OFF
Örömmel jelentem, hogy meglett dr. Böröndi altábornagy úr 15M-je is! Én már tényleg kezdtem megsajnálni, hogy egyszerűen neki nem jutott!
Csak piszkálódom! Tudom, hogy úgy is olvassa!
ON
Ha jól látom most a Sándor vezérörnagyúré tünt el.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
OFF
Örömmel jelentem, hogy meglett dr. Böröndi altábornagy úr 15M-je is! Én már tényleg kezdtem megsajnálni, hogy egyszerűen neki nem jutott!
Csak piszkálódom! Tudom, hogy úgy is olvassa!
ON
előbb utóbb bejelentik mi lesz akkor meg azon megy majd egy darabig a sírás miért nem A lett a B helyett vagy miért nem éppen C.
Hmm, kabe minden ugyanaz, mint ahogy mi neztunk ki, talan ez a camo jobb, mint a milyenk volt, de a 63D is uaz, amit mi kezdtunk el hasznalni... viszont nincs tar a fegyverben? A tarak hol vannak manapsag, a mellenyben?
Érdekes ez a Mi-17-es szimulátor. Ennek a beszerzésének ötletére, és megvalósulására nagyon kíváncsi lennék.
Ez most új, vagy mi a tüdő. Merthogy tavaly év elejei ez a film. Elhangzik benne a Thales neve, és hogy mekkora királyság.
Csakhát én múltkor (amikor a SOC-R hajókról írtam) belefutottam az EDA (Excess Defense Articles) adatbázisában arra, hogy az USA-tól kaptunk (egy részét le is szállították):
Az utóbbi 3 elem van eddig leszállítva.
- Mi-17 Flight Training Device (FTD)
- Mi-17 Cockpit Procedures Trainer
- Mi-17 Training System Boards
- Mi-17 Training Cutaway Boards
- Mi-17 Flight Training Device, Spares
Akkor ezek most azok, amiket bemutattak, csak a Thales átalakította? Vagy ezek egymástól teljesen függetlenek?
Még csak most fogják összepakolni? Ezt ezt a letakart izét még erős képzelőerővel lehetne egy még nem üzembe helyezett cockpit szimulátornak nézni:
Bizonyára van ezzel valakinek valamilyen egyéb szándéka is, mert elég furcsa úgy Mi-17 szimulátort venni (még ha töredék áron is), ha 3-4 éven belül kivonják a típust. Ugye azoknak is elméletben ott a vége.
Meg úgy általában arra is kíváncsi lennék, hogy az USA-nak miért volt készleten egy ilyen szimulátor...
"In May, Hungarian Defence Minister Tibor Benkő told local broadcaster Radio Kossuth his ministry planned to invite bids from MBDA with its Aster systems, Israel Aerospace Industries with the Arrow missile, the MEADS international consortium with the Medium Extended Air Defense System, and Kongsberg and Raytheon with the NASAMS."Volt a tegnapi PR blitzben barhol szo a legvedelemrol?
Most akkor hol allunk?
Az amerikaiak eluntak es jelzesertekuen atengedtek a raketaeladast, hogy a norvegok hulyen erezzek magukat, hogy ok tartanak fel mindent vagy ez annak a jele, hogy savanyu keppel, de a norveg politika elfogadta a Kongsberg meg a Raytheon erveit es atengedte az uzletet...?
Mondjuk egy NASAMS esetében, ha a "Norvégok" már most így packáznak velünk ( ha egyáltalán tényleg ez az oka annak, hogy a beszerzés bejelentése látszólag késik) akkor azért el kellene gondolkodni, hogy miként lesz akkor az oktatás, alkatrész ellátás, support, stb. ha nekik épp nem tetszik valami. Bár ez igaz lehet a többire is."In May, Hungarian Defence Minister Tibor Benkő told local broadcaster Radio Kossuth his ministry planned to invite bids from MBDA with its Aster systems, Israel Aerospace Industries with the Arrow missile, the MEADS international consortium with the Medium Extended Air Defense System, and Kongsberg and Raytheon with the NASAMS."
Van választék, OV-nak meg tök mindegy - technikailag - hogy mi lesz, a külpolitikánkba bármelyik "szál" beilleszthető. Érthető okokból ezt a tüskét ott akarja hagyni a norvégokban azzal, hogy teljes komolysággal NASAMS-ot akar. Sajnos ez a tili-toli azoknak, akik tűkön ülve várjuk a bejelentéseket nem igazán kedvez...marad a várunk és várunk...
A meglévő Zlinek mennyire régiek? A szeptemberi plusz 4 gép részben csere lesz vagy hosszabb távon 8 gép marad?
Érdekes ez a Mi-17-es szimulátor. Ennek a beszerzésének ötletére, és megvalósulására nagyon kíváncsi lennék.
Ez most új, vagy mi a tüdő. Merthogy tavaly év elejei ez a film. Elhangzik benne a Thales neve, és hogy mekkora királyság.
Csakhát én múltkor (amikor a SOC-R hajókról írtam) belefutottam az EDA (Excess Defense Articles) adatbázisában arra, hogy az USA-tól kaptunk (egy részét le is szállították):
Az utóbbi 3 elem van eddig leszállítva.
- Mi-17 Flight Training Device (FTD)
- Mi-17 Cockpit Procedures Trainer
- Mi-17 Training System Boards
- Mi-17 Training Cutaway Boards
- Mi-17 Flight Training Device, Spares
Akkor ezek most azok, amiket bemutattak, csak a Thales átalakította? Vagy ezek egymástól teljesen függetlenek?
Még csak most fogják összepakolni? Ezt ezt a letakart izét még erős képzelőerővel lehetne egy még nem üzembe helyezett cockpit szimulátornak nézni:
Bizonyára van ezzel valakinek valamilyen egyéb szándéka is, mert elég furcsa úgy Mi-17 szimulátort venni (még ha töredék áron is), ha 3-4 éven belül kivonják a típust. Ugye azoknak is elméletben ott a vége.
Meg úgy általában arra is kíváncsi lennék, hogy az USA-nak miért volt készleten egy ilyen szimulátor...
Amerikai hadsereg vásárol 30 orosz Mi-17 helikoptert Afganisztánban való használatra a magas, forró területeken
(Az afgán Nemzeti biztonsági szervek használták a gépeket)
https://www.militaryaerospace.com/c...ters-for-use-in-high-hot-areas-of-afghanistan
Hmm, kabe minden ugyanaz, mint ahogy mi neztunk ki, talan ez a camo jobb, mint a milyenk volt, de a 63D is uaz, amit mi kezdtunk el hasznalni... viszont nincs tar a fegyverben? A tarak hol vannak manapsag, a mellenyben?
Úgy gondolom a szerződések elég hosszúak és reszletre menőek ahhoz, hogy egyik fél se pattoghasson alaptalanul. Én ilyesmitől nem tartok. Svédekkel is volt/van csörténk mégis működik a "Gripen képesség", CG-t is vettünk stb. ...nem lenne gond ilyesmivel szerintem.Mondjuk egy NASAMS esetében, ha a "Norvégok" már most így packáznak velünk ( ha egyáltalán tényleg ez az oka annak, hogy a beszerzés bejelentése látszólag késik) akkor azért el kellene gondolkodni, hogy miként lesz akkor az oktatás, alkatrész ellátás, support, stb. ha nekik épp nem tetszik valami. Bár ez igaz lehet a többire is.
Egyébként a Kongsberg kinek a tulajdona valójában?
Mondjuk egy NASAMS esetében, ha a "Norvégok" már most így packáznak velünk ( ha egyáltalán tényleg ez az oka annak, hogy a beszerzés bejelentése látszólag késik) akkor azért el kellene gondolkodni, hogy miként lesz akkor az oktatás, alkatrész ellátás, support, stb. ha nekik épp nem tetszik valami. Bár ez igaz lehet a többire is.
Úgy gondolom a szerződések elég hosszúak és reszletre menőek ahhoz, hogy egyik fél se pattoghasson alaptalanul. Én ilyesmitől nem tartok. Svédekkel is volt/van csörténk mégis működik a "Gripen képesség", CG-t is vettünk stb. ...nem lenne gond ilyesmivel szerintem.
Mondjuk egy NASAMS esetében, ha a "Norvégok" már most így packáznak velünk ( ha egyáltalán tényleg ez az oka annak, hogy a beszerzés bejelentése látszólag késik) akkor azért el kellene gondolkodni, hogy miként lesz akkor az oktatás, alkatrész ellátás, support, stb. ha nekik épp nem tetszik valami. Bár ez igaz lehet a többire is.
Ezt tudom! Sőt azt is, hogy ebben a programban vett részt az MH Mi-17 Légi Tanácsadó Csoport, akik a kiképzést intézték.Amerikai hadsereg vásárol 30 orosz Mi-17 helikoptert Afganisztánban való használatra a magas, forró területeken
(Az afgán Nemzeti biztonsági szervek használták a gépeket)
https://www.militaryaerospace.com/c...ters-for-use-in-high-hot-areas-of-afghanistan
Szerintem meg a kettő nem zárja ki egymást. Ugye a NASAMS nem rakéta elhárító rendszer. Voltak róla pletykák, hogy lesz külön olyan is."In May, Hungarian Defence Minister Tibor Benkő told local broadcaster Radio Kossuth his ministry planned to invite bids from MBDA with its Aster systems, Israel Aerospace Industries with the Arrow missile, the MEADS international consortium with the Medium Extended Air Defense System, and Kongsberg and Raytheon with the NASAMS."
Van választék, OV-nak meg tök mindegy - technikailag - hogy mi lesz, a külpolitikánkba bármelyik "szál" beilleszthető. Érthető okokból ezt a tüskét ott akarja hagyni a norvégokban azzal, hogy teljes komolysággal NASAMS-ot akar. Sajnos ez a tili-toli azoknak, akik tűkön ülve várjuk a bejelentéseket nem igazán kedvez...marad a várunk és várunk...
Több minden lenne jó!Plusz jó lenne ismét egy jó manpad kategoria.