Érdekességek a világ országaiból

ap_8ec3a3bc3fa94581aef5b6c7ecb220a1.jpg
Erre mondom, hogy tévedés. Ha 20E t olaj folyt volna, ki a folyócskákban egy hétig tiszta olaj folyna. Akkor mit hülyéskednének ilyen úszó begyűjtő izékkel.
Annak a tartálynak 50 m átmérőjűnek, és 20 m magasnak kellett volna lennie. Próbáld meg elképzelni.
Megnéztem. Pont ekkora :(

Igazad van. Hiànyolom a szokàsos földsánccal való keritést a tartály körül.Petsze nem tudom, hogy a permaftosztos talajon ilyesmi egyáltalán lehetséges. A tank is valószinűleg a szovjet időkből való.
Vagy tíz ekkora tartály van Norilszkban. Most néztem meg.
Itt akkor is van valami suskus. Norilsk nem is kikötőváros. 20E t dízel az egész városnak tíz évre elég. Az erőmű vésztartaléka sem lehet, mert minek égetnének a kazánokban dízelt?

Itt akkor is van valami suskus. Norilsk nem is kikötőváros. 20E t dízel az egész városnak tíz évre elég. Az erőmű vésztartaléka sem lehet, mert minek égetnének a kazánokban dízelt?
Itt lehet van valami sumák, a google térképen meg lehet pont ezt lehet látni (ejj de gyorsan frissítették a terület feletti képeket)? Én nem látok csak 4 tárolót +1-nek a helyét.
https://goo.gl/maps/xQkpU1qGTq4H26gf9

Norilszkba út sem vezet, azért táraznak be ennyit mert nem jöhet minden héten a tartálykocsi. Ipari üzemek kell ez a mennyiség, bányáknak, feldolgozóknak. Az elszigeteltség volt a probléma a mentesítésben is, csak 200 tonnát tudtak kiszivattyúzni, mert nem volt nagy bárkájuk vagy sok tartálykocsijuk amibe kiszívhatták volna.

Igen te meg akkora felháborodással írsz itt mintha számítana valamit meg ilyen csak az oroszoknál történhet, Kolontár megvan? Na ugyan úgy baleset volt, mégse írtad akkoriban, hogy ezekkel a vörösiszap folyókkal még magunkat is felülmúltuk. Nem kell itt a körítésed, köszönjük a hírt és kézcsók.
Nem háborodtam fel csak sajnáltam a dolgot. Én betettem a hírt és a magam részéről ennyibe hagytam volna, de jöttek azok akik elvtársi becsületből elkezdték letagadni vagy bagatelizálni a dolgot. Akkor meg már ki kell állni az igazságért, hogy ne a dezinformációjé legyen az utolsó szó.

Norilszkba út sem vezet, azért táraznak be ennyit mert nem jöhet minden héten a tartálykocsi. Ipari üzemek kell ez a mennyiség, bányáknak, feldolgozóknak. Az elszigeteltség volt a probléma a mentesítésben is, csak 200 tonnát tudtak kiszivattyúzni, mert nem volt nagy bárkájuk vagy sok tartálykocsijuk amibe kiszívhatták volna.
Ja. És olyan se, amiben elhasználják.

"A Moszkvai SPARC Technológiai Központ (MCST) megalkotta az Elbrus-8CB típusú nyolcmagos processzorát, amelynek a maximális órajele 1,5 GHz. A központi egység érdekessége, hogy jelentős mértékben különbözik nem csupán az AMD és az Intel, hanem még a Zhaoxin által készített CPU-któl is, mivel a Very Long Instruction Word (VLIW) architektúrára épül."
https://sg.hu/cikkek/it-tech/141240/nyolcmagos-orosz-processzort-fejlesztettek-ki
0602elbrus2_640x282.jpg

• Tetszik
Reactions: fip7
Gondoltam indítok egy ilyet, Mackensen talán nem bánja ha van egy nem biztonságpolitikai kínai topik is.

"A Moszkvai SPARC Technológiai Központ (MCST) megalkotta az Elbrus-8CB típusú nyolcmagos processzorát, amelynek a maximális órajele 1,5 GHz. A központi egység érdekessége, hogy jelentős mértékben különbözik nem csupán az AMD és az Intel, hanem még a Zhaoxin által készített CPU-któl is, mivel a Very Long Instruction Word (VLIW) architektúrára épül."
https://sg.hu/cikkek/it-tech/141240/nyolcmagos-orosz-processzort-fejlesztettek-ki
0602elbrus2_640x282.jpg
Épp csak gyártani nem tudják, ezért D-Korea gyártja nekik.

• Tetszik
Reactions: formosa1
Gondoltam indítok egy ilyet, Mackensen talán nem bánja ha van egy nem biztonságpolitikai kínai topik is.
Szerintem felesleges. A síma biztpol topiba is belefértek az ilyen tartalmak. Ott csend van és nyugalom, nem pörög annyira, hogy indokolja.
De végül is, nagy baj nem lehet belőle.

Épp csak gyártani nem tudják, ezért D-Korea gyártja nekik.
Egyszer végig nyomoztam ezt az Elbrúsz processzort, amire annyira büszkék az oroszok. Hát, először is jó két lépéssel le van maradva az élvonaltól. másodszor nincs is hozzá gyáruk. Egyből a CIA gyártja nekik. Sejtheted. Annyi közük van hozzá, hogy állítólag oroszok tervezték.

Egyszer végig nyomoztam ezt az Elbrúsz processzort, amire annyira büszkék az oroszok. Hát, először is jó két lépéssel le van maradva az élvonaltól. másodszor nincs is hozzá gyáruk. Egyből a CIA gyártja nekik. Sejtheted. Annyi közük van hozzá, hogy állítólag oroszok tervezték.
Ott van pl a híres AMD, akiknek annyi közük van a zen architektúrához, hogy ők tervezték. Ugyanúgy a tajvani tsmc gyártja... Ja és gyáruk sincs hozzá....