Golyószórók / géppuskák

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 793
2 664
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 474
5 578
113
2A14 (a Shilka 23mm-es gépágyúja) ngp. feladatkörben (PKK használta)

EdR5SglWsAAtnvb

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 858
15 448
113

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 821
36 403
113
Új kínai nehézgéppuska. Ahogy látom, van rajta villaállvány is.
Lehet mégkönnyebb???
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
További képek itt:
http://china-defense.blogspot.com/2020/08/photos-of-day-chinas-new-127mm-hmg.html
Hát én szkeptikus vagyok.Diverzánsoknak tűzrajtaütésekhez még jó is.De mennyire stabil?Hogy birja a melegedést?
Hogy reguláris harchoz elegendő mennyiségű lószert biztositsanak hozzá,ahoz úgy is szállitóeszköz kell.Másnem,hát egy málhás szamár.Vagy sok ember.Akkor meg nincs értelme a kitartás kárára kikönnyiteni.Diverzánsoknak jó,de reguláris gyalogságnak szerintem értelmetlen.Biztos vagyok benne,hogy a stabilitásban és a kitartásban fizetik meg a kikönnyités árát.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 858
15 448
113
Hát én szkeptikus vagyok.
Elhiszem. Eddig az volt a gyakorlatuk, hogy egyre könnyebbre és könnyebbre csinálták a nehézgéppuskáikat. Nagyon úgy néz ki, hogy nem állnak le ezzel a szokásukkal.
A cső melegedését megoldják a cseréjével. A stabilitást is valahogy. A szűk keresztmetszet a lőszerszállítás.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 821
36 403
113
Elhiszem. Eddig az volt a gyakorlatuk, hogy egyre könnyebbre és könnyebbre csinálták a nehézgéppuskáikat. Nagyon úgy néz ki, hogy nem állnak le ezzel a szokásukkal.
A cső melegedését megoldják a cseréjével. A stabilitást is valahogy. A szűk keresztmetszet a lőszerszállítás.
Szerintem szűk keresztmetszet a csó és az állványzat is.
mgX5E0yvRj_yRwWOY1UofldhizHTnWRWGcNItyjF4eMu7NKenz-YOoktdgXp_1jAU4wAyqn0q8ibYaQTLIFF0ZF5H9tVmBwNflvScvxL8Dsnd6OQK9Kukw

Oroszok is csináltak villaállványt az NSV-hez,de nem nagyon használják igy.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 304
113
Szerintem szűk keresztmetszet a csó és az állványzat is.
mgX5E0yvRj_yRwWOY1UofldhizHTnWRWGcNItyjF4eMu7NKenz-YOoktdgXp_1jAU4wAyqn0q8ibYaQTLIFF0ZF5H9tVmBwNflvScvxL8Dsnd6OQK9Kukw

Oroszok is csináltak villaállványt az NSV-hez,de nem nagyon használják igy.
A kinaiak is tripoddal hasznaljak a villalvany csak opcio /mint a nyilt iranyzek a modern karabelyokon./ a tripod meg is adja a kello stabilitast. 3 kezelovel dolgoznak 2 50 es rakszt szerintem siman elvisz a 3 ik segediranyzo. Ha a tripodos nem viszi a tartalekcsovet szerintem az is megbirkozik egy rakasszal vagy hevederrel. Ahogy a fegybver sulyabol adodoan az iranyzonal is elferhet egy heveder...
De csinalhatjak ugy is hogy viszik a csovet es a 3 fobol egy hordja a loszert. Kiepitett allasba meg ha hevenyeszett is boven tudnak municiot halmozni. Egy konnyu sulyu nehezgeppuska mindenkep elony.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 821
36 403
113
A kinaiak is tripoddal hasznaljak a villalvany csak opcio /mint a nyilt iranyzek a modern karabelyokon./ a tripod meg is adja a kello stabilitast. 3 kezelovel dolgoznak 2 50 es rakszt szerintem siman elvisz a 3 ik segediranyzo. Ha a tripodos nem viszi a tartalekcsovet szerintem az is megbirkozik egy rakasszal vagy hevederrel. Ahogy a fegybver sulyabol adodoan az iranyzonal is elferhet egy heveder...
De csinalhatjak ugy is hogy viszik a csovet es a 3 fobol egy hordja a loszert. Kiepitett allasba meg ha hevenyeszett is boven tudnak municiot halmozni. Egy konnyu sulyu nehezgeppuska mindenkep elony.
Maga a konstrukció lesz szerintem gyenge.Nem fogja birni az intenziv igénybevételt.Nagyon speciális,vagyis nagyon drága anyagokból lehetne elég erőset gyártani-nade az ngp tömegtermék.És akkor még mindig ott van a stabilitás.A fizikát nem lehet kikerűlni.Könnyű fegyvert rázza az ngp löszer reakcióereje,mint floki a lábtörlőt.Ha meg szilárdan rögzited,mi értelme az egésznek?
Szerintem egyszerűen túltolják a dolgot.hiányzik a gp löszer a tűzrendszerükből.szerintem jobban járnának,ha bevezetnének egy erősebb gp löszert.Olyan 338as félét.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 365
90 249
113

100 lőszer?Az még viccnek is rossz.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 304
113
100 lőszer?Az még viccnek is rossz.
Azonnali tuzkivaltasnak nehez gpu tol annyira nem. A tovabbiakat meg a harceljarasaikat nem ismerve nem tudhatjuk. Hogy honnan kap plusz loszert mert valoszinuleg valahonnan kap megoldottak az biztos. /maskulonben betennenek meg 2 fot +200 loszerrel./

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 365
90 249
113
Azonnali tuzkivaltasnak nehez gpu tol annyira nem. A tovabbiakat meg a harceljarasaikat nem ismerve nem tudhatjuk. Hogy honnan kap plusz loszert mert valoszinuleg valahonnan kap megoldottak az biztos. /maskulonben betennenek meg 2 fot +200 loszerrel./

Mindenhogy marhaság akárhogy akarod szépíteni.
Nézd meg hány kg 100db 12,7-es lőszer aztán rájössz,hogy miért marhaság ez a nehéz-géppuskás erőlködés.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 304
113
Mindenhogy marhaság akárhogy akarod szépíteni.
Nézd meg hány kg 100db 12,7-es lőszer aztán rájössz,hogy miért marhaság ez a nehéz-géppuskás erőlködés.
Ezt magyarazd meg a kinaiaknak :D meg az oroszoknak meg sok masnak... /usa is eleg szep szammal alkalmazta gyalogos harcaszatban az 50 es kalibert./

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 304
113
Egyebkent igen en is 4-5 eves korom ota a nehez golyoszoro partjan allok. /gyalogos harcaszat teren./ jarmuvon jobb a nehezgeppuska egyertelmuen./