[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 592
6 007
113
Itt vannak a részletek a médiában megjelentekkel szemben még sem IED hanem akna okozta az orosz magas rangú tiszt halálát.


Augusztus 18-án a kelet-szíriai közösségi hálózatok bejelentették, hogy egy tábornoki rangú orosz tisztet megöltek egy katonai eseményben. Eleinte nem volt túl sok részlet az incidensről, és Oroszország még azt is tagadta, hogy a soraiból származó vezető tiszt megsérült volna bármely eseményben.

Az oroszoknak több napba telt, mire beleegyeztek abba, hogy elismerjék, Szíriában Kelet-Szíriában megölték egyik magas rangú tisztjüket, de az oroszok nem egyeztek bele, hogy részleteket közöljenek arról, hogy mi is történt ott pontosan.

A szíriai média azonban megvizsgálta, ellenőrizte és megbeszélést folytatott a térség biztonsági tisztviselőivel, és képesek voltak teljes képet alkotni az orosz tiszt halálának a körülményeiről, :

A környéken működő szír nemzetbiztonsági erők járőrét, egy Toyota kisteherautót benne öt katonával,az ISIS lesből, megtámadta kb. 15 km-re Deir a-Zor tartomány városától.



A csapdát felállító ISIS-erők az öt katonát megöltek a kezükbe került Toyota kisteherautó rádióján, felvették a kapcsolatot a főkapitánysággal, és technikai segítséget kértek, mondván meghibásodott a jármű, és az út szélén ragadt.

Az szíriai nemzetbiztonsági parancsnokság újabb járőrt küldött a nemzetbiztonsági parancsnok vezetésével Al-Mayadin térségében, de mikor odaértek a járműhöz csak 2 holttestet találtak a jármű belsejében.

A helyszínről rádión jelentették a helyzetet,és további erősítést kértek a 3 eltűnt katona felkutatásához.

Néhány óra múlva megérkezett egy katonai járőr, amelyet öt szíriai katona alkotott és akik már több hete működtek a környéken, és velük volt Vladislav Glankif is , aki véletlenül egy másik misszióban volt a közelben, de csatlakozott hozzájuk, hogy személyesen és alaposan kivizsgálják az eset körülményeit.

Az orosz tábornok, amint a helyszínére ért, az esemény helyszínére sétált, de ott az ISIS által odatelepített aknára lépett, és a helyszínen meghalt.

Bár még ISIS sem gondolta, hogy egy ilyen egyszerű csapda működhet,,ám ezúttal a támadások hatékonyságának maximalizálására tett kísérletük minden várakozásukat felül múlta.

.
.
Egy főtiszt, egy orosz tábornok mi a fenének járt ki személyesen "misszióba" ilyen Toyota kisteherautó kaliberű ügyekhez egy ennyire veszélyes helyen??
 
W

Wilson

Guest
.
.
Egy főtiszt, egy orosz tábornok mi a fenének járt ki személyesen "misszióba" ilyen Toyota kisteherautó kaliberű ügyekhez egy ennyire veszélyes helyen??

Jó kérdés mivel nem lehet tudni mi volt a feladata a térségben,szerintem az az öt szíriai katona amelyekhez az orosz tiszt csatlakozott nem mezei talpas volt a különleges erőkhöz tartoztak,amúgy a zsidók is rámozdultak a témára és nem megerősített izraeli hírszerzési információk szerint az orosz tiszt annak a szír alakulatnak a parancsnoka volt amelybe az az öt katona tartozott akikhez az orosz tábornok csatlakozott.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 764
65 056
113
Jó kérdés mivel nem lehet tudni mi volt a feladata a térségben,szerintem az az öt szíriai katona amelyekhez az orosz tiszt csatlakozott nem mezei talpas volt a különleges erőkhöz tartoztak,amúgy a zsidók is rámozdultak a témára és nem megerősített izraeli hírszerzési információk szerint az orosz tiszt annak a szír alakulatnak a parancsnoka volt amelybe az az öt katona tartozott akikhez az orosz tábornok csatlakozott.
Tobb katona volt ott mint ot. Jarmu volt ott legalabb ot. Tuti a bal szelso pali a szir lepett ra a jobb labaval.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány
W

Wilson

Guest
Tobb katona volt ott mint ot. Jarmu volt ott legalabb ot. Tuti a bal szelso pali a szir lepett ra a jobb labaval.

