Papíron a KF41 akadályleküzdő képessége jobb, mint a Pumáé.
Árokáthidalás:
KF41 2.5m
Puma 2.5 m
Akadályleküzdés:
KF41 1m
Puma 0.8m
Gázlóképesség:
KF41 1.5m
Puma 1.2 m
Nekem amúgy nagyon tetszik a Redback is, szóval remélem, hogy az ausztrálok jó sok anyagot fognak közzé tenni a tesztekről és a gumis lánctalp szerepléséről.
A Redback doksijában van így (körkörösnek) írva a torony védettsége. Nyilván arra vonatkozik, hogy minden irányból ellenáll a 30 mm-es APFSDS-nek.
Nagyon köszönöm. Egyelőre részemről ennyi lett volna.
Tehát akkor az elméletem, ami szerint a HSWL 256-os hozzá lesz igazítva a Lynxhez, helyes volt. Pont ahogy a Renk-es doksikból lejött, amik közül az egyikben a tipikus járműtömegadatok meg voltak csillagozva a váltóknál és oda volt írva, hogy azok csak útmutatók, a konkrét engedélyezett járműtömeg kérdéseben fel kell venni a kapcsolatot a Renk-kel.
És sejtettem, hogy az itteni váltópara a 256-os kapcsán totál alaptalan volt. Azon is csodálkoztam, hogy Allison, vagy ZF váltót javasoltak páran a Renk helyett, amikor pedig tudomásom szerint lánctalpas harcjárművekbe a Renk a lehető legjobb jelenleg. Ezt támasztja alá, hogy a nagyon modern K-2-es tank esetén is az amúgy nem kispályás koreaiak már évek óta szenvednek egy Renk-szintű váltó összehozásával, de tudtommal a mai napig nem sikerült nekik és még mindig kénytelenek a HSWL 295-öst használni, miközben az MTU motort már sikerült sajáttal kiváltaniuk.