót,és kifejezetten nem degradálóan.

T

Törölt tag

Guest

Azért itt pejoratívan nem nagyon használják a zsidó megnevezést. Ráadásul arra Mackensen is ugrana és menne az illető pihibe. (nagyon helyesen)

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 304
113
Nincsenek lenezve se szarmazasilag se vallasilag ezen az oldalonmint kozosseg. A muzulmanok szerintem sokkal inkabb ha mar a szemitaknal tartunk de azoknal is inkabb csak az elfogult vallasi nezeteket kovetok. /mondjuk azok barmely csoportosulasnal./ legyen hit vagy eszmei.
Annyi hogy van aki nem dol be a heber technika mindenhatosaganak. Pl nekem az a velemenyem hogy nagyon jo fejleszteseik vannak. De nem minden fejlesztesuk vilagszinvonalu. A fejleszteseik java atlagosnak mondhato jo marketingel es nagyon jo arazassal. Es ebbe rejlik az elonyuk haditechnika teren. Legalabbis ami a piaci termekeiket erinti. Kozepes technikat kinalnak alsokozep kategorias aron. Rendelkeunek csucstechnikaval/techmologiaval de azt altalaba nem aruljak./ahogy masok is butitott verziot arulnak hasonlo eszkozokbol./... Es ha mar magyar hadero fejlesztese topik ebbe erdemes lenne oket kovetni kozepes minoseget produkalni also kozepkategorias aron.