[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 125
2 460
113
Szerintem előbb-utóbb komolyabb összezördülés lesz, majd nyílt összetűzés!
Az, hogy Németország mást se csinál, mint helyezi ki az ipari termelőegységeit "keletre", arra enged következtetni, hogy nyugat felé megvívandó háborúra számítanak középtávon! Készülnek rá fű alatt. Úgy vélem...
Miért, amikor kiderült hogy észak Angliában több ezer kislányt erőszakoltak évtizedeken keresztül "Ázsiai" bandák, akkor volt osszezördülés? Pont a németek, a legkasztráltabb nép fog hirtelen észbe kapni?
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Miért, amikor kiderült hogy észak Angliában több ezer kislányt erőszakoltak évtizedeken keresztül "Ázsiai" bandák, akkor volt osszezördülés? Pont a németek, a legkasztráltabb nép fog hirtelen észbe kapni?

A weimari időkben is agyhalál volt. Aztán jött a bajszos és "észbekapatta" őket!
..
Képletesen szólva, minden azon múlik, ki tartja a mérleget!
..
Befejezem a mélyebb összefüggéseket, de látni kell annyit azért a "germán néplelket" illetően, hogy a Mérleg az egyetlen jegy, amely nem egy élő minőség,
hanem egy gép, szerkezet. Keleti állatövi megfelelője a Sárkány, szintén kilóg a sorból, mivel egy nem evilági mitikus lény! Nagyon elüt a többi tulajdonságtól!
..
Namármost a precizitásra, egyensúlyi állapotra való törekvés mellett pontosan a mérleg szerkezet mivoltából fakadóan a gépiesség, robotszerűség is előtérbe helyeződik náluk. Csakúgy mint a szintén Mérleg (Sárkány) kínaiak esetében is! Mintha robotok lennének!
..
Emlékezz, a germánok gépiesen mentek előre a legutóbbi világháborúban is. És robotként, lelketlenül hajtották végre az összes borzalmat is, amit megtettek!
Ebből fakadóan pedig minden a "programozásukon" múlik csak! Most még a liberális-program fut, de ez történelmi idővel mérve aránylag gyorsan megváltozhat.
NDK Stasi-állama is profin működtetett gépezet volt!
(és OFF az okkult dolgokról mára)
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Egy halom diplomas van nalunk az alfoldrol, azert kerdem maradt-e ott valaki.
Persze, most is vannak arra cégek, Linemar most bővített, Csabametal stb. meg ahogy elmentek, vissza is tudnak jönni. Műszaki képzés igaz Csabán nincs (ott a főiskola most alakul át egyetemmé, de nem műszaki vonalú), azonban körbe mindenhol van műszaki képzés Szeged, Kecskemét, Debrecen. Nem egy akkora volumenű valami lesz, hogy ne akadna rá pár tucat mérnök. Szerintem simán lesz rá ember.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...-magyarorszagra-a-kovetkezo-honapokban-442632
..
"A miniszter tudatta, hogy a beruházások Magyarország területén kiegyensúlyozottan fognak eloszlani, és több országrész is profitálni fog belőlük. Szijjártó Péter hangsúlyozta azt is, hogy Magyarország és Dél-Korea között a politikai kapcsolatok is kifejezetten jók, és semmiféle akadályt nem jelentenek a kétoldalú gazdasági és beruházási kapcsolatok további fejlődése szempontjából.
..
"A kereskedelmi forgalmunk három és fél milliárd dollárt ért el tavaly, és idén, dacára annak, hogy milyen nehézségek vannak a világgazdaságban, az év első négy hónapjában további 35 százalékkal nőtt a magyar export Korea irányába" - mutatott rá a miniszter, hozzátéve, hogy a magyar-dél-koreai gazdasági együttműködések sikeressége is visszaigazolja a keleti nyitásról szóló döntés helyességét.
..
Dél-Koreai látogatása során Szijjártó Péter találkozott Kang Kjung Vha dél-koreai külügyminiszterrel, bilaterális találkozón vett részt Ju Mjung Hi kereskedelmi miniszterrel, valamint egyeztetett az SK Innovation, a Samsung SDI, a Doosan Solus és a Hankook Tire nagyvállalatok képviselőivel."
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 507
72 490
113
Tálas Péter: Magyarország biztonságpolitikája 1989–2019 között (pdf.,~60 oldal)

