[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 616
113
Legalább annyira hiteles mint az Index, Origó, HVG, Világbankár, stb....
Elősször olvasd el legalább három könyvét és azután próbáld meg eldönteni hogy igaz-e vagy sem. Gondolom te a Sorstalanságban leírtakat is mind megkérdőjelezed.
Komolytalan vagy, hogy jön ide a sorstalanság?
Amúgy az ahnenerbe tényleg foglalkozott árja kutatással majd ezt egy meseíró kiszínezte "Jézus árja volt" kijelentéssel, hogy bagatellizálja az ahnenerbétől megmaradt kutatások valóságtartalmát. Ennyi.
 
  • Tetszik
Reactions: borisz and Pogány

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Igazabol ameg a szakemberek sem fogjak fel hogy 7 torzs volt /minimum/ es nem eggy ami a nemzetet alkotta/ja. Addig ezek a szakemberek is csak egyhelyben topiznak es vitatkoznak mind a maga igazat bizonygatva./mikozben valoszinuleg az osszesnek igaza van.../ csak keptelenek ertelmezni a 7 torzs jelenteset... /nincs ezzel akkora baj begulis hisz jo par evtizede ez megy.../ pedig diplomas embereknek elvileg kellene annyi esze legyen hogy kulonbseget tegyen 1 es 7 kozott.
Tisztában vannak vele, hogy legalább kettő, de inkább három biztosan más nép volt.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 794
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 979
113

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
A kettő nem függ össze.
De igen!
Akinek nem esik le, hogy az európai történelembe csak akkor tud berakni vagy kivenni 300 évet, ha a többi régió/kultúra történetébe is berakja/kiveszi, egyébként nem fognak stimmelni az időpontok, az álmodozó, nem tudós.
És akkor még nagyon udvariasan fogalmaztam!
 
W

Wilson

Guest
De igen!
Akinek nem esik le, hogy az európai történelembe csak akkor tud berakni vagy kivenni 300 évet, ha a többi régió/kultúra történetébe is berakja/kiveszi, egyébként nem fognak stimmelni az időpontok, az álmodozó, nem tudós.
És akkor még nagyon udvariasan fogalmaztam!

Nagyon messzire vezetne ha elkezdeném kifejteni ezzel kapcsolatban az álláspontomat és nem akarom ezzel szétoffolni ezt a topikot de az én véleményem szerint attól még ha egy sokak által vitatott elmélettel szimpatizál is az még nem revideálja és kérdőjelezi meg az ő tudását és a munkásságát.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and gergo55

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Nagyon messzire vezetne ha elkezdeném kifejteni ezzel kapcsolatban az álláspontomat és nem akarom ezzel szétoffolni ezt a topikot de az én véleményem szerint attól még ha egy sokak által vitatott elmélettel szimpatizál is az még nem revideálja és kérdőjelezi meg az ő tudását és a munkásságát.
Csak az objektivitását, a tényekhez való ragaszkodását kérdőjelezi meg.
Ami nélkül nem tudós.
 
  • Tetszik
Reactions: tong djagbu

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://rusvesna.su/news/1595615632

A cikk arról szól, hogy
A balti politikusok minden lehetséges módon megpróbálják bizonyítani, hogy nincs szükségük semmiféle kapcsolatra Oroszországgal.
Ugyanakkor a Balti országok, bár hangzatosan próbálják tiltani az orosz nyelv használatát, mégis, a balti államok aktívan együttműködnek Oroszországgal. Az álláshirdetések tele vannak orosz nyelvtudást alapnak kérő állásajánlatokkal. Litvániában (is) az orosz nyelvet tudni kell a turisztikai ágazatban, az üzleti életben, de még a külügyminisztériumban is. Litvániában minden ötödik álláshirdetésben kötelező elem az orosz nyelv ismerete. Az orosz szakos egyetemi végzettségűek nagyon nagyon könnyen kapnak munkát. A Vilniusi (Litvánia) egyetem most más karokon, így még a közgazdaság tudományi karon is indít párhuzamos orosz filozófia kurzust.
...Nem meglepő, hogy azok a fiatalok, akik úgy döntöttek, hogy szülőföldjükön maradnak, oroszul tanulnak.
Tehát nem számít, hogy a balti hatóságok hogyan próbálják minimalizálni mindazt, ami az országukban orosz, mert mindezt nem lehet megtenni.
Először is, nagyon nagyszámú oroszul beszélő lakosság él Litvániában, Lettországban és Észtországban. Másodszor: az országok aktívan együttműködnek Oroszországgal, és ezt nem akarják feladni.