Persze,hogy tőbb a belinkelt cikkben is benne van az öt fős (a hiányzó három katona felkutatásához segítséget kérő) járőrhöz csatlakozott még öt szír katona plusz az orosz tiszt az min 11 ember.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Ugyanígy nagyon-nagyon nyomós ok kellett legyen a tavaly ősszel fejvesztve kiürített amerikai bázis esete mögött is...
..
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU
W

Wilson

Guest
Na ez a kep egy hatalmas fotoshop.... nem vitatva a korulmenyek/tortentek leirasat.

Lehet én viszont elfelejtettem odaírni,hogy az eredeti zsidó cikkben is oda volt írva,hogy a kép csak ilusztráció gondolom azért rakták be ezt a képet mert hivatalosan meg nem erősített infrmációk szerint az autóban talált két halott katona torkát elvágták.
 
W

Wilson

Guest
Friss hír a pajeszosoktól:)

Úgy néz ki az Irániak elkezdték Szíriába szállítani azokat a nagy hatótávolságú légvédelmi rendszereket amelyek komoly fenyegetést jelentenek az izraeli gépekre.ezért ma este az izraeli légierő támadást intézett különböző szíriai célpontok ellen ez az izraeli híradás összefoglalja a különböző szíriai hírforrások tudósításait a támadásról kicsit kaotikusak az információk.

Az elmúlt percekben a szíriai média arról számolt be, hogy Damaszkusz térségében iráni célpontokat támadnak a levegőből, és a szíriai légvédelmi rendszer felvette a harcot a támadókkal..

Délután a izraeli kormány közeli hírforrások arról számoltak be, hogy az elmúlt hetekben az az iráni léghíd ,amelyet több mint 15 teherszállítógép alkot nyilvánvalóan átlépte az Izrael által meghúzott vörös vonalat.

Izrael már a múltban is figyelmeztetett arra, hogy pontosan látja és tudja, mit visznek az irániak Szíriába, és nem fogadja el a fejlett iráni fegyverrendszerek bevezetését, amelyet milíciái, köztük a Hezbollah is szír földön üzemeltet.

A különböző hírforrások szerint a következő szíriai célpontokat támadták az izraeli gépek:

* - Szíria: Iráni Quds támaszpontokat támadtak meg a damaszkuszi nemzetközi repülőtér közelében. Feltételezések szerint az elmúlt napokban az irániak által odaszállított fegyverkomplexumokat támadták meg ma este, miután az izraeli hírszerzés meghatározta az odaszállított iráni fegyverrendszerek pontos helyét.

* - Az iráni HFK-t és a Hezbollah-t, Szíria déli részének parancsnokságát amely az 5. gépesített gyaloghadosztály központjában található.

* - szíriai jelentés: a szíriai légvédelem Damaszkusztól délre megsemmisítette az izraeli rakétákat.

* - szíriai szana - célpontokat támadtak meg Kiswa város területén, ahol nagy iráni kontingensek találhatók.

* - Az Al-Hadad hálózat azt állítja, hogy a damaszkuszi célpontok elleni ma esti támadást Izrael és az Egyesült Államok közösen hajtotta végre.

* - Az Elhadad újságírója szerint a támadások két fő célpontra összpontosítottak: az egyik egy nagy fegyverraktár volt Damaszkusz nemzetközi repülőtere közelében. #Szíria.

* - A támadókra 3 rakétát lőttek ki a Daraa körzet központjában található Majaja városban. Itt található az iráni és a Hezbollah milíciák központja.

* - Az oldal katonai kommentátora hangsúlyozza, hogy "Majajában van egy SA-3 légelhárító rakéta üteg, ."

* - Támadott célpontok:

Tel Haja
Tel Alsmn - Krfa
Katie zászlóalj
Namer zászlóalj

* - Szíriai beszámolók szerint a ma esti támadás során Izrael 7db cirkálórakétával is támadta a célpontokat..

* - A szíriai támadás: A ma esti szíriai támadásban számos Hezbollah célpontot és iráni milíciát támadtak meg.

Fegyverraktárt támadtak meg a damaszkuszi nemzetközi repülőtéren, és számos más Hezbollah célpontot támadtak al-Szvidában és Dárában.