"Tanulmányunk Magyarország biztonságpolitikáját tárgyalja az 1989 óta eltelt három évtizedre visszatekintve. Célja, hogy röviden bemutassa a magyar biztonságpolitika stratégiai folyamatait, illetve azokat a tényezőket és eseményeket, melyek a legjelentősebb mértékben formálták e folyamatokat. Írásunk elsősorban olyan érdeklődők számára készült, akik rövid és szakmailag megalapozott áttekintést kívánnak nyerni az elmúlt harminc év magyar biztonságpolitikájáról, akik e rendkívül széles témakör egy-egy részkérdésének helyi értékét kívánják meghatározni a hosszabb és bonyolultabb folyamatban, vagy egyszerűen most kezdik tanulmányaikat e szakterületen és fontosnak tartják Magyarország megismerését. Megírását elsősorban az ilyen áttekintés hiánya és időszerűsége ösztönözte. Az 1989 utáni magyar külpolitika áttekintésére ugyanis a 2000-es években több alkalommal és több formában is kísérletet tettek a hazai szakértők. A magyar biztonságpolitika részterületeinek összefoglalására is készültek tanulmányok és kötetek. A magyar biztonságpolitika egészének átfogó bemutatására azonban eleddig csupán néhány tanulmány, illetve egy kisebb tanulmánykötet tett kísérletet. Emellett a 2019-es időpont is igen alkalmasnak tűnik egy ilyen összefoglalásra. Ebben az évben 30 éves a magyar rendszerváltás, 20 éves a magyar NATO-tagság, illetve 15 éves az ország EU-tagsága, s az ilyen évfordulók jó alkalmat jelentenek a visszatekintésre.

Mint minden államé, Magyarország biztonságpolitikája is három fő tényezőnek – a biztonsági környezet változásának, az ország biztonságpolitikai céljainak, illetve a biztonságpolitikai célok megvalósításához rendelkezésre álló erőforrásoknak – az eredőjeként írható le. A biztonsági környezet elemzésekor arra keressük a választ, hogy miként hatottak Magyarországra a nemzetközi környezetben bekövetkezett különböző jellegű változások, s ezekre miként reagált a magyar politika. A biztonságpolitikai célok kapcsán azt vizsgáljuk, hogy a mindenkori magyar politikai vezetés miként kívánta és tudta alakítani az ország szűkebb vagy tágabb nemzetközi biztonsági környezetét. A rendelkezésre álló erőforrások kapcsán pedig azt, hogy milyen eszközök és módszerek álltak a politika rendelkezésére az ország biztonságpolitikai céljainak megvalósításához..."
 
