Golyószórók / géppuskák

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

2A14 (a Shilka 23mm-es gépágyúja) ngp. feladatkörben (PKK használta)

EdR5SglWsAAtnvb

Új kínai nehézgéppuska. Ahogy látom, van rajta villaállvány is.
Lehet mégkönnyebb???
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
További képek itt:
http://china-defense.blogspot.com/2020/08/photos-of-day-chinas-new-127mm-hmg.html
Hát én szkeptikus vagyok.Diverzánsoknak tűzrajtaütésekhez még jó is.De mennyire stabil?Hogy birja a melegedést?
Hogy reguláris harchoz elegendő mennyiségű lószert biztositsanak hozzá,ahoz úgy is szállitóeszköz kell.Másnem,hát egy málhás szamár.Vagy sok ember.Akkor meg nincs értelme a kitartás kárára kikönnyiteni.Diverzánsoknak jó,de reguláris gyalogságnak szerintem értelmetlen.Biztos vagyok benne,hogy a stabilitásban és a kitartásban fizetik meg a kikönnyités árát.

Hát én szkeptikus vagyok.
Elhiszem. Eddig az volt a gyakorlatuk, hogy egyre könnyebbre és könnyebbre csinálták a nehézgéppuskáikat. Nagyon úgy néz ki, hogy nem állnak le ezzel a szokásukkal.
A cső melegedését megoldják a cseréjével. A stabilitást is valahogy. A szűk keresztmetszet a lőszerszállítás.

Elhiszem. Eddig az volt a gyakorlatuk, hogy egyre könnyebbre és könnyebbre csinálták a nehézgéppuskáikat. Nagyon úgy néz ki, hogy nem állnak le ezzel a szokásukkal.
A cső melegedését megoldják a cseréjével. A stabilitást is valahogy. A szűk keresztmetszet a lőszerszállítás.
Szerintem szűk keresztmetszet a csó és az állványzat is.
mgX5E0yvRj_yRwWOY1UofldhizHTnWRWGcNItyjF4eMu7NKenz-YOoktdgXp_1jAU4wAyqn0q8ibYaQTLIFF0ZF5H9tVmBwNflvScvxL8Dsnd6OQK9Kukw

Oroszok is csináltak villaállványt az NSV-hez,de nem nagyon használják igy.

Szerintem szűk keresztmetszet a csó és az állványzat is.
mgX5E0yvRj_yRwWOY1UofldhizHTnWRWGcNItyjF4eMu7NKenz-YOoktdgXp_1jAU4wAyqn0q8ibYaQTLIFF0ZF5H9tVmBwNflvScvxL8Dsnd6OQK9Kukw

Oroszok is csináltak villaállványt az NSV-hez,de nem nagyon használják igy.
A kinaiak is tripoddal hasznaljak a villalvany csak opcio /mint a nyilt iranyzek a modern karabelyokon./ a tripod meg is adja a kello stabilitast. 3 kezelovel dolgoznak 2 50 es rakszt szerintem siman elvisz a 3 ik segediranyzo. Ha a tripodos nem viszi a tartalekcsovet szerintem az is megbirkozik egy rakasszal vagy hevederrel. Ahogy a fegybver sulyabol adodoan az iranyzonal is elferhet egy heveder...
De csinalhatjak ugy is hogy viszik a csovet es a 3 fobol egy hordja a loszert. Kiepitett allasba meg ha hevenyeszett is boven tudnak municiot halmozni. Egy konnyu sulyu nehezgeppuska mindenkep elony.

A kinaiak is tripoddal hasznaljak a villalvany csak opcio /mint a nyilt iranyzek a modern karabelyokon./ a tripod meg is adja a kello stabilitast. 3 kezelovel dolgoznak 2 50 es rakszt szerintem siman elvisz a 3 ik segediranyzo. Ha a tripodos nem viszi a tartalekcsovet szerintem az is megbirkozik egy rakasszal vagy hevederrel. Ahogy a fegybver sulyabol adodoan az iranyzonal is elferhet egy heveder...
De csinalhatjak ugy is hogy viszik a csovet es a 3 fobol egy hordja a loszert. Kiepitett allasba meg ha hevenyeszett is boven tudnak municiot halmozni. Egy konnyu sulyu nehezgeppuska mindenkep elony.
Maga a konstrukció lesz szerintem gyenge.Nem fogja birni az intenziv igénybevételt.Nagyon speciális,vagyis nagyon drága anyagokból lehetne elég erőset gyártani-nade az ngp tömegtermék.És akkor még mindig ott van a stabilitás.A fizikát nem lehet kikerűlni.Könnyű fegyvert rázza az ngp löszer reakcióereje,mint floki a lábtörlőt.Ha meg szilárdan rögzited,mi értelme az egésznek?
Szerintem egyszerűen túltolják a dolgot.hiányzik a gp löszer a tűzrendszerükből.szerintem jobban járnának,ha bevezetnének egy erősebb gp löszert.Olyan 338as félét.

100 lőszer?Az még viccnek is rossz.

100 lőszer?Az még viccnek is rossz.
Azonnali tuzkivaltasnak nehez gpu tol annyira nem. A tovabbiakat meg a harceljarasaikat nem ismerve nem tudhatjuk. Hogy honnan kap plusz loszert mert valoszinuleg valahonnan kap megoldottak az biztos. /maskulonben betennenek meg 2 fot +200 loszerrel./

Azonnali tuzkivaltasnak nehez gpu tol annyira nem. A tovabbiakat meg a harceljarasaikat nem ismerve nem tudhatjuk. Hogy honnan kap plusz loszert mert valoszinuleg valahonnan kap megoldottak az biztos. /maskulonben betennenek meg 2 fot +200 loszerrel./

Mindenhogy marhaság akárhogy akarod szépíteni.
Nézd meg hány kg 100db 12,7-es lőszer aztán rájössz,hogy miért marhaság ez a nehéz-géppuskás erőlködés.

Mindenhogy marhaság akárhogy akarod szépíteni.
Nézd meg hány kg 100db 12,7-es lőszer aztán rájössz,hogy miért marhaság ez a nehéz-géppuskás erőlködés.
Ezt magyarazd meg a kinaiaknak :D meg az oroszoknak meg sok masnak... /usa is eleg szep szammal alkalmazta gyalogos harcaszatban az 50 es kalibert./

Egyebkent igen en is 4-5 eves korom ota a nehez golyoszoro partjan allok. /gyalogos harcaszat teren./ jarmuvon jobb a nehezgeppuska egyertelmuen./