Alapjában nem is a cikk az ami érdekes. Sok újat nem mond. (Mondjuk annyi talán, hogy a baltiak közül még a legkevésbé orosznak mondott, és állami szinten szóban retorikában nagyon rusofób Litvániában is az álláshirdetések 20 %-ában nyiltan le merik írni, hogy orosz nyelv ismerete nélkül nincs felvétel)
De az egyik hozzászóló kommentje:

"Egyébként tegnap megrémültem, aztán nevetettem mint egy ló: Kaptam egy e-mailt, hogy sürgősen lépjek kapcsolatba az adóhivatallal. Nyugdíjas vagyok, de dolgozom. Arra gondoltam - nos, megkezdődik az ellenőrzés a társaságunk számára. Bevallást kell csinálnom. Regisztrálnom kell a hivatal weboldalán. Aztán elolvastam a levelet, és nem hittem el hogy helyesen értettem. Aztán megértettem hogy jól értettem. Kiderült, hogy az adóhivatal megköveteli, hogy sürgősen rendeljek magamnak egy brosúrát Pabriks lett honvédelmi minisztertől. amelyben egy sor utasítás található, hogy mit tegyek mint Lettország polgára Oroszország támadása vagy globális katasztrófa esetén. Hogyan lehet önvédelmi csapatokat létrehozni. hol kell gyülekezni és így tovább. 15 percig nem tudtam megnyugodni a nevetéstől. És most te is neves!!!"
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 029
66 489
113
Az orosz hadiflotta hiperszonikus fegyverrel való felszerelésére tett ígéretet Vlagyimir Putyin orosz elnök a haditengerészet napja alkalmából vasárnap megrendezett szentpétervári flottafelvonuláson.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/215624/
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 077
10 698
113
Mi van, ha mindkettőé! Ez a leglogikusabb, ha nem abból indulunk ki, hogy a Kárpát-medence lényegében üres és tök lakatlan terület lett volna.
(Nem őrzött meg a történelmi emlékezet "honfoglaló csatákat", sem a nyugati história, sem a hazai. Ez nagyon árulkodó tény.)
Az a nyelv, amelyet ma magyar nyelvként beszélünk valószínűleg sokkal elterjedtebb lehetett akkoriban, mint azt most gondolnánk.
Julianus barát és társai utazása is erre enged következtetni. Akikkel ott találkozott, magyarul beszélt!

Mondjuk egyelőre Nyugaton sincsenek nagy csaták, aztán lassan tényleg kalifátusok lesznek.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Mondjuk egyelőre Nyugaton sincsenek nagy csaták, aztán lassan tényleg kalifátusok lesznek.

Szerintem előbb-utóbb komolyabb összezördülés lesz, majd nyílt összetűzés!
Az, hogy Németország mást se csinál, mint helyezi ki az ipari termelőegységeit "keletre", arra enged következtetni, hogy nyugat felé megvívandó háborúra számítanak középtávon! Készülnek rá fű alatt. Úgy vélem...
 
  • Tetszik
Reactions: megazez

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 616
113
Szerintem előbb-utóbb komolyabb összezördülés lesz, majd nyílt összetűzés!
Az, hogy Németország mást se csinál, mint helyezi ki az ipari termelőegységeit "keletre", arra enged következtetni, hogy nyugat felé megvívandó háborúra számítanak középtávon! Készülnek rá fű alatt. Úgy vélem...
KMW Hungary?
https://www.ceginformacio.hu/cr9311614995