Golyószórók / géppuskák

mg 34 csőcsere
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

mg42 csőcsere

M240B,ki milyen érdekességet vesz észre?

Keverem őket de egyiknek a két 30 mm lőszer közül aluminium a hüvelye ADEN-DEFA.
Ha jól értem az aluminiummal az a baj, hogy nem lehet a hüvelyt még egyszer felhasználni, mint a réz esetében.
Ugyan az a lőszer,a gépágyú tipus az ADEN és a francia DEFA.De az ami M230 is és az ASP is ugyan ezt a 30milis lőszert használja.

Ugyan az a lőszer,a gépágyú tipus az ADEN és a francia DEFA.De az ami M230 is és az ASP is ugyan ezt a 30milis lőszert használja.
Igen, de az egyiknek aluminium a hüvelye, csak nem emlékszem pontosan, hogy a franciának, vagy az angolnak?

Annak a kis géppuskának is bele kellett gyógyitani a földbe az állvanyt,hogy stabi legyen...Képzeld el ugyan ezt egy extra könnyű nehéz-géppuskánál amihez extrakönnyű az állvány is..Kérdem én mennyi zsák kell a fixálásához kemeny talajon?Vagy ráülteted a kezelőket a lábakra?
A Kord elég stabilnak tűnik, bipodon is. A kínaiak ngpu-jét Szíriában meg kismotorról használta az ISIS. Nyilván ha csúszkál a kemény talajon, nem lehet vele akkora tűzütemet tartani.

Annak a kis géppuskának is bele kellett gyógyitani a földbe az állvanyt,hogy stabi legyen...Képzeld el ugyan ezt egy extra könnyű nehéz-géppuskánál amihez extrakönnyű az állvány is..Kérdem én mennyi zsák kell a fixálásához kemeny talajon?Vagy ráülteted a kezelőket a lábakra?
Szerintem megy homokzsák nélkül is, viszont amokor lehet tesznek zsákokat is.

Szerintem megy homokzsák nélkül is, viszont amokor lehet tesznek zsákokat is.

Hogy képzeled kemény talajon homokzsák nélkül?

A Kord elég stabilnak tűnik, bipodon is. A kínaiak ngpu-jét Szíriában meg kismotorról használta az ISIS. Nyilván ha csúszkál a kemény talajon, nem lehet vele akkora tűzütemet tartani.

Ha csúszkál bármin akkor semmit nem lehet vele csinálni csak lőszert pocsékopni.

M2 esetén rá kell lépni a lábak végén a taposóra, így a hegyes kis háromszögletű cucc bele tud kapaszkodni a letömörödött talajba is. A lábak hossza változtatható, teljesen kiengedve baromi széles és stabil helyzetet eredményez. Ugyanakkor van olyan technika, hogy a lövész a két hátsó támasztólábra ráülve lő.
2000x1333_q95.jpg