:) Telegram News World)

* - Hivatalos szíriai hírügynökség: Az izraeli támadás két ember halált és 7 sebesült katonát eredményezett. Vagyoni kár is keletkezett.
 
W

Wilson

Guest
Tegnap esti izraeli támadásról egy összefoglalás a pajeszosoktól.



Egy szíriai katonai forrás arról számolt be, hogy ma este 22: 23-kor izraeli repülőgépek rakétákat lőttek ki az Al-Tanf térségből a T-4 katonai repülőtér irányába. A szíriai légvédelmi ütegek a tüzet nyitottak, sőt számos olyan rakétát is sikerült lőniük, amelyek a cél felé tartottak. Eddig csak a megtámadott célpontok területén lévő vagyonkárok ismertek.



Támadásbemutató a szíriai T4 repülőtéren:


Itt vannak a legfrissebb jelentések a témáról:

* - A ma esti támadás egy modern fegyverre irányult, amely Iránból származott és a T4 támaszponton állt.
A támadást (külföldi források szerint) Homstól keletre hajtották végre, és 4-6 izraeli vadászgép vett részt benne a szír-jordán határ mentén, alacsony magasságban repülve az iraki határháromszög felé, és onnan a támadás előtt nyugatra fordultak. (Hitel: 301 Az arab világ)

* - iráni források: Pillanatokkal ezelőtt Izrael légicsapásokat hajtott végre a T-4 légibázis ellen, ahol rakéta és fejlett fegyverraktárak találhatók, valamint a Forradalmi Gárda drónjainak ad otthont.

Eg79ulRUcAAwO7M


* - szíriai jelentés: - F-35 vadászgépek megtámadták a T-4-et.

* - szíriai jelentés - D'Alfikar iráni tábornok - Iráni Forradalmi Őrök haltak meg Szíriában az izraeli légierő támadásában a T-4-es katonai repülőtér ellen Homstól keletre.
 
W

Wilson

Guest
Izraeli médiában jelent meg ez a rövid hiradás.

Az elmúlt négy hónapban legalább 24 tiszt és a szíriai rezsim vezető tagja halt meg, közülük néhány nagyon magas rangú tiszt is

A halál körülményei néhányan esetben ködösek, mások közúti balesetekben haltak meg, mások a koronavírus fertőzésben haltak meg, mások agyvérzés vagy más betegség következtében, mások ismeretlen körülmények között haltak meg.

Van-e köze a haláleseteknek egy leszámoláshoz? A válaszok még nem ismertek!

Az elmúlt 4 hónapban megnevezett tisztek listája:

* - Ibrahim Al-Shamali tábornok - Stroke -
* - Muhammad Hadera tábornok - Titokzatos körülmények
* - Adiv Jabour tábornok - Agyi trauma

* - Adnan Abu Ras dandártábornok - ismeretlen körülmények között.
* - Badar Hadala dandártábornok - Közúti baleset.
* - Musztafa Darwish dandártábornok - korona vírus.
* - Fuad Shaaban dandártábornok - ismeretlen körülmények között.
* - Rassan Tzahi dandártábornok - Közúti baleset.
* - Mahmoud Khalifa - Koruna dandártábornok.Korona vírus
* - Hassan dandártábornok - akna
* - Szulejmán dandártábornok - Jabal Al-Zawiya összecsapás.
* -Haitham Othman Embe dandártábornok -korona vírus

* - Mamoun ezredes - hírszerzés - betegségben hunyt el.
* - Ahmed Abbas ezredes - korona vírus
. Wafiq Ajeeb ezredes - autóbaleset
* - Muhammad Issa ezredes - akna

* - Bassel Hassan alezredes - Megölték az ISIS rajtaütésben a szír sivatagban.

* - Ali Yosef Ma'ala őrnagy - ismeretlen körülmények között.
* - Amjad Al-Salah - Mukesh őrnagy baráti tűz

* - Ahmad Ali Szulejmán kapitány - csatában az al-arab síkságon.
* - Hassan Ali Saleh kapitány - A sivatagban lévő lesbőlة

Parancsnokok:
* - Mustafa és Gia Alassad - autóbaleset.
* - Ibrahim Atzmi - iráni - ISIS rajtaütés a szír sivatagban.
* - Nazar al-Harfan - A Badia összecsapás.