  • Tetszik
Reactions: Halfdan and milagro

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 370
2 565
113
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...-magyarorszagra-a-kovetkezo-honapokban-442632
..
"A miniszter tudatta, hogy a beruházások Magyarország területén kiegyensúlyozottan fognak eloszlani, és több országrész is profitálni fog belőlük. Szijjártó Péter hangsúlyozta azt is, hogy Magyarország és Dél-Korea között a politikai kapcsolatok is kifejezetten jók, és semmiféle akadályt nem jelentenek a kétoldalú gazdasági és beruházási kapcsolatok további fejlődése szempontjából.
..
"A kereskedelmi forgalmunk három és fél milliárd dollárt ért el tavaly, és idén, dacára annak, hogy milyen nehézségek vannak a világgazdaságban, az év első négy hónapjában további 35 százalékkal nőtt a magyar export Korea irányába" - mutatott rá a miniszter, hozzátéve, hogy a magyar-dél-koreai gazdasági együttműködések sikeressége is visszaigazolja a keleti nyitásról szóló döntés helyességét.
..
Dél-Koreai látogatása során Szijjártó Péter találkozott Kang Kjung Vha dél-koreai külügyminiszterrel, bilaterális találkozón vett részt Ju Mjung Hi kereskedelmi miniszterrel, valamint egyeztetett az SK Innovation, a Samsung SDI, a Doosan Solus és a Hankook Tire nagyvállalatok képviselőivel."
Én Doosan/Samsung gyárra tippelek.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
A weimari időkben is agyhalál volt. Aztán jött a bajszos és "észbekapatta" őket!
..
Képletesen szólva, minden azon múlik, ki tartja a mérleget!
..
Befejezem a mélyebb összefüggéseket, de látni kell annyit azért a "germán néplelket" illetően, hogy a Mérleg az egyetlen jegy, amely nem egy élő minőség,
hanem egy gép, szerkezet. Keleti állatövi megfelelője a Sárkány, szintén kilóg a sorból, mivel egy nem evilági mitikus lény! Nagyon elüt a többi tulajdonságtól!
..
Namármost a precizitásra, egyensúlyi állapotra való törekvés mellett pontosan a mérleg szerkezet mivoltából fakadóan a gépiesség, robotszerűség is előtérbe helyeződik náluk. Csakúgy mint a szintén Mérleg (Sárkány) kínaiak esetében is! Mintha robotok lennének!
..
Emlékezz, a germánok gépiesen mentek előre a legutóbbi világháborúban is. És robotként, lelketlenül hajtották végre az összes borzalmat is, amit megtettek!
Ebből fakadóan pedig minden a "programozásukon" múlik csak! Most még a liberális-program fut, de ez történelmi idővel mérve aránylag gyorsan megváltozhat.
NDK Stasi-állama is profin működtetett gépezet volt!
(és OFF az okkult dolgokról mára)

"Dietrich Mateschitz a Red Bull igazgatója kirúgta a vállalat észak-amerikai részlegének igazgatóját (Stefan Kozak) és annak marketingrészlegének vezetőjét (Amy Taylor), amiért azok azt erőltették a cégnél, hogy sokszínűbbé kellene tenni a vállalatot és bírálták, amiért a Red Bull nem áll nyíltan a Black Lives Matter mozgalom mellé."
..
"Az osztrák üzletember már korábban is többször nyíltan bírálta a polkorrekt liberális diktatúrát, dicsérte Donald Trump intézkedéseit és nekiment az illegális bevándorlók befogadásának is."
..
5f1b016a2618b92b1f324ad7.jpeg

https://www.vadhajtasok.hu/2020/07/...az-osszes-blm-tamogato-regionalis-igazgatojat
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 431
10 129
113
"Dietrich Mateschitz a Red Bull igazgatója kirúgta a vállalat észak-amerikai részlegének igazgatóját (Stefan Kozak) és annak marketingrészlegének vezetőjét (Amy Taylor), amiért azok azt erőltették a cégnél, hogy sokszínűbbé kellene tenni a vállalatot és bírálták, amiért a Red Bull nem áll nyíltan a Black Lives Matter mozgalom mellé."
..
"Az osztrák üzletember már korábban is többször nyíltan bírálta a polkorrekt liberális diktatúrát, dicsérte Donald Trump intézkedéseit és nekiment az illegális bevándorlók befogadásának is."
..
5f1b016a2618b92b1f324ad7.jpeg

https://www.vadhajtasok.hu/2020/07/...az-osszes-blm-tamogato-regionalis-igazgatojat

A red bull szárnyakat ad, ezek repültek :D én ugyan nem iszok ilyesmit de majd veszek olyanoknak akik igen.
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 743
4 487
113
No ebből mi lehet igaz valójában, mi lehet a háttérben?

Orosz magáncég zsoldosait vették őrizetbe Fehéroroszországban másfél héttel a választások előtt

A Wagner Group nevű orosz biztonsági magáncég zsoldosait vették őrizetbe a fehérorosz hatóságok Minszk közelében szerdára virradóra - jelentette a BelTA állami hírügynökség, a fehérorosz rendvédelmi szervekre hivatkozva az MTI tudósítása szerint.

Az elfogott 32 külföldi fegyveres a Wagner Group zsoldosa - jelentette a fehérorosz állami hírügynökség, amely korábban arról számolt be, hogy az őrizetbe vétel július 29-re virradóra történt.


