T
Törölt tag
Guest
Érdekes ez a Mi-17-es szimulátor. Ennek a beszerzésének ötletére, és megvalósulására nagyon kíváncsi lennék.Benkő Tibor szemügyre vette a közelmúltban felépített hangár-sátrat az előtte kialakított, impozáns méretű előtérrel, amely a forgószárnyas képesség megújítása érdekében beszerzett Airbus H145M helikoptereknek és a Zlin kiképző repülőgépeknek nyújt átmeneti védelmet, amíg a végleges hangárkomplexum fel nem épül. A már felújított, minden igényt kielégítő hangárt szintén megtekintette a miniszter, és látogatást tett a Mi-17-es szimulátornak helyet adó, felújítás előtt álló épületben.
https://honvedelem.hu/fooldal-kieme...n2p20vk7fNaZzXLrI_yXjTE9dd7Fu8bDGM57DcoAOhp3I

Ez most új, vagy mi a tüdő. Merthogy tavaly év elejei ez a film. Elhangzik benne a Thales neve, és hogy mekkora királyság.
Csakhát én múltkor (amikor a SOC-R hajókról írtam) belefutottam az EDA (Excess Defense Articles) adatbázisában arra, hogy az USA-tól kaptunk (egy részét le is szállították):
- Mi-17 Flight Training Device (FTD)
- Mi-17 Cockpit Procedures Trainer
- Mi-17 Training System Boards
- Mi-17 Training Cutaway Boards
- Mi-17 Flight Training Device, Spares
Akkor ezek most azok, amiket bemutattak, csak a Thales átalakította? Vagy ezek egymástól teljesen függetlenek?
Még csak most fogják összepakolni? Ezt ezt a letakart izét még erős képzelőerővel lehetne egy még nem üzembe helyezett cockpit szimulátornak nézni:

Bizonyára van ezzel valakinek valamilyen egyéb szándéka is, mert elég furcsa úgy Mi-17 szimulátort venni (még ha töredék áron is), ha 3-4 éven belül kivonják a típust. Ugye azoknak is elméletben ott a vége.
Meg úgy általában arra is kíváncsi lennék, hogy az USA-nak miért volt készleten egy ilyen szimulátor...