A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Soha nem hallottam ilyesmit, de szerintem oxymoron lenne a mernokot technikusnak hivni, legalabbis a kozep-europai (Habsburg ill nemet birodalmi terulet) hagyomanyai szerinti oktatasi rendben.
Csinalj mar ennek a katonai oktatásnak egy külön topikot. Olvasnek a cseh repcsigyarral kapcs. dolgokrol erre mindig közbejön a technikus/mernök izé. Ki nem szarja le?!

Csinalj mar ennek a katonai oktatásnak egy külön topikot. Olvasnek a cseh repcsigyarral kapcs. dolgokrol erre mindig közbejön a technikus/mernök izé. Ki nem szarja le?!
Hát szerintem több köze van a katonai felsőoktatás átszervezésésenek a lehetséges fejlődési irányokhoz mint a döglődő cseh repgyártás.

Hát szerintem több köze van a katonai felsőoktatás átszervezésésenek a lehetséges fejlődési irányokhoz mint a döglődő cseh repgyártás.
Idén megduplázták volna a bevételeiket a tervek szerint. Ez abszolút nem garantál nyereséget, de sztem nem így szoktak döglődni.
Persze ez már a múlt. Covid-19 a jelen.

Újraindult az alapkiképzés Kecskeméten. Volt egy dolog, ami kicsit megütötte a fülem. Azt mondták, hogy a bevonult állományból 7-en szállítórepülőgép pilótaként kezdik majd meg szolgálatukat. Ha a meglévő pilótáink mellé ők is bekerülnek a rendszerbe, akkor szerintem egy kicsit sokan lennének a meglévő 2 Airbusra és 2 Falconra. Lehet, hogy mégis közelebb van az új gépek megérkezése, mint azt hittük..?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Vigyázzunk ezekkel az információkkal, mert amilyen elmebeteg titkolózás folyik a beszerzések körül,mert lehet ha elmondja,akkor mindenkiért aki olvasta a postot érte megy a nagy fekete autó:):):):)
Jó az alap, ha vmi friss infót akarsz, akkor a külföldi oldalakat kell böngészni, meg a gyártók kommunikációját.
Persze sok a
magyar_kacsa_4pr9_v6eu.jpg

Tut
Ha mindem rosszul alakul és nem lesz normális zlj.tüzérség, meg fűnek-fának kiszórják, akkor is csak ennyit látok:
5x zlj.tü. MH 1, 2, 3, 39, 62. = 40db EY SRAMS
1x pct.r.o. MH 36. = 24db EY ATGM
katonai rendészet: 50-60db EY APC
dd., zlj., szd.törzsek és támogatók járműigénye = 50-60db EY APC

Ez 160-180 jármű, nem néhány száz!
Tuti kap belőle a szolnoki dandár is

https://magyarnemzet.hu/belfold/katonai-toborzopontot-avattak-fel-nagykanizsan-8228634/
"Böröndi Gábor, a Magyar Honvédség főparancsnokának helyettese elmondta: az állampolgárok támogatása és részvétele nélkül nem lehetne a térség modern, ütőképes hadseregévé tenni a Magyar Honvédséget. A katonai pálya iránti érdeklődést jelzi, hogy míg januárban 140, addig áprilisban már 853 érdeklődő volt Nagykanizsán. A speciális területvédelmi szolgálatra az országban két megyéből, Szabolcs-Szatmár-Beregből és Zalából – azon belül is a nagykanizsai járásból – regisztrálták a legtöbb jelentkezőt – közölte az altábornagy."
..
05toborzoMTIVargaGyorgy.jpg

Újraindult az alapkiképzés Kecskeméten. Volt egy dolog, ami kicsit megütötte a fülem. Azt mondták, hogy a bevonult állományból 7-en szállítórepülőgép pilótaként kezdik majd meg szolgálatukat. Ha a meglévő pilótáink mellé ők is bekerülnek a rendszerbe, akkor szerintem egy kicsit sokan lennének a meglévő 2 Airbusra és 2 Falconra. Lehet, hogy mégis közelebb van az új gépek megérkezése, mint azt hittük..?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Siman bevonulnak es pilotak lesznek, masnak meg el kell vegezni az NKE-t a megfelelo szakon, diplomaval angol felsofoku nyelvvizsgaval, es ha szerencseje lesz, akkor amikor vegez epp lesz helye valamelyik sugarhajtasu gepen es nem helikopterpilota vagy legiiranyito lesz belole?!?

Siman bevonulnak es pilotak lesznek, masnak meg el kell vegezni az NKE-t a megfelelo szakon, diplomaval angol felsofoku nyelvvizsgaval, es ha szerencseje lesz, akkor amikor vegez epp lesz helye valamelyik sugarhajtasu gepen es nem helikopterpilota vagy legiiranyito lesz belole?!?
Ez célzott bevonultatás. 99%, hogy ezek a jelentkezők már most pilóták.

A Pumák Földön-égenben írta Tobak, hogy az ő idejükben is ez volt.
Kb. azért lettek tisztek, hogy olyanok felett legyenek, akik jobban értenek hozzá, mert többet repültek.

Végül is felajánlhatunk számukra a szakadt hmw-k helyett,pár vadonatúj Yalcint egy szolid viszonteladói árréssel:)mert hát ugye V4 meg közös történelem vagy mifene:)..

Kriss Szolnokot írta a szakadt hmvv-ra.

Ha török oda én max az nms-t tudnám elképzelni.
De nem is tudom pár polarisokon meg a pár hmvv-n kívűl milyen épkézláb járműveik vannak.

Arra meg nem emlékszem dudi írta e már ők mit tartanának szükségesnek különleges ddként.
Pár jó terepjáró képességekkel rendelkező páncélos biztos nem ártana.
Én ezt inkább kinézem az NMS-ből mint a Yalcin-ból.
És mivel a hírekben Yürüköt(az ha jól gondolom az NMS) is írták, majd ki derül.