A rendvédelmi szervek tájékoztatása szerint értesülést kaptak arról, hogy több mint 200 fegyveres lépett Fehéroroszország területére azzal a céllal, hogy destabilizálja az országot a választási kampány idején. Az oroszok mindegyikénél kis kézipoggyász, illetve összesen három nagy, nehéz bőrönd volt - írta a BelTA. A biztonsági magáncégek működése illegális Fehéroroszországban.

A gyakran Európa utolsó diktatúrájaként emlegetett országban augusztus 9-én tartanak elnökválasztást. A 65 éves Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök az utóbbi időben többször is azt hangoztatta, hogy külföldi segítséggel akarják megdönteni mintegy negyedszázada tartó hatalmát.

Elemzők szerint a kelet-európai országban a rossz gazdasági és emberi jogi helyzet, valamint a koronavírus-járvány nem megfelelő kezelése miatt egyre fokozódik a rezsimmel szembeni elégedetlenség, s így évtizedek óta nem látott kihívásokkal kénytelen megbirkózni a jelenlegi vezetés. Ennek ellenére Lukasenka győzelme bizonyosnak látszik, mivel két fő riválisa - a pénzügyi szabálytalanságokkal vádolt Viktar Babarika üzletember és a vezetés korrupciójával gyakran foglalkozó Szjarhej Tihanovszkij blogger - börtönbe került.

Az utóbbi hetekben tüntetők ezreit vették őrizetbe az országban, Valerij Cepkalo ellenzéki vezető, aki Lukasenka kihívójaként kívánt indulni az elnökválasztáson, pedig a fiaival együtt külföldre menekült, attól tartva, hogy a hatóságok megvonhatják szülői felügyeleti jogait.

https://index.hu/kulfold/2020/07/29...zorszagban_masfel_hettel_a_valasztasok_elott/
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113
No ebből mi lehet igaz valójában, mi lehet a háttérben?

Orosz magáncég zsoldosait vették őrizetbe Fehéroroszországban másfél héttel a választások előtt

A Wagner Group nevű orosz biztonsági magáncég zsoldosait vették őrizetbe a fehérorosz hatóságok Minszk közelében szerdára virradóra - jelentette a BelTA állami hírügynökség, a fehérorosz rendvédelmi szervekre hivatkozva az MTI tudósítása szerint.

Az elfogott 32 külföldi fegyveres a Wagner Group zsoldosa - jelentette a fehérorosz állami hírügynökség, amely korábban arról számolt be, hogy az őrizetbe vétel július 29-re virradóra történt.


A rendvédelmi szervek tájékoztatása szerint értesülést kaptak arról, hogy több mint 200 fegyveres lépett Fehéroroszország területére azzal a céllal, hogy destabilizálja az országot a választási kampány idején. Az oroszok mindegyikénél kis kézipoggyász, illetve összesen három nagy, nehéz bőrönd volt - írta a BelTA. A biztonsági magáncégek működése illegális Fehéroroszországban.

A gyakran Európa utolsó diktatúrájaként emlegetett országban augusztus 9-én tartanak elnökválasztást. A 65 éves Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök az utóbbi időben többször is azt hangoztatta, hogy külföldi segítséggel akarják megdönteni mintegy negyedszázada tartó hatalmát.

Elemzők szerint a kelet-európai országban a rossz gazdasági és emberi jogi helyzet, valamint a koronavírus-járvány nem megfelelő kezelése miatt egyre fokozódik a rezsimmel szembeni elégedetlenség, s így évtizedek óta nem látott kihívásokkal kénytelen megbirkózni a jelenlegi vezetés. Ennek ellenére Lukasenka győzelme bizonyosnak látszik, mivel két fő riválisa - a pénzügyi szabálytalanságokkal vádolt Viktar Babarika üzletember és a vezetés korrupciójával gyakran foglalkozó Szjarhej Tihanovszkij blogger - börtönbe került.

