Kína hadiipara és haderőfejlesztési programja

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 2822

Guest
Bocsi ha már volt.

https://sputniknews.com/military/20...-to-make-maiden-flight-in-2021-report-claims/

Röviden magyarul: 2021-ben talán megtörténhet egy új ötödik generációs kínai vadász első felszállása. Kínának hosszú távon szüksége van egy közepes méretű vadászra a J-20-ak mellett. Mivel az amerikaiak előrébb járnak az F-35 (B-C) rendszeresítésében így ezt az új kínai típust valószínűleg a haditengerészet kapja meg először, hogy mihamarabb ellensúlyozzák az amerikaiakat. Lehetséges, hogy az új gép az FC-31 egy jelentősen átdolgozott, fejlesztett utódja lesz. Ebben az esetben a rendszeresítés is gyors lehet, mivel ezt a tech demó gépet már hosszú évek óta nyúzzák, tesztelik. Ellenkező esetben akár 5 évet is igénybe vehet amíg egy teljesen új típust rendszeresítenek.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 048
113
????
EcUYG0OUEAMOoJD

EcUucXpXkAMY8qg
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 819
7 238
113

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...ntagon-kina-megduplazna-atomarzenaljat-446940
"Friss jelentésében arról számolt be a Pentagon, hogy a távol-keleti állam mintegy kétszáz nukleáris robbanófejjel rendelkezik jelenleg, a kínai Népi Felszabadító Hadsereg pedig a világ legnagyobb létszámú szárazföldi hadereje és az ország haditengerészeti képességei is komoly ugrás előtt állnak.
..
Emellett kitértek arra is, hogy Kína a földi indítású manőverező robotrepülőgépek számában lehagyja, több területen, például a hagyományos ballisztikus rakétákat és a hajóépítési kapacitásokat illetően pedig behozta az Egyesült Államokat.
..
A védelmi minisztérium a kongresszusnak megküldött éves értékelésében hangsúlyozta, hogy a pekingi kormány gyors ütemben korszerűsíti fegyveres erőit, amelyeknek aktív szerepet szán külpolitikai céljai elérésében. Mint írták, Kína 2050-ig világszínvonalú hadsereget kíván létrehozni.
..
Chad Sbragia, a kínai ügyekért felelős külügyminisztériumi illetékes azt is kiemelte, hogy Kína valószínűleg rövid időn belül szárazföldről, tengerről és immáron levegőből is képes lesz atomcsapást végrehajtani. A kínai vezetés szócsövének tartott Global Times című lap néhány hónappal ezelőtt azt írta, hogy az országnak viszonylag rövid időn belül ezerre kellene növelnie a nukleáris robbanófejeinek számát. Az Egyesült Államok mintegy 3800, Oroszország pedig 4300 nukleáris robbanófejjel rendelkezik."
 

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 845
5 046
113
Meglepő hogy csak 200 nukifeje volna Kínának. Mennyire gyorsan toljak vajon fel az említett 1000 re? Vagy már talán meg is van.
 
  • Tetszik
Reactions: svajcibeka

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 211
3 559
113
https://m.origo.hu/gazdasag/20200831-tengeralattjaro-globalis-uzlet.html
"Közös tengeralattjáró fejlesztésbe kezdett Kína és Oroszország, amelyről egyelőre csak két dolgot lehet tudni: azt, hogy a cél egy nem atommeghajtású támadó tengeralattjáró készítése, és hogy a fejlesztés egésze egyébként hétpecsétes titok. Maga a tengeralattjáró-építés a világ egyik legjövedelmezőbb üzlete, és a haditengerészet egyik leginkább prosperáló ága, noha tengeralattjárók épülnek polgári célokra is. Összeszedtük, mekkora üzletet jelent a tenger mélyén közlekedő, nem egyszer pusztító technikával felszerelt monstrumok fejlesztése."
 
  • Tetszik
Reactions: gacsat

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 289
13 714
113

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 289
13 714
113
https://hvg.hu/tudomany/20200904_kina_urhajo_urrepulogep_teszt

A pekingi állami média szerint az újrahasznosítható űrhajó békés célokat szolgál.
Ez lehet? A kép egy 2007 készült és egy H-6 bombázó hasa alatt van
chineseaerospaceplane02.jpg




A kínai OTV pályája az X-37B pályájához képest




EhELDSnUwAEYC0d
Röviden arról van szó, hogy van egy anya-repülő, ami az űr szélére felvisz egy űrrepülőt. A gond, hogy nagyon nagy a sebesség és a levállást nagyon predízen kell megoldani, nehogy visszacsapódjon az anyarepülőre. Ilyen kísérletet sikeresen elvégeztek szélcsatornában. Most azt csinálják, hogy egy rakétával feljuttatnak két makettek és azok végzik el a szétvállást.
http://www.spaceflightfans.cn/64218.html