T
Törölt tag
Guest
Szerintem meg a kettő nem zárja ki egymást. Ugye a NASAMS nem rakéta elhárító rendszer. Voltak róla pletykák, hogy lesz külön olyan is."In May, Hungarian Defence Minister Tibor Benkő told local broadcaster Radio Kossuth his ministry planned to invite bids from MBDA with its Aster systems, Israel Aerospace Industries with the Arrow missile, the MEADS international consortium with the Medium Extended Air Defense System, and Kongsberg and Raytheon with the NASAMS."
Van választék, OV-nak meg tök mindegy - technikailag - hogy mi lesz, a külpolitikánkba bármelyik "szál" beilleszthető. Érthető okokból ezt a tüskét ott akarja hagyni a norvégokban azzal, hogy teljes komolysággal NASAMS-ot akar. Sajnos ez a tili-toli azoknak, akik tűkön ülve várjuk a bejelentéseket nem igazán kedvez...marad a várunk és várunk...
Lehetségesnek tartom, hogy a veszprémi radaros ezredhez hasonlóan a győriek is dandárrá fognak alakulni. Tartalmazni fog az új dandár majd 1-2 osztály rakéta elhárító, meg 1-2 osztály NASAMS-ot. Plusz harcbiztosító, és logisztikai zászlóaljakat.
A Mistralok meg vagy maradnak, vagy mennek le VSHORAD-nak a lövészdandárokhoz 1-1 üteg csöves légvédelem együtt (CRAM).
Ezzel a módszerrel pedig szerintem megoldható egy elég átfogó, differenciált légvédelmi rendszer kiépítése.