Az utóbbi hetekben tüntetők ezreit vették őrizetbe az országban, Valerij Cepkalo ellenzéki vezető, aki Lukasenka kihívójaként kívánt indulni az elnökválasztáson, pedig a fiaival együtt külföldre menekült, attól tartva, hogy a hatóságok megvonhatják szülői felügyeleti jogait.

https://index.hu/kulfold/2020/07/29...zorszagban_masfel_hettel_a_valasztasok_elott/

Lukasenko megpróbálja kihasználni az orosz kártyát mindenképpen saját hasznára. A Wagnerosok csak átutazóban voltak Belorussziában - a célország más volt-ezt a belorusz KGB jól tudta.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 686
13 351
113
Asszem itt volt egy video egy román közéleti szereplő( ??? ) szerinti jogos román területi követelésével a jelen Magyarországtól. Hol is van? / Hová lett?

Tudja valaki? Meg nézném...

...csak, hogy "kicsit" tornáztassam az adrenalin szintemet :hadonaszos: :mad:
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A hír megjelenése után nem sokkal a Szabad Európa Rádió már előrukkolt vele, hogy kinagyították az elfogásról készült videót, és azon szudáni pénz és telefonkártya is látható a lefoglalt tárgyak között. Márpedig a Wagner harcol Szudánban is. A magánhadsereget ismerő megfigyelők pedig azt állították, hogy a Wagner zsoldosai rendszeresen használták arra Fehéroroszországot, hogy elfedjék a valós utazási útvonalukat, illetve kikerüljék a világjárvány miatti lezárásokat. A logikus magyarázat szerint azért viselhettek katonai jellegű ruhát, miközben csoportosan utaztak, mivel tudták, hogy a belarusz hatóságok úgyis szemet hunynak a jelenlétük fölött.
https://444.hu/2020/07/29/orosz-zso...lt-hogy-kulfoldi-katonak-akarjak-megpuccsolni
 
  • Tetszik
Reactions: enzo and tonyo

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 478
113
A hír megjelenése után nem sokkal a Szabad Európa Rádió már előrukkolt vele, hogy kinagyították az elfogásról készült videót, és azon szudáni pénz és telefonkártya is látható a lefoglalt tárgyak között. Márpedig a Wagner harcol Szudánban is. A magánhadsereget ismerő megfigyelők pedig azt állították, hogy a Wagner zsoldosai rendszeresen használták arra Fehéroroszországot, hogy elfedjék a valós utazási útvonalukat, illetve kikerüljék a világjárvány miatti lezárásokat. A logikus magyarázat szerint azért viselhettek katonai jellegű ruhát, miközben csoportosan utaztak, mivel tudták, hogy a belarusz hatóságok úgyis szemet hunynak a jelenlétük fölött.
https://444.hu/2020/07/29/orosz-zso...lt-hogy-kulfoldi-katonak-akarjak-megpuccsolni


Alkoholkerülésük és terepszínű ruhájuk buktatta le a "turistáskodó" orosz zsoldosokat
Forrás: https://kuruc.info/r/4/215807/
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 395
4 391
113
Mostantol nem hasznalhatjak atjarohaznak Belorussziat. Elorejelzesem szerint a kozeljovoban bezarnak nehany idegen repteret Belorussziaban.
 
W

Wilson

Guest
Alkoholkerülésük és terepszínű ruhájuk buktatta le a "turistáskodó" orosz zsoldosokat
Forrás: https://kuruc.info/r/4/215807/

Ezen amúgy jót röhögtem ezek szerint a fehéroroszoknál aki kerüli az alkoholt (nem lehetnek túl sokan)az eleve gyanús ez lehet akkor az egyik fő oka annak,hogy miért második Fehéroroszország az egy főre eső alkoholfogyasztás rangsorában.Szegény beloruszok azért isznak és tajt részegek,hogy elkerüljék a letartóztatást én teljességgel megértem őket és együttérzek velük:):):)

NÁLUK FOGY A LEGTÖBB ALKOHOL (ÉVES FOGYASZTÁS LITERBEN):
  1. Moldova: 17.4 liter
  2. Fehéroroszország: 17.1 liter
  3. Litvánia: 16.2 liter
  4. Oroszország: 14.5 liter
  5. Csehország: 14.1 liter
  6. Románia: 12.9 liter
  7. Szerbia: 12.9 liter
  8. Ausztrália: 12.6 liter
  9. Portugália: 12.5 liter
  10. Szlovákia: 12.5 liter
alkoholfogyasztas-mennyiseg